Selamlar herkese, işim gereği Adobe programları ile içli dışlıyım özellikle photoshop, premiere pro ve after effects çok kullanıyorum.1tb kingston a2000 ssd bana genel işlerim ve oyunlarım için yetmemeye başladı. 500GB bir SSD tavsiyesi istiyorum sizden, bütçe çok aşırıya kaçmadıkça çok çok önemli değil. Anakartım B550 Tomahawk. |
İş için kullanılacak SSD tavsiyesi.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
PCIe 4.0 destekli bir anakartınız var, iş için kullanacağım demişsiniz. Samsung 980 Pro'ya bakmalısınız. Şu anda SSD'leri şahı konumunda.
Kingston A2000 gibi başarılı bir SSD yetmediyse bunun üstü artık 4.0 olmalı diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Belief -- 13 Aralık 2020; 20:55:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Evil BeliefPCIe 4.0 destekli bir anakartınız var, iş için kullanacağım demişsiniz. Samsung 980 Pro'ya bakmalısınız. Şu anda SSD'leri şahı konumunda.
Kingston A2000 gibi başarılı bir SSD yetmediyse bunun üstü artık 4.0 olmalı diye düşünüyorum.
Bu örnek gelecek mi diye bekledim açıkcası ve geldi teşekkür ederim. Ben de araştırmalarım sonucu bunu düşündüm. Muazzam güçlü bir SSD gerçekten. Almayı düşünüyorum açıkcası bu ürünü.
-
İmaj düzenleme, 3d dizayn veya video işleme konularında SATA SSD'ler ile NVMe'ler arasında hissedilir bir fark yok. Disk alanı önemliyse NVMe'lere boşuna fazladan para ödemiş olursunuz
-
quote:
Orijinalden alıntı: poko001İmaj düzenleme, 3d dizayn veya video işleme konularında SATA SSD'ler ile NVMe'ler arasında hissedilir bir fark yok. Disk alanı önemliyse NVMe'lere boşuna fazladan para ödemiş olursunuz
Performans çok önemli benim için, disk alanı değil hocam.
-
Performans önemliyse CPU ve RAM yükseltin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: poko001Performans önemliyse CPU ve RAM yükseltin.
CPU 3700x yetiyor gayet performanslı ram değişicem sanırım şuanki ramlerim 2x8 3200mhz cl16 corsair
32gb 3600mhz trident z neo geçicem sanırım hocam
-
RAM'i 32 Gb yaparsanız fark görürsünüz. Photoshop'da ve video kurguda CUDA destekli GPU varsa bariz fark görürsünüz çünkü bir çok efekt plugin'i CUDA ile hızlandırma yapar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: poko001RAM'i 32 Gb yaparsanız fark görürsünüz. Photoshop'da ve video kurguda CUDA destekli GPU varsa bariz fark görürsünüz çünkü bir çok efekt plugin'i CUDA ile hızlandırma yapar.
Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X