Şimdi Ara

İŞ KURMAK İSTEYENLER Mutlaka Okusun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son günlerde sürekli , iş kurmak isteyen arkadaşları görüyorum. Kimisinin elinde 40 kimisinin 60-70-50 bin tl birikmişi var.
    İş kurmak biraz zor birşey.. İşi kurduktan sonra bile aylarca masraflar gidiyor. İş yerini kurup oraya kurulduktan sonra iş orada bitmiyor. Aylarca masraf üstüne masraf gerekiyor.
    Bitmek bilmeyen masraflarınız aşağı yukarı 6 ay sürüyor.. 6 ay boyunca kazancınızın bir miktarı masrafa gidiyor.
    Hiç olmadık yerden olmadık masraflar başınızı döndürür.

Sermayeniz ne kadar çok olursa o kadar büyük ya da küçük işler düşünürsünüz. Bir bakarsınzı elde avuçta birşey kalmamış bir kaç ay sonra baya bir sıkıntı çekiyorsunuz..
    İşi batırırsınız demiyorum , çok büyük sıkıntılar çekersiniz işler tam yoluna oturana kadar.
    Ama bu sıkıntılarınızı azaltan , hatta sermayenize sermaye katan bir kurum var..
    İş kurmak isteyen bir çok arkadaşımızın belki adını duyup araştırmaya tenezzül etmediği bir kurum

KOSGEB

Bu kurum açacağınız bütün işlerde yardımcı oluyor size...
    En fazla yardımı doğu tarafındaki kurulan fabrika ve çiftliklere veriyor.

Fabrika kurmak istediğinizde alacağınız makinaların ücretinin %60'ını size hibe ediyor...

1 milyon TL lik makina alımında sizden sadece 400 bin tl çıkıyor..
    Hazineye ait 300 bin tl'ye kadar tutan arazileri , size hibe ediyor.. Bu arazilerin üzerine kuracağınız tesisin bile %60'ını karşılıyor..
    5 yıl ödemesiz kredi veriyorlar ve o kredinin faizi çok düşük bankaların faizinin yanında hiç denilebilecek kadar düşük..

Bu yardımları sadece bu tür, fabrika , hayvancılık gibi yerlere yapmıyor..

Mesela PS kafe açtınız, mobilyasından reklamına katalog basımına kadar herşeyini onlar karşılıyorlar ve sizden karşılık beklemeden..
    ps kafe açmak için harcanan masrafları az çok bilirsiniz iç dekorasyona bi dünya para gidiyor. 20 tane ps sistemi kuracak paranız vardır dekorasyon ücreti dışında, bu dekorasyona vereceğiniz parayı da ps siteme verdiğinizi düşünün, 20 yerine 40 tane sistem kurarsınız.

Kuracağınız ufak çaplı işlerde, ofisin iç dekorasyonu pc yazıcı telefon koltuk masa gibi her türlü gereksinimleri ücretsiz olarak KOSGEB kuruyor..
    Reklam masraflarınızı karşılıyorlar.(( mesela BALYOLU reklamlarından sıkıldık hepimiz ama onların reklamları bedava olduğu için her kanalda dakikalarca sürüyor)

Reklam, dekorasyon gibi masraflarınızı çıkardığınızda çok rahat iş kuruyorsunuz..
    Sadece kira ve içeriye alacağınız malzemelerin parasını düşünerek iş kuracaksınız.

KOSGEB çok faydalı bir kurum ama , bunu hala kullanamıyoruz.

Kusura bakmayın belki biraz uzattım ama iş kurarken devletin sağladığı bazı faydalardan yararlanmamız lazım..

Ben daha kosgeb ile ilgili çok fazla şey bilmiyorum. İş kurarken KOSGEB danışmanlarıyla görüşün diyorum

• Kaç kişi sırada haberiniz var mı? Biz kredi alacağız diye 2000 tl kaptırdık..
  • @minimalist

Ben 90 doğumluyum ve 2 sene önce KOSGEB elemelerine gittim ve kursa katılmaya hak kazandım. Kursu bitirdim, belgemi aldım. Yani o elenen arkadaşlar haklı yere elenmiştir. İş fikrin özgün değilse eleneceksin tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 8 Mart 2012; 0:04:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

Kaç kişi sırada haberiniz var mı? Biz kredi alacağız diye 2000 tl kaptırdık..

Bulunduğunuz şehre göre sıra olur hocam.. Doğu da çok zor değil
  • İş fikriniz neydi? Kosgebden eğitim aldınız işinizi kurdunuzmu?
  • sanal ortamdan bi iş projem var ona da kredi verirler mi acaba? sonuçta bende bi şirket kurcam reklam giderlerim vs olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arimayaa -- 8 Mart 2012; 12:17:41 >
  • koskeb süper bişi hatta bunun sanayiciler olanı var o kuruluşu bilmiyorum, ihracatı geliştirmek için yaptıgınız iş gezileri, yurt dışı satışlarında vs yüzde 50ye yakın yardımda bulunuyor

savunma sanayisi içinde aynı şey geçerli, geçen 100milyon tl lik bir yatırımın 45milyar tl sini devlet ödedi ve geriye kalan 55milyar tl yi 24aya taksitli bi şekilde böldü ve sıfır faiz.

tabu bu tür kuruluşlar, pizzacı, kuruyemişci açmak için işe yaramaz. Projenız ve yapıcagınız işler büyük ise devlet sıraya filan bakmadan direk yardımcı oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tekrar slm dostum. iş fikri olan arkadaşlar varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: arimayaa

sanal ortamdan bi iş projem var ona da kredi verirler mi acaba? sonuçta bende bi şirket kurcam reklam giderlerim vs olacak

yanılmıyorsam var.. Sonuçta şirket kuruluyor.. Şirket kuruluşunda yardım vermiyorlar ama reklam vs. giderlerde yardım var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.