Şimdi Ara

İş istasyonu mu ? Toplama Pc mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaptığım iş için hangisi daha iyi olur karar veremedim. Tasarım işi ile uğraşıyorum. Kullandığım Program Solidworks ve autocad. Tasarımlarım bazen çok bileşenli oluyor ör:1400 parçalık montajlarım dahi olabiliyor ve montaj yapmak beni öldürüyor. Şu anda kullandığım iş istasyonun sistemi Hp z200 6Gb ram, xeon x3440 işlemci 2,53GHz ve Nvidia quadro 600 ekran kartı var. Tasarımlarda ve montajda bazen transparan görüntü kullanmam gerekiyor ve çok parçalı işlemlerde pc beni baya zorluyor.

Yeni pc için bütçem 5.000 TL civarı. Bu bütçe ile hangisini alırsam daha iyi olur:

Hp Z230:
    Intel Xeon E3-1270v3 3.50, 8 M 4C
    HP 8GB (2x4GB) DDR3-1600 ECC RAM
    1TB 7200 RPM SATA 1st HDD
    NVIDIA Quadro K2000 2GB Graphics
    Slim SuperMulti DVDRW SATA
    Win8.1 Pro 64 downgrade to Win7 Pro
    HP Z230 400W 92% Efficient Chassis
    Toplam bedel : $1699 ($1=2,27TL ~ 3.850TL)

Vatan:
    i7 4790 3,6GHz işlemci
    MSI Z97 GAMING 5 anakart
    GSKILL 16GB (2x8GB) x 2 adet toplamda 32GB RAM
    Samsung 250Gb 840 Evo SATA 3.0 SSD
    Asus GTX770 ROG POSEIDON GDDR5 2GB 256Bit ekran kartı
    WD 3.5" 1TB Hardisk
    Cooler Master RC-P100k 700W kasa
    Toplam bedel:~5000 TL
    Samsung SH224DB/RSBS 24X DVD yazıcı
    * Ayrıca bu sistemde ekran kartı olarak grafik çizimleri için olan Quadro serisi veya FirePro kullansam sıkıntı olur mu?

Şimdiden yardımlarınız için teşekürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbinan -- 10 Ekim 2014; 17:59:01 >

• Önerisi olanlardan cevap bekliyorum hala kararsızim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İs istasyonu toplayin :)

İkinci elde bile satılık xeon var

• quote:

Orijinalden alıntı: arbinan

Merhaba,

Yaptığım iş için hangisi daha iyi olur karar veremedim. Tasarım işi ile uğraşıyorum. Kullandığım Program Solidworks ve autocad. Tasarımlarım bazen çok bileşenli oluyor ör:1400 parçalık montajlarım dahi olabiliyor ve montaj yapmak beni öldürüyor. Şu anda kullandığım iş istasyonun sistemi Hp z200 6Gb ram, xeon x3440 işlemci 2,53GHz ve Nvidia quadro 600 ekran kartı var. Tasarımlarda ve montajda bazen transparan görüntü kullanmam gerekiyor ve çok parçalı işlemlerde pc beni baya zorluyor.

Yeni pc için bütçem 5.000 TL civarı. Bu bütçe ile hangisini alırsam daha iyi olur:

Hp Z230:
    Intel Xeon E3-1270v3 3.50, 8 M 4C
    HP 8GB (2x4GB) DDR3-1600 ECC RAM
    1TB 7200 RPM SATA 1st HDD
    NVIDIA Quadro K2000 2GB Graphics
    Slim SuperMulti DVDRW SATA
    Win8.1 Pro 64 downgrade to Win7 Pro
    HP Z230 400W 92% Efficient Chassis
    Toplam bedel : $1699 ($1=2,27TL ~ 3.850TL)

Vatan:
    i7 4790 3,6GHz işlemci
    MSI Z97 GAMING 5 anakart
    GSKILL 16GB (2x8GB) x 2 adet toplamda 32GB RAM
    Samsung 250Gb 840 Evo SATA 3.0 SSD
    Asus GTX770 ROG POSEIDON GDDR5 2GB 256Bit ekran kartı
    WD 3.5" 1TB Hardisk
    Cooler Master RC-P100k 700W kasa
    Toplam bedel:~5000 TL
    Samsung SH224DB/RSBS 24X DVD yazıcı
    * Ayrıca bu sistemde ekran kartı olarak grafik çizimleri için olan Quadro serisi veya FirePro kullansam sıkıntı olur mu?

Şimdiden yardımlarınız için teşekürler!

Pm attım dönmediniz

• önerilerinizi bekliyorum.
  • Vatandaki sistem daha iyi gözüküyor autocad mimarlık içinde kullanılıyor 2015mi kullanıyorsunuz?
  • Autocad değil aslında benzeri solidworks ün ücretsiz programını kullanıyorum. DraftSight diye bir program. Bu programı 3d tasarımlarda yaptığım sheet metal çalışmalarımı lazer veya plazmaya yollarken kullanıyorum sadece 2D olarak yani. Benim için asıl olan SolidWork çalışmalarında kasmadan 3d tasarım/çizim yapabileceğim bir sitestem. Aslında aklım iş istasyonlarına gidiyor ama fiyatları gerçekten fazla o paraya da normal bir sistem mi kursam diyorum ama dediğim gibi karar veremiyorum. İş istasyonları anladığım kadarı ile çalışma esnasında daha güvenilir oluyormuş yani mavi ekran hataları falan ve bileşenleri daha sağlam ve dayanıklı imiş. Aynı zamanda ekran kartları da Grafik tasarımlar için özel üretim oluyormuş. Bir de ben aslında sistem ve Programın SSD disk te olmasını istiyorum ama iş istasyonlarında bu seçeneği ben göremdim. Sadece normal HDD olarak görebildim. Bilemiyorum!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Topladığınız sistem daha iyidir. i7 4790 Xeon E3-1270 v3 dan daha iyi bir işlemcidir. Ekran kartı olarakta Quadroya gerek yok. Gtx serisi kartlar tasarım anlamında yeterlidir. İşlemciniz ne kadar iyi olursa o kadar rahat çalışırsınız. Ayrıca sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun iş yine yazılımda bitiyor. Kullandığınız program işlemlerde işlemcinin kaç çekirdeğini kullanıyor. Önemli olan budur. Kendimde hem NX hem Catia kullanıyorum. Gel gelelim NX'de birşeyler yapmak zulüm oluyor. Böyle lanet yazılmış bir program görmedim. Kullandığım sistemde HP Z800.
  • Monaktus arkadaşımın söylediği gibi siz ne kadar iyi bir makine alırsanız alın, software optimizasyonu iyi değil ise, WS yada toplama almanız hiç farketmez. Bu yüzden zaten autocad vs gibi programlar paralı ve pahalı.
    Şöyle bir önerim var. 2011 soket bir anakart üstüne X serisi bir intel alın. Fiyat olarak biraz artar, fakat çoklu erişime açık olur (bir kaç kişi tek bilgisayarı kullanabilir. 2 kişinin 2 render yapması gibi). Ya da 2+ ekran kartı alıp SLI ile birleştirin ve 4790k alın. Gene fiyat olarak 2011+xtreme ile aynı seviye olacaktır bu seçenekte.

• Toplama bilgisayar bi adım daha iyi gibi görünüyo usta ama yinede sen bilirsin
  • Merhaba ilk once karar vermen gereken montajli parcalardami yoksa partlardami performans artirmaya gidiceksin.

fea veya montajda performans icin cekirdek sayisini artirmalisin ayni zamanda ram ve ssd de katki saglicaktir.

Partlarda performans istiyosan Ghz onemli core sayisinin bir etkisi yok clock speed e dikkat etmelisin

Eger cok fazla renderlik bi isin yoksa orta karar quadro ekrankarti isini gorucektir.

Ben kesinlikle ilk sistemi oneririm ama ssd eklemen lazim.

http://blog.design-point.com/blog/2012/march/hardware-requirements-for-solidworks.aspx#.VD0SF_l_s24

bu linkten solidworks icin uygun bilgisayar nasil toplanir anlatiyo belki isine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren_p -- 14 Ekim 2014; 14:23:21 >

• eren_p E kullanıcısına yanıt
    Yorlumlarınız için teşekürler. Faydalı oldular
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.