Şimdi Ara

İş Ve İngilizceyi Bir Arada Götürebilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabah 8.30 akşam 18:00 bazen 18:30 a kadar süren bir işte çalışıyorum. İşten sonra ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum. Bu kurs bana bir şeyler katabilir mi ? İş ile birlikte yürütebilir miyim ? Şantiye ortamında çalışıyorum o yüzden pratik şansım olmayacak gün içinde.

• üstadım, durumunuz benim bir öğrencime benziyor, kendisi mimar ve akşam saat 19:30'da işten çıkıp derse gelirdi, saat 22:30'a kadar ders yapardık. şimdi şunu unutmayın ki derse yorgun bir beyinle geleceksiniz. konuları anlamayacaksınız, sıkılacaksınız, hatta yeri geldiğinde üst üste bir kaç kez tekrar ettireceksiniz. o yüzden kurusunuzu iyi seçmelisiniz, hafta içleri akşam 2 saatten haftanın 4 günü ders veren bir kurs seçmenizi öneririm. mutlak olarak da hafta sonları yapılan speaking clublara katılın, keza insan farkında olmadan kelimeler kapıyor ve ödevlerinizi eksitmeden yapın. akşam dersleri devam ediyor mu bilemem ama, biritish council fena değildir. yakınlarınızda var ise gidin, size bir deneme sınavı yapsınlar. beğenirseniz ne ala, beğenmezseniz araştırmalarınızı yapın ve size uygun bir hoca bulun. düzgün bir tekrar ile ingilizceyi 1 yıl gibi bir süre içerisinde öğreneciğinizi düşünüyorum.

• Gecen yıl sizin durumunuzdaydım. 8:30-6:30 çalışıyordum bir kursa başladım. 1 kur alana 1 kur bedava gibi bir kampanyaları vardı. 1 kur da 2,5-3 ay kadar sürüyordu. İş çıkısı yorgun oluyordum ama benim için fena değildi ekstra sosyalleşiyordum ama bence akşam 2 saat haftada 3 gün gibi olabilir..2 saatten sonra kafam almıyordu benim. Hafta sonu speaking club vs. derken fena değildi. Ama 3 aydan sonra ben cok sıkıldım kurstan yorgunluk da cabası. son kurda belki 1 ay gitmedim denebilir. O yüzden bir anda uzun süreli kursu tavsiye etmiyorum biraz dene duruma göre karar ver.Kursta öğrendiğim seyler oldu tabii faydasını gördüm yani..Yabancı bir hoca vardı mesela speakingim gelişti sayesinde, kendime güvenim gelmişti.
  • Bende ayni durumdayim isten cikip amerikan kulture gidiyorum 7-10 arasi hafta ici 2 gun gidiyorum. İlk iki kur olan A1 ve A2 yi ard arda aldim durum fena degildi ozellikle ilk kurdan baslayan arkadaslarlada ikinci kura devam edilmesi hicaninda ikinci kurda oldukca iyi ortamin hem iyi olmasini ve hemde eglenceli gecmesiyle iyiydi fakat ben tekrar hakkim oldugundan dedim A2yi tekrar alayim B1 de zamanlardan cok konusmaya agailik verileceginden pekistirmis olurum dedim fakat araya yaz girdi sonraki tekrar kurumda hica cok kotuydu derken 4-5 ay kaybettim ve hersey ucuverdi sanki. İsten sonra gitmek bazen zor gelsede devamlilik saglamak onemli ve kurlara ara vermeden gitmekte onemli bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.