Şimdi Ara

İş yerinde hiçbir şey yaptırılmamasından ötürü delirmek üzereyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Algorithmus

İyi bir eğitim aldığın her halinden belli. Çoğu kişi senin durumu zevkle kabul ederdi ancak sen mantıklı olanı yapıyorsun çünkü niteliklerin var. Geleceğin CEO adaylarından birisin. 2 yılı doldurduktan sonra aynı leveldaki şirketlere başvur bence. Maaşı kötü olsa da başvur. Orada önün açılır. Burada sanırım işler ters gitmiş. 2 yıl çalıştığın için de kimse uyumsuz ya da sorunlu diyemez.
    Hocam teşekkür ederim.

Benim da hatalarım oldu ama ben her hatamdan sonra, ilgili kişiden özrümü dileyip telafi ettim/etmeye çalıştım. İyi niyetliydim.

Benimle aynı zamanda giren odtülü mühendis arkadaş, benden önce ve iş bulmadan direkt istifa ederek işten ayrıldı. Sorunun büyük kısmı inanın benimle alakalı değil.

Şaka ve komik geliyor ama türkiyenin en büyük 250 şirketinden birinde işler böyle yürüyor.

• ApolikaWUT A kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de çoğu yer kurumsal gibi gözükür ama değildir. Gençken kendini geliştirecek işlere gitmek daha mantıklı. Para çalıştıkça geliyor zaten. Önemli olan edinemeyeceğin tecrübeleri edinebilmeyi sağlayan şirket bulmak.
  • İş konusunda bana yardimci olabilir misin hocam ?
  • kardeş tecrübe edinmek istiyorsan çabalaman gerekecek
  • Doğru iş veya söz vaktinde yerinde yapılıp söylenmezse sonuç bu olur. İyi eğitim alman çok zeki biri olman büyük bir kariyer planlaman şirketin işleyişini bir günde değiştirme hakkını sana vermez. Şirketlerde bu tipleri hiç sevmezler. Kıdeme saygı duy, insanları suçlayacak hareketlerden kaçın, ukalalık yapma, alçakgönüllü ol, samimi ol, çalışanlarla özel hayatlarında kısa sürelerle görüşüp
    takıma dahil ol.

Anlattığına göre şirketin istediklerini sana verebilecek kalitede bir yer ama sen yanlış bir başa başlangıç yapmışsın, her şeyi başa sar ve yeniden başla. 3 gün sonra "tükenmişlik yaşıyorum, işim yok sevgilim terk etti konuları gelmesin.
  • Sizin gibi insanları görmek gurur verici.

Yaptığın işin belli olması ve de o parayı haketmek gibisi yok.

Bir zamanlar kurumsal olan firmada vasıfsız işçiydim.

Tabi ki müdür yalaka seviyordu bende yalaka değilim.

Herkes harıl harıl çalışırken ben ise yerleri süpürüyordum.

Bu işyerine amerikadan, finlandiya dan gelen ithal keresteler fırınlanıp, boyanıp dünyanın 4 bir tarafına gidiyordu.

Bir gün müdüre bu kerestede çatlak var bu gidecek mi diye sordum gidecek dedi.

Kıytırık rusya bile ilaçlı domatesleri geri gönderiyorsa avrupaya giden çatlak kerestelerle beraber sağlam olanlarıda geri dönüyordu.

Birde bu müdür olacak şahıs yaklaşık 10 yıldır müdür olacak şu an hala görevde ve fabrikanın hali içler acısı.

İşinin ehli olmayanlara görev verildikçe bu düzen bozulur.

• Öncelikle iki yıl o firmada çalışmayı hedefle ama yıl sonunda performansa göre maaş artışı geldiğinde artış aşırı düşükse firma sana yol vermeden ayrılma seçeneğini kullan. Bu iki yıl içerisinde networkunu kurmaya çalış, headhunterlara cv ni pasla. Mümkünse ekstra birseyler yap misal dil(Arapça veya Rusça senin meslekte ekstradir).
    Bu arada yeni bir iş bulduğunda aha cikicam, suremi başlatın deme sakın. Önce kendi müdürüne çık, müdürüm burada biliyorsunuz mutluyum ama kendimi gerceklestiremiyorum pozisyon gereği, bana şu şirketten iyi bir teklif geldi, izniniz olursa oraya geçeceğim de. Ne olursa olsun eski şirketle kötü ayrılmak iyi değildir. Hem bellimi olur müdür teklifi karsilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 4 Eylül 2019; 11:15:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Doğru iş veya söz vaktinde yerinde yapılıp söylenmezse sonuç bu olur. İyi eğitim alman çok zeki biri olman büyük bir kariyer planlaman şirketin işleyişini bir günde değiştirme hakkını sana vermez. Şirketlerde bu tipleri hiç sevmezler. Kıdeme saygı duy, insanları suçlayacak hareketlerden kaçın, ukalalık yapma, alçakgönüllü ol, samimi ol, çalışanlarla özel hayatlarında kısa sürelerle görüşüp
    takıma dahil ol.

Anlattığına göre şirketin istediklerini sana verebilecek kalitede bir yer ama sen yanlış bir başa başlangıç yapmışsın, her şeyi başa sar ve yeniden başla. 3 gün sonra "tükenmişlik yaşıyorum, işim yok sevgilim terk etti konuları gelmesin.
    Öyle görünüyorum farkındayım.

Kıdeme saygıdan ziyade, amir iyiyse inanılmaz saygı oluşuyor. Yada iyi bir kariyer, yada eğitim geçmişi. Ama öbür türlü boş kıdeme saygı duyamıyorum.

Zam zamanı tüm ekibe yemek ısmarladım, gece 8 de yol kenarında bıraktılar. Evine git dediler ses etmedim. Teknisyen rica etti diye onu kırmadan tüm mavi yaka işlerini yaptım yoğun zamanlarda. Fakat konu, ben bunları yaptıkça mühendis ünvanı yerine sen de laborant, teknisyen, mavi yaka muamelesi görüyorsun. İtibarin düşüyor.

Şirket gerçekten iyi görünüyordu. Ha hala bazı bölümlerde olsaydım bişeyler yapardım (iş geliştirme, proses). Ama inşaat mühendisi olduğum için alakasız dendi ve alınmadım.

Bu süreç 1 yıldır böyle dönüyor. O yüzden 3 gün ağlayıp gelmeyin gibi ithamlar cidden şık değil. Empati yapmayı denemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Öncelikle iki yıl o firmada çalışmayı hedefle ama yıl sonunda performansa göre maaş artışı geldiğinde artış aşırı düşükse firma sana yol vermeden ayrılma seçeneğini kullan. Bu iki yıl içerisinde networkunu kurmaya çalış, headhunterlara cv ni pasla. Mümkünse ekstra birseyler yap misal dil(Arapça veya Rusça senin meslekte ekstradir).
    Bu arada yeni bir iş bulduğunda aha cikicam, suremi başlatın deme sakın. Önce kendi müdürüne çık, müdürüm burada biliyorsunuz mutluyum ama kendimi gerceklestiremiyorum pozisyon gereği, bana şu şirketten iyi bir teklif geldi, izniniz olursa oraya geçeceğim de. Ne olursa olsun eski şirketle kötü ayrılmak iyi değildir. Hem bellimi olur müdür teklifi karsilar
    Teşekkür ederim.

Zaten bu kadar zor süreç olsa da, şirkette repütasyonum gerçekten iyi. Sevilen biriyim. Çıkış sürecini dediğin gibi yaptım zaten ve hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Senden yeterince yararlamadık dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: insaatmüh.

İş konusunda bana yardimci olabilir misin hocam ?
    Olayım.

Öğrenci isen, kesinlikle yapı işletmesi alanından git.

Mezun ve işsiz isen, kesinlikle endüstri yada işletme masteri yap. Bu sürede büyük firmaların management trainee programlarına başvurabilirsin. Keşke mimarlıkta yapmasaydım ben.

Mezun,çalışıyor ve inşaat sektöründe kalmak istiyor isen, kesinlikle sözleşme bölümüne yönlen.

Mezun,çalışıyor ve inşaat sektöründe kalmak istemiyor isen, benim yaptığım gibi operasyonel işler, satış pazarlama işleriyle tamamen sıyrılabilirsin. İş geliştirme de olabilir. İhracat da olabilir.

Şu an için konuşursak, gerçekten çok kötü. Aklıma tek gelen büyük firmaların yeni mezun management trainee programları. Onun dışında direkt inşaat mühendisi mezun alan bir yer, ancak torpille olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ApolikaWUT

Olayım.

Öğrenci isen, kesinlikle yapı işletmesi alanından git.

Mezun ve işsiz isen, kesinlikle endüstri yada işletme masteri yap. Bu sürede büyük firmaların management trainee programlarına başvurabilirsin. Keşke mimarlıkta yapmasaydım ben.

Mezun,çalışıyor ve inşaat sektöründe kalmak istiyor isen, kesinlikle sözleşme bölümüne yönlen.

Mezun,çalışıyor ve inşaat sektöründe kalmak istemiyor isen, benim yaptığım gibi operasyonel işler, satış pazarlama işleriyle tamamen sıyrılabilirsin. İş geliştirme de olabilir. İhracat da olabilir.

Şu an için konuşursak, gerçekten çok kötü. Aklıma tek gelen büyük firmaların yeni mezun management trainee programları. Onun dışında direkt inşaat mühendisi mezun alan bir yer, ancak torpille olur.

Alıntıları Göster
    Yuksek lisansa mekanik ana bilim dalında basladım, statik , yazilim alanina yonelmek istiyorum. Statik projelerde makine ogrenmesi, yapay zeka gibi uygulamalar uzerine konular dusunuyorum.

Sevdigim is yazilim isi. Fakat kimse yuzune bakmiyor bunlarin. Yuzlerce İs basvurusuna bulundum geri donen yok.

Orta seviye ingilizce ve almancam var. Sasirdim kaldım.

Almanyaya yuksek lisans basvurusu yapacagim dil sinav sonucunu bekliyorum. Olumsuz gelisim olursa diye turkiye'de bir hayat kurmaya calisiyorum. Fakat suan bir yol goremiyorum.

Onerdigin konularda endustri ve ekonomi hic ilgi alanlarım degil :( :(

Ozelden numarani yazabilrsen belki biraz konusabiliriz :(

• ApolikaWUT A kullanıcısına yanıt
    Empatiye ihtiyacım bile yok bundan 20 yıl önce kendi sektöründe ilk 4 içinde bulunan bir firmada aynı senin gibi işe başladım her yanlışı düzeltmeye her işi bir sisteme oturtmaya çalıştım o zamanlar bilgisayar destekli işlemler yeni başlamıştı ve herkes yadırgıyordu bir çok kişiyi bu konuda ikna ettim 360 kişinin çalıştığı kendi birimimi tamamen dijital ortamda anlık raporlama yapabilen bir şekle soktum ama üst kadro beni hiç sevmedi işime bakıp bazen mış gibi davranmayı öğrenseydim kimbilir kariyerim şu anda nasıldı ama ben didişmeyi seçtim ve yoruldum. Sonrası çok zor bir süreçti herşeye baştan başlamak patron firmalarında küfürün hakaretin altında liyakatsiz ortamlarda çalışmak zorunda kaldım ve bu yüzden seni uyardım 2. Sınıf öğrencisi gibi kurgulayıp yazmadım sana bunları umarım dikkate alırsın.
  • iyi pozisyona geçemiyorsan daha iyi bir iş bulup değiştirirsin o kadar basit. Bulmadan çıkma ama gaza gelip. patates oluyorsun sonra
  • TR için inşaat sektörü uzun yıllar için bitmiştir.

Başka sektörlere gitmeye bak. Eğer mesleğini yapacaksan yurtdışını düşün.
  • Ülkede bütün sektörlee uçurumda yani mesela Tat gıda bile makarna unlu mamüllee bölümünü kapatmış sebep kar etmemesi 100 e yakın kişinin işine son verilip 8 küsür Milyon TL tazminat ödenip iş makinaları satılıp sıfırlamışlar düşün yani gıda sektörü dersin hani bitmez yani durum ortada.

İnşaat sektörünün battığını ve yan sanayilerin fayans mermer kapı pencere bu sektörde de işlerin ciddi azaldığını söylüyorlar bu tabi esnaf piyasasında böyle kurumsal firmalarda durum ne bilmiyorum lakin orda da işler iç açıcı değildir diye tahmin ediyorum.

Kısacası bulunduğunuz konum ortalamanın üstünde veya iyiyse ses çıkarmayın maaşınızı almaya devam edin ülkede ilerleyen günlerde ne olcak belli değiş istikrarlı devam eden tek şey zamlar vergiler arkadaşın sitemini anlıyorum lakin burda iyi iş yaparsan önüne taş koyarlar ses çıkarma derler departmana bak memur gibi masa maaşı çalışmadan maaş alıyorlar bir nevi adamın hayatta amacı yok ki tabi insanın yaşının genç olup piyasada iyi bi konuma gelmesiylede ilgili anlıyorum dediklerini ama TR de iş konusunda iyi şeyler düşünmek Pollyanna cılıktan öteye gitmiyor.

• Arkadasin sorunu=rahat batması

Milletin ensesinde boza pisiriyorlar 12 saat calistirip 2000tl veriyorlar sen bu isi begenmiyorsun

İnşaat sektörü zaten sallantida ağır taklaya gelirsin demedi deme otur oturdugun yerde

Ne guzel is ya benim boyle isim olsa aksama kadar kitap okurum dil falan kasarim olmadı
  • Üzücü bir hikayen olmuş, umarım şu anda hakettiğin şekilde çalışabiliyorsundur.

Yorumun için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.