Şimdi Ara

Resepsiyonda İş Buldum Sorularım Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tanıdık aracılığıyla 100 yataklı bi otelde resepsiyonda iş buldum. temmuz 1 gibi iş başı yapacağım. yabancı turist yok.
    Öyle biraz aceleye geldi saatece maaşı sorabildim asgari ücret yemek kalacak yer + bahşişler falan. 1000-1200 ü bulursun dedi aylık.
    şimdi bu iş kaç saatliktir, vardiyalıdır herhalde öyle düşünüyorum.
    daha önce insanlarla bu kadar temas içinde olacağım bi' işte çalışmadım, nelere dikkat etmeliyim, ne yapmalı ne yapmamalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Resepsiyonda İş Buldum! Sorularım Var

Bir otelde resepsiyonist olarak yeni bir işe başladığında, akılda bulundurman gereken bazı önemli faktörler vardır. Bu rehberde, resepsiyonistlik rolüyle ilgili yaygın soruları yanıtlayarak, bu yeni fırsatı en iyi şekilde değerlendirmene yardımcı olacağız.

Resepsiyonist Çalışma Saatleri

Resepsiyonist çalışma saatleri otelden otele değişir, ancak tipik olarak vardiyalı çalışmayı içerir. Genellikle sabah, akşam veya gece vardiyalarında çalışabilirsin. Vardiya süreleri genellikle 8 veya 12 saattir.

Resepsiyonistlik Zor Mu?

Resepsiyonistlik, misafirlerle etkileşim kurma ve çeşitli idari görevleri yerine getirme yeteneği gerektiren zorlu bir iş olabilir. Bu rol, iyi iletişim becerileri, problem çözme yetenekleri ve stresle başa çıkma becerisi gerektirir.

Resepsiyonist Bahşiş Alır Mı?

Resepsiyonistlerin bahşiş alıp almadığı otele ve bölgeye göre değişir. Bazı otellerde resepsiyonistlere bahşiş vermek yaygındır, ancak diğerlerinde kabul edilmez.

Resepsiyonist Kaç Saat Çalışır?

Resepsiyonistler genellikle tam zamanlı çalışır, ancak yarı zamanlı pozisyonlar da mevcut olabilir. Tam zamanlı bir resepsiyonist genellikle haftada 40 saat çalışır.

Resepsiyonist Olmak

Başarılı bir resepsiyonist olmak için, müşterilerle etkileşim kurmaktan keyif almalı, iyi iletişim becerilerine ve problem çözme yeteneklerine sahip olmalısın. Ayrıca stresli durumlarda sakin kalabilmeli ve hızlı bir şekilde düşünebilmelisin.

Bu ipuçlarını takip ederek ve otelin politikalarına uyum sağlayarak, resepsiyonistlik rolünde başarılı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahşiş veren olucağını sanmam ben
  • asgari ücret bana yeter, para kısmına çok takılmıyorum da mesai ve ne halt yiyeceğim konusunda sıkıntım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

asgari ücret bana yeter, para kısmına çok takılmıyorum da mesai ve ne halt yiyeceğim konusunda sıkıntım var.

iş kısmı kolaydır kayıt yapıp oda vericeksin işte ama saat konusunu bilmem
  • bende resepsiyonist olarak calistim ama 5 yildizli bir oteldi öncelikle sunu söyleyim yabanci turist yoksa bahsis olayini unutabilirsin gündüz ve gece olarak 2 vardiya olarak 12 ser saatten calisacaksin yada 8 saatten 3 vardiya yani kac resepsiyonist olduguna bagli maasin 1000 lirayi gecmez resepsiyonistlik eglencelidir uyanik olmak zorundasin giris cikislari iyi takip et bilgisayardaki resepsiyon programlarini en kisa zamanda ögrenmelisin baska soracagin sorular varsa yardimci olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 14 Haziran 2011; 23:10:08 >
  • pc programını öğrenmekte zorluk çekmem sanırım 10 yıldan fazladır pc ile uğraşıyorum, az çok css php biliyorum ps fw biliyorum. ne kadar karmaşık olabilir ki programlar?
    3 vardiya çalışsak güzel olur, gece uykusuzluk dert değil hatta konuşup bütün gece nöbetlerini ben alabilirim, daha iyi olur benim için.
    para da çok dert değil, 1500+ den fazla veren işler de buldum da burada kafam biraz daha rahat olacak gibi, başka özel olaylar da var zira. bakalım en iyisi ben sorayım şu vardiya işini.
  • gece kalacak adam varmış. o 8-10 saat kalsa bize yine 14-16 saat çalışmak kalıyor. 800 liraya değil 2000 liraya o kadar saat çalışmam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

gece kalacak adam varmış. o 8-10 saat kalsa bize yine 14-16 saat çalışmak kalıyor. 800 liraya değil 2000 liraya o kadar saat çalışmam.

Vardiyalarınız eşit olur.
  • vardiya yokmuş, gececi tek çalışacak biz iki kişi gündüz çalışacakmışız. iki resepsiyonist abes değil mi sanki hilton. altı üstü 100 yatak var.
  • bugün işte ilk günüm resepsiyondaki pc den yazıyorum hatta.
    800 lira ilk bahşişi de aldım bu arada :)
    sabah 8 akşam 11 14-17 arası izinliyim.
    telefonlar yeni sustu beynim döndü telefonda konuşmaktan.
    iş verenler ve şu anki müşterilerden yana sıkıntım yok şu an için.
    8 - 23 biraz fazla bana ama bir iki hafta içerisinde 8-21 e çekebilirim sanırım.
    pc lerde sorun var onlarla uğraştım biraz
    yemekler iyi gibi.
  • bıraktım işi. 40 saattir uyumuyorum, başım kazan gibi oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.