Şimdi Ara

2 notebook 1 pc ile adsl baglantısı kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 portlu e-con adsl modemim ile bunu saglıyorum ama benim istedigim 2 notebook ve pc ile kablosuz bir baglantı kurabilmek.
    notebooklardan biri centrino, wi-fi var.
    digerinde ise wi-fi yok.
    pc ise p4.

nasıl bir modem almalıyım, bu modemlerde güvenlik sorunları var mı, dısardan baska kişiler benim modem ile kablosuz baglantı kurabilirler mi...
    beni bilgilendirirseniz sevinirim....

• Kardes bence wifili Zyxel al sanirim 660W idi. Ayrica wifi si olmayan makinalarin icin wifi kart alman lazim.Laptopun icin PCMCIA kart olabilir, desktopun icinde yine zyxel in USB wifi si var ondan faydalanabilirsin.

Bu tur sistemlerde sifreleme yapabilirsin ama bence en guvenli yol MAC filtreleme..
  • MAC filtreleme nedir kardeº...
    o kadar bilgim yok kusura bakma:(
    quote:

Orjinalden alıntı: vimpir

Kardes bence wifili Zyxel al sanirim 660W idi. Ayrica wifi si olmayan makinalarin icin wifi kart alman lazim.Laptopun icin PCMCIA kart olabilir, desktopun icinde yine zyxel in USB wifi si var ondan faydalanabilirsin.

Bu tur sistemlerde sifreleme yapabilirsin ama bence en guvenli yol MAC filtreleme..
  • Dünya üzerindeki bütün Network cihazlarının (Modem, hub, ethernet, Ap vb.) MAC adres denilen fiziksel adresleri vardır ve bunlar ip gibi değişken veya ayarlanabilir değildir.

Wifi Ap veya modemlerde bu mac adreslere göre filtreleme yapabiliyorsun

Kabaca anlatırsak örneğin senin 3 tane bilgisayarının mac adreslerini modeme giriyorsun modem bu mac adresler dışında başka bir cihazı wep şifresini bilse dahi ağa dahil etmiyor dolayısı ile internete de giremiyor.
  • quote:

General
    Dünya üzerindeki bütün Network cihazlarının (Modem, hub, ethernet, Ap vb.) MAC adres denilen fiziksel adresleri vardır ve bunlar ip gibi değişken veya ayarlanabilir değildir.

Kabaca anlatırsak örneğin senin 3 tane bilgisayarının mac adreslerini modeme giriyorsun modem bu mac adresler dışında başka bir cihazı wep şifresini bilse dahi ağa dahil etmiyor dolayısı ile internete de giremiyor.

+1
  • ok cok güzel anlattınız, tesekkür ederim....
    bu ozellik her modemde yok anlasılan.

quote:

Orjinalden alıntı: General

Dünya üzerindeki bütün Network cihazlarının (Modem, hub, ethernet, Ap vb.) MAC adres denilen fiziksel adresleri vardır ve bunlar ip gibi değişken veya ayarlanabilir değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.