Şimdi Ara

İş ile ilgili bir sorum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: realexile

Valla artık cinsiyete göre aldıklarını düşünüyorum. Github hesabı bile olmayan 2 kız arkadaşım işe girmiş. Konustum napıyorsunuz orda diye daha yeni yeni.net öğreniyorum demiş. Aynı yere ben basvurdum geri dönüş bile gelmedi gurur kırıcı

Alıntıları Göster

IT sektörünün %90'ını erkekler oluşturuyor, mantıklı değil söylediğin şey.

Ayrıca benim de github hesabım yok, bu bir zorunluluk değil, boş zamanımda ne yaptığım sadece beni ilgilendirir.

Yine de merak ettim, paylaşır mısın hesabını?

Ayrıca şimdiye kadar neler yaptın, kaç ilana başvurdun, geri dönüş oldu mu, hiç mülakat oldu mu, olduysa nasıl geçti bunlardan da bahseder misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 22 Mart 2021; 17:16:27 >

• github evet zorunlu değil ama şu anki ıt sektörün olmasını dayatmaya çalışmaya çalıştığı kodlama sosyal medya platformu.

buradan anlaşılacağı üzere sanki bu işte bir terslik var.(yüzdelik konusunda)

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    marmara üni ne alaka
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

sadece bir örnek.

genelide bu şekilde olduğunu düşünüyorum. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 22 Mart 2021; 21:58:26 >
    neyi gösteriyorsun ki anlamadım. kız oranı mı

evet demek istediğim %80 erkek varken nasıl %90 oluyor. bunu anlamadım.

it sektörü sadece mühendisler değil ki ayrıca adam kesin verilerle konuşmamış hatta sana bir kesin olmayn veri daha söyleyeyim yirmibinin içindeki bilgisayar mühendisliğindeki kızlar genelde tıppa geçiyor. geçmeyenler de var tabi de durum bu

tıp olayını atlamışım.tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 23 Mart 2021; 0:1:52 >
  • @realexile

Uykum gelmedi bu yazdığın mesajı gördüm. Geri dönüp şöyle bir forumlarda yazdıklarına baktım. Eğer abi tavsiyesi istersen sana bir kaç öğüdüm var.

1. Sürekli şikayet ediyorsun. İyi bir şey değil. Bazen elindekilerin kıymetini bilmek lazım.
    2. Bol bol LOL oynuyosun. Oyun iyidir ama bil. müh. okuyosun. Kod yazmak vs bunlar basit şeyler değil. Alt yapı ister. Sürekli çalışma ister.
    3. Stajını web üzerinde yapmışsın, web'te kod yazmakla ilgilenmiyorum basit kaçıyor demişsin. Günümüzde yazılan yazılımların büyük bir çoğunluğunun web interface'i olduğunu / web ile bağlantılı olduğunu biliyor musun?
    4. Stajını java web JEE, spring boot, JPA falan yapmışsın beğenmemişsin bu konuları. Telekom sektörü ve bir çok sektör Full stack developer arıyor kendini geliştirmiş.

Hiç kariyer.net'i yada yenibiris falan açıp en çok hangi pozisyonlarda açık var falan baktın mı?

Bence aklını başına topla, yok kızları alıyorlar yok o, yok bu deme, eksiğin neyse onları tamamla. Kendine düzgün bir CV hazırla. İngilizcende düzgün değil galiba onuda düzelt, sonrasında iş bulman kolaylaşır.

Örneğin şu an full stack development konusunda biraz tecrüben ve github hesabında spring boot ile yapılmış bir projen olsa iş bulmuş olabilirdin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.