Şimdi Ara

iş istihdamı konusunda şirketler çifte standart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
3.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yıl 2003 askerden yeni gelmiş gücü kuvveti yerinde

bir iş sektöründe mülakata çagrılıyorum takım elbise kravat jilet gibi gidiyoruz öz güvenimiz tam

ik soruyor daha önce neler yaptınız kendinizden bahsedin diyor kısa bir fasıl

iş tecrubesinden giriyor yanlış bir şaşırtmaca adım atıp işinizi böyle yapıyorsunuz degilmi diyor

elbette hayır dogru olanı budur işi beni sinirlendirmeye sabrımı denemeye beni sıkmaya çalışırken

yüzümden tebesümü düşürmedigimi anlıyor biraz daha sıkıştırıyor

ikinci adım yabancı dil bilginiz ingilizce mesleki oldugunu söyletyince

başlıyor girişmeye zayıf yerimden yakalıyor hızlı akıcı saniye içinde bir şey soruyor ingilizce falsoyu yakalıyor ve damgayı koyuyor ingilizce yetersiz

yıl 2014 5yıl amerikada çalıştım öyle bir hale geldim artık mülakatlarda herkes yeterli diyor ingilizceyi patara kütere girişiyoruz ingilizceyi wing chun gibi

iş konusunda sorular sorunca buyrun yerinde gösteriyim her ne kadar anlatmakla olmasa tecrubemi profesyonelligimi size işi sunarak göstermek daha cazip olur diyince

maaş beklentiniz nedir soruluyor

kendi vasıflarımda tecrubeli bir elemanın artı dil akıcı seviyede ise ortalama verdiginiz standart tutarın üstü beklentisindeyim normal piyasada kalifiye personel maaşlarını biliyorum tutar bu diyince

donup kalıyorlar ertesi gün müdürle görüştürmek üzere sözleşiyoruz dışarda sigara içmekte olan vatandaşın ne maaş aldıgını ögreniyoruz hiç ingilizce ilgisi olmadıgını anlıyoruz ve tecrubesinin 5 ay oldugunu ögreniyoruz

ertesi gün müdür güzel bir şekilde karşılıyor şirketinin imkanlarından yükselmede çok rahat olucagından vs demogolojiye giriyor devasa bir bürokrasi içinde ik larından müdüre ordan kısım amirine kadar filitreden geçiyorsunuz her biri aynı gün müsait olamıyorlarmış ayrı günler içinde randevu veriyorlar

ancak o rakamları veremiyeklerini söylüyorlar beklentiniz degiştirmelisiniz diyor

siz ne aradıgınızı ne vereceginizi bilin sap ile samanı bir ayrın tekrar göüşelim soruyorlar size kim söyledi maaş politikamızı yeni ayrılan bir elemanızdan ögrendim diyince

maaşı baglıyorlar tatlıya zorla

sözleşmeleri sunuyorlar

İŞ SÖZLEŞMLERİNDE Kİ SAHTEKARLIK

bilip bilmeden okuyup anlamadan herşeye imza atar insanımız bankalarda aynı güzel bir bayan gelir sözleşme üzerinde elini kapatır maddelerin şuraya imza at hızlı bir şekilde buraya imza at diye acele ettirirler

ama bir çok yasal hakkınızdan malesef vazgeçiyorsunuz iş verenler hep maddlere haklıya saklı kalmak üzere beyanlar geçer istedigi şekilde ihbar haber vermeden işten çıkartabiliyor ve tazminat sakatlanmada sorumluluk kabul etmiyor şirketim sorumlu degildir dogacak yasal süreçten şirketimi mesul tutmuyorum diye imza atıyorsunuz

sakatlanma veya meslek hastalıgına kimsenin bir bagışıklıgı yok bel boyun fıtıkları dizdeki menüsküs problemleri kol bacak kırıkları tendon yırtılmaları düşüp yaralanmalar

artı şirket araç veriyorsa ......a.ş zimmetlenen şu plakalı araç kendi şahsıma zimmetlenmiş olup kaza oldugu takdirde kaza tutanagı harici tüm mesuliyeti şahsıma aittir gibi

ya park halinde araca komyonun çarpıp kaçması veya lastiginin yolda patlaması

elverişsiz hava şartlarında karda buzda şirket size emniyet ekipmanı sunmuyorsa zincir gibi bagajda yedek lastik reflektör ilkyardım seti yangın söndürücü vs yoksa trafik cezaları ?

lastiklerin ömrü araç muaynesi geçtiyse bakımları yapılmadıysa kaza zaten kaçınılmaz bir hal alıyor sözleşmede siz kayıtsız şartsız her ne olursa olsun kabul ediyorsunuz

ve yasal hakkınızı üzerine imza attıgınız sözleşmede hakknız olmadıgını kabul ediyorsunuz

dikkat edin her işe girerken ve her sözlemeyi okuyun acele ettirirlerse

okumadım ve anlamadım neden imza atayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.M.C -- 15 Eylül 2014; 17:15:01 >

• Bulunsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.