Şimdi Ara

İş yerinin raporu kabul etmemesi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son zamanlarda çıkan yasayla hastahanelerde vizite kağıtı olayı kaldrıldı biliyorsunuz.Şimdi fabrikada çalışan arkadaşlar canları sıkıldığında, gidip tanıdık doktordan rapor alıyorlar,yada gereksiz yere fazla rapor istiyorlar.Normalde fabrika doktorumuz var,ama bişeyden çaktığı yok,ancak ilaç mümessilleri ile ortak çalışıyor.Bunun önüne geçmek için fabrikamızdaki personel müdürü"iş yeri doktorundan habersiz hastahaneye gidipte rapor getirenlerin raporları kabul edilmeyecektir" diye bir yazı asmışlar.Gerçekten hasta olan kişiler için artık çok büyük sonuçlara sebep oluyor.Bu şekilde keyfi kural koyma ihtimalleri ne derece vardır.Sonuçta resmi kurumdan alınmış resmi bir evraktır rapor.

Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bilgi verirse sevinirim.

• Yersiz ve geçersiz bir uygulamadır herhangi bir yasal dayanağı yoktur.Raporu kabul etmeme gibi lüksleride yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Yersiz ve geçersiz bir uygulamadır herhangi bir yasal dayanağı yoktur.Raporu kabul etmeme gibi lüksleride yok

Arıyorum internette ama yasal çerçevede kanun maddelerini henüz bulamadım.Bulursam personel çok karışacak,yine halk kahramını olacağım fabrikada
  • İnternette bulacağın bilgiler işine yaramaz.Bu işi büyütmeyin bence yani toplu olarak girişimlerde bulunmanıza gerek yok,yoksa işveren iş kanununun başka maddelerinden canınızı sıkabilir.Resmi olarak bilgi almak istiyorsan bölgendeki sgk müdürlüğünün iş müfettişlerinden prosedürü öğrenebilirsin.Kanun gereği raporlu personel kesinlikle işbaşı yaptırılamaz.
  • Toplu olarak isyan falan yapacağımız yok zaten,sadece arkadaşlarımın bu müdür olacak kerkenezin önüne gittiklerinde söyleyecek bir kaç lafının olması,amacım bu ezileni ezdirmemek(Siyasi oldu ama,o şekilde düşünmeyin.)
    Müdürümüz muhtemelen sgk ve iş kur vs kurumlarla arası çok iyidir.Mutlaka güvendiği bir şey vardır.Bunuda merak ediyorum.

Bir defasında bu tarz hak yeme muhabbeti oldu,gitti bana 10 larca sayfa yazı getirdi.Anlattı anlattı durdu. O yüzden bişeylerle karsınına çıkılsın istiyorum.
  • Merak etme kardeşim,müdürünün kanunlardan başka güvenecek hiçbir şeyi yokKanunlarda iki taraflı çalışıyor işçi veya işveren diye ayırt etmiyor.Müdürünüz mevkisi gereği iş kanunlarını iyi bilmek zorunda dolayısı ile sizden daha donanımlı olması gayet doğal.İş kanunları biraz karışıktır,size okuduğu sayfalarca yazı bir bend ile alaşağı olur.Size tavsiyem haksızlığa uğradığınızı sandığınız bir konuyu uzmanına, yani bölgenizdeki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının iş müfettişlerine danışın.Sağdan soldan edineceğiniz bilgilerle müdürünüzün karşısına çıkmayın.

Rapor olayına gelince,söylediğim gibi raporu kabul etmeme gibi bir lüksü yok.Yalnız raporun gerekliliğinden şüphe ederse o da yasal haklarını kullanıp raporu sorgulayacaktır.Sonuçta bir şey çıkmaz siz raporunuzu verin istirahatinize bakın

• Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim,bugün boş vaktimizde sizin için 4857 sayılı iş kanununu ile 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununu inceledik.İşvereninizin veya vekilinin (personel müdürü) hekim tarafından düzenlenen resmi bir raporu kabul etmeme gibi yasal bir dayanağının olmadığını gördük.Bunun yanısıra astığı yazının suç teşkil ettiğini ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına yapılacak bir ihbarla işletmenin, iş müfettişleri tarafından incelemeye alınacağınıda işyeri hekimi arkadaşımızdan öğrendik.

Yalnız İşvereninizin veya vekilininde yasal hakları olduğunu, usulsüz veya hak edilmemiş rapor düzenleyen hekim ve düzenleten personel içinde suç duyurusunda bulunacağını bilmekte fayda var.
  • Çok fazla inatlaşmamanızı tavsiye ederim işyeri ile. Eğer gerçekten hasta iseniz bir sorun olmaz ama bu kolay rapor alma durumunu keyfi kullananlardansanız iş akdinizin feshine kadar gider.

İşverenlerin bu yöntemi izlemesi yaygın bir davranış. Siz habersiz rapor aldığınızda iş gücü kaybı ve diğer çalışanların üzerine fazla yük binmesi gibi haksız sonuçlar doğuyor. İşyerinde daha büyük sorunlara yol açmamak adına ne habersiz rapor almayı abartın ne de bu durumu şikayet edin.
  • Abi yine iş üstündesin

yardım da bulunun abime :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 20 Ocak 2011; 20:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Abi yine iş üstündesin

yardım da bulunun abime :P

Bir iş üzerinde değilim, ortalıkta çok pis bir koku dolaşıyor onu dağıtmaya çalışıyorum. Cevap veren herkese teşekkürler..

Bu arada asılan yazı ve bize atılan mail aşağıdaki şekilde....

"Merhaba,

Sağlıkla ilgili herhangi bir problem olduğunda İşyeri hekiminin sevki olmadan fabrika dışında bir sağlık kuruluşuna tedavi için başvurulmayacak, İşyeri Hekiminin sevki olmadan herhangi bir sağlık kuruluşundan getirilen raporlar kabul edilmeyecektir.

Bilgi ve gereği rica,"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desing -- 22 Ocak 2011; 15:13:47 >
  • Bu yazı çoğu özel şirkette bulunur. Amaçları haklı olarak keyfi rapor alınmasını önlemek. Gerçek hastaları mağdur ettiği noktalar da var ancak laf olsun diye rapor alacakları da caydırıcı etkisi mevcut. Ben bu uygulamaya hak veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Bu yazı çoğu özel şirkette bulunur. Amaçları haklı olarak keyfi rapor alınmasını önlemek. Gerçek hastaları mağdur ettiği noktalar da var ancak laf olsun diye rapor alacakları da caydırıcı etkisi mevcut. Ben bu uygulamaya hak veriyorum.

Yanlış bir uygulamaya hak veriyorsunuz.Gerçekten çalışamayacak durumda rahatsızlık geçiren bir personel bu dayatma ile mağdur olacaktır,rahatsızlığından ötürü iş kazası geçirme tehlikeside oluşabilir.

Elbetteki hak etmediği halde rapor alarak,iş arkadaşlarını ve işvereni suistimal eden aynı zamanda bu etik olmayan davranışı ile prosesi sekteye uğratan personele hoş bakmıyoruz.Zaten bu ve benzer suistimalleri engellemek için firmaların disiplin kurulları vardır.Bu kurullar bu tür problem yaratan personellere gerekli ihtarları vermekte,gereğinde ise iş akdini fesh etmektedir.

Mesai saatleri dışında rahatsızlanan bir personel herhangi resmi bir kuruma gidip muayene olma hakkına ve hekim tarafından gerekli görüldüğü takdirde rapor alma hakkına sahiptir.İşverenin bu raporu kabul etmeme gibi yasal bir dayanağı bulunmamaktadır.

İşyeri hekimine gelince,bildiğiniz gibi tıp ta üroloji,nöroloji,nöroşirürji,ortopedi gibi bir çok dal vardır ve bunların hepsi ayrı bir uzmanlık ihtisas ister.İşyeri hekimi her ne kadar uzman olsada revirdeki kısıtlı imkanlar dahilinde isabetli bir teşhis koyamaz veya hatalı bir teşhisle hasta personele işbaşı verebilir bu durumda personelin mağduriyetini ne yapacaksınız??

Kurunun yanında yaşında yanmaması için işveren bu tür nesnetsiz bir engelleme yerine çok sık rapor alan veya aldığı raporun gerekliliğinden şüphelendiği personeli disiplin kurulu kanalı ile incelemeye almalı, gerektiğinde rapor veren hekimide il sağlık müdürlüğüne şikayet etmelidir.Asıl yapılması gereken budur,görünen o ki işverene veya vekiline bu işlemler angarya gibi geldiğinden acayip bir yasaklama koymak daha makul gelmiş.

Bu arada SouL InvictuS arkadaş,etik davranmayan personele bende karşıyım ama bu şekilde değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.