Merhaba, Sistemimize 2003 server üzerine isa 2000 kurulumu yaptık. İsa nın iç ethernet üzerine 10.10.x.x ip araloğını verdik, dış ethernet üzerine 10.0.x.x ip verdik. İsa server üzerinde protocol rule yarattık, server üzerinde adsl için connection oluşturduk ve bu PPPoE protocolunu kullanıyor. Dns üzerinde ttnet in dns iplerini girdik, İsa 2000 in gereki service pach ve hotfixlerini install ettik. Rule ları tanımladık.....client makinalara isa firewall client kurulum yaptım, buraya karar herşey normal ama sorunum şu 1-isa server üzerinden internet çıkamıyorum 2-client makinalar üzerinden internete çıkamıyorum. bu konuda acil yardım edebilecek arkadaşlara şimdide çok teşekkür ediyorum
isasap 1 patch dosyası yukleme gerekiyor down edip serverda olacak eger slmediysek atmaya gayret ederim ama bence sen patchi bul yukle benim atmami bekleme bi cliente format basmam gerekiyorda
O patch'i yükledim....(kontrol için sen o path i nereden indirebilirim adresi verirmisin) Sorunun kaynagı aslında hadi bağlan dediğimde pppoe bağlanmıyor. sanırım orda bir ayarlamada hata yapıyorum olabilir mi?
Teşekkürler.
ukalalık etmek istemem ama isabacaklarında bir hata olmasın dostum?? iç bacak dış bacak karıştırmayasın ?? başımıza geldi boyle bir hata yaptık zor uyandıık
hayır rica ederim. yaptıklarımı sürekli kontrol ediyorum. internetten buldugum dökümanlar ile ama bir türlü sorunu bulamadım. Bir daha kısa bir tarif yazabilirmisin. Bir de PPPoE olayını sorucam onunla nasıl bir baglantısı var acaba sence?(yine dökümandan gidince olay oralarda tıkanıyor) 2 ethernet kartım var ; iç ethernet üzerine 10.10.x.x ip dış ethernet üzerine 10.0.x.x ip
Teşekkür ederim
bi servera çıkıp geleyim madem oyle seni mi kıralım hatirlayamadim rule u geliyorum hemen bakıp eger diğer yaptıklarınız dogruysa
isa manageden rule eklemek gerekiyor http ve ya ftp gibi protokol rule leri bununla beraber LAT a nete cikis yapilacak ip araliklarini girmen gerekiyor 10.10.10.1 den 100 falan gibi bizim takildigimiz nikta burasi olmu;tu
Bunları yaptık. Zaten bunlar en temel ayarlardan. Bu sorunun nerden kaynaklandıgını bulmak için (ISA dan mı Win2003 tarafında mı ADSL de mi ) nasıl bir çalışma yapmak gerekir sence + * ISA ın servicelerinin kontrol edilmesi gerektigi söyleniyor.. bunlar nerde veya neler?... * Aslında ISA yokken internete direk ADSL üzerinden çıkabiliyoruz dolayısyla ISA olmadan 2003 üzerinden çıkmak için farklı bir ayarlama yapmak gerekiyor mu o konuda düşüncelerinizi alabilirmyim?
Çok teşekkrüler.
bende aynı sorunla karşılaştım isayı çıkardım devreden sorun olmadan bağlandı ISA ya taktıkdan sonrada biz hatayı networke bakan bacakla internete bakan bacak ta hata yapmışız rule ları koyduktan sonra clientlere de ag geçitine isayi gosterdik bir dns verdik isayida yazdık ve nete hoop
Ama biz henuz 2003 üzerinden internete bile cıkamıyoruz. Orda izlenecek yol ne olmalı!.
Ben bu sistemle ISA yı çalıştırmadan önce 2003 üzerinden internete çıkmaya çalışıyorum ancak olmuyor. Nerde ne yapıyorum bir turlu cözemedim. O kadar araştırma yaptım yine sonuç yok....
Adamın biri forumda sorunu yazmış sorna çözmüş ama çözümünü o kadar ısrarlara ragmen yazmamış heralde mezara götürecek...