Askere gidince napacaksın ? Git aradan çıksın 6 ay bişey askerliği yapmadan düzgün bir iş bulamazsın. İlaç olarak sana tavsiyem xanax al çok iyi geliyor. Kırmızı reçeteli bir ilaç bağımlılık yapar fakat bir süre kullan. Şuan sigortan yok mecburen özelden yazdırman gerekiyor. Hayat mücadelesi psikoloji falan dinlemez baban ölünce napacaksın ? Hayat mücadelesi zor bu ülke acımasız bunları unutma. Psıkolog sana iyi gelmez şu ilacı al kullan depresif düşüncelerden arınırsın. |
İşe girecek psikolojide değilim (2. sayfa)
-
-
Geçmiş.Olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
babam öldü zaten :D bu psikolojide olmamım sebeplerinden biri bu zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 30 Mayıs 2022; 18:28:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne için hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle merhaba diyorum, çok geçmiş olsun.
Konudaki mesajları gördüm, tamamen facia. Herhangi bir konsultasyon olmadan ilaç yazılamaz, ilaç tavsiye edilemez. Öncelikle bunu netleştirelim ve hekimin önermediği hiçbir ilacı kullanmayın.
Aslında bu konu türk insanının düşene tekme vurmayı ne kadar sevdiğini, akıl vermekten ne kadar hoşlandığını gösteren nadide örneklerden birisi olmuş. Benim bu konuya yazma sebebim ise kesinlikle akıl vermek değil, sadece tavsiye vermek üzerine yazıyorum.
Öncelikle konuyu açan sevgili forum arkadaşım, içerisinde bulunduğun durumun teşhisinin konulması için psikiyatri hekimine randevu alman gerekiyor. Burada yapılacak olan konsultasyon sonrası uygun görülür ise sana ilaç yazılır. Sigortan yok ve işsizsin diye devlette randevu alamayacağını düşünme, randevunu al daha sonra hasta kayıtta kaydını açtır ve hastanenin veznesinden muayene bedelini öde ve doktoru görebilirsin. İlaçları da yine cebinden alman gerekiyor.
Doktorun vakti ve doğal olarak muayene süresi çok kısa olduğu için durumunu çok kısa bir şekilde özetle, birkaç cümle yeterlidir. Kendisi uygun görür ise sana ilaç yazacaktır veya psikologa yönlendirecektir. Psikoloğa yönlendirmesi durumunda buna terapi süreci deniyor. Terapi süresince çocukluktan itibaren günümüze kadar durumun inceleniyor duruma göre ve bu süreç biraz daha uzun tabiki. Genelde ilaç tedavisi ve terapi birlikte yürütülüyor. Tabi hastaneden hastaneye değişiyor mu bilmiyorum.
İçerisinde bulunduğun durum çeşitli obsesyonlara neden olmuş. Bunların detaylıca ele alınması gerekir. Şu an içerisinde bulunduğun buhran, depresyon, bunalım artık adına ne dersek diyelim senin temel gereksinimlerini yapmanı bile engelleyecek boyuta ulaşmış. Bu demektir ki bir rahatsızlığınız var ise bile, başlangıç seviyesini çoktan geçmişsiniz. Keşke bu hislerinizin başladığı dönemde hekime gitseydiniz ama sağlık olsun.
Ruh haliniz bu şekildeyken yaptığınız işten de keyif alamazsınız, kız arkadaşınız olsa onu mutlu da edemezsiniz, askere gitseniz askerde de başarısız olursunuz. Çünkü kafanızdaki düşünceler ve ruh haliniz sizi bulunduğunuz koşullara adapte etmeyi engelliyor. Üzülmeyin. Günümüzde birçok kişinin bu ruh halinde olduğunu ve ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde tedavilerinin sürdüğünü unutmayın. Ayrıca her psikiyatrik hastalık yatarak tedavi edilmiyor, sizin durumunuzda yatarak tedavi gerektiren bir süreç görmüyorum ben şahsen ama en iyisini elbette hekiminiz bilir.
Kız arkadaş edinmek, iyi bir işe sahip olmak, askerlik hizmetini yerine getirmek gibi şeyler okuduğunuzda bile içinizi darlıyor biliyorum. Mesela sokakta mutlu ve sarılan çiftler gördüğünüzde de benzer hisleriniz oluşuyor olabilir. Bunlar çok doğal, çünkü bunlar aslında sizin obsesyonlarınız.
Obsesyonlar çeşitli şekillerde ve durumlarda görülebilir. Obsesyon hali, beyni sürekli aktif tuttuğu yanılgısı ile insanın uykusuna da zarar verir, hatta düşünce sistemine de saldırabilir. Bunların tespitlerini psikiyatri hekimi veya psikolog yapar.
Sizin durumunuzda muhtemelen birçok durum veya hal ruhunuzda daralmaya neden oluyor. Örneğin, "KIZ ARKADAŞ EDİN" cümlesi sizin beyninizde ve ruhunuzda daralma hissini tetikleyebilir. Bunların hepsini hekiminizle paylaşmalısınız ki doğru şekilde tedavi mümkün olsun.
Yukarıdaki "İŞE GİR ÇALIŞ", "ASKERE GİT", "KIZ ARKADAŞ EDİN" diyen insanlara ise aldırış etme. Üstte de dediğim gibi, bu ruh hali ile şu an hangi makamda olursanız olun, kız arkadaşınız da olsun veya olmasın bir başarı elde etmeniz mümkün değildir. Bu ruh hali ile askere de gitseniz orada da başarısız olursunuz, RDM asker olarak hizmete alırlar ama insanların alaylarına ve dalgalarına maruz kalırsınız ve bu sizi daha da kötü etkileyecektir. Bu sebeple öncelikle tedavinize başlayın, tecil süreniz bitmeye yaklaştığında tedavinizin sürdüğünü gösterir bilgi ve belgelerle askerlik şubesine başvurursanız, herhangi bir hastalıktan veya rahatsızlıktan dolayı tedavisi devam edenlerin tecil süresini uzatıyorlar, tabi kendi insiyatifleri. Askere gittiğinizde de bu süreçlerinizi askerlik muayenesi sırasında mutlaka anlatın. RDM er olarak askerlik yapabilirsiniz eğer durumunuzda iyileşme olmadığını hissederseniz. Ancak RDM erler diğer askerler tarafından alay edilip dalga geçilip dışlanma gibi durumlar yaygın olduğu için (google dan araştırabilirsiniz) genelde insanlar bu durumu gizliyor. Siz gizlemeyin, boşverin o onların ayıbı olsun.
Bu arada, psikolojik rahatsızlıklar veya hastalıklar fizyolojik olarak insanın hasta hissetmesine/hasta olmasına neden olabilir ve bu duruma psikosomatik denir. Buna da özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim. Psikolojik rahatsızlar cinsel fonksiyonlarda da bozulmaya neden olabiliyor. Örneğin sertleşememe, erken boşalma,haz alamama vb. durumlar çok yaygındır.
Tüm bunların tespiti ve tedavinin şekli ve yönetimi için psikiyatri hekimine randevu alınız.
-
Böyle ayrıntılı mesaj yazmak için vaktini ayırdığın için teşekkürler hocam. Senin de tavsiye ettiğin gibi 4 ay önce psikiyatriden randevu alıp gittim. Karışık anksiyete ve depresif bozukluk tehşisi koydu doktor, baya bir ayrıntılı anlattım hayatımı hiç bir noktasını atlamadan(özele gitmenin ayrıcalığı buymuş). Paxera adlı bir ilaç yazdı, 4 aydır kullanıyorum fakat çok büyük bir değişim yaşamadım. Sanırım dozu arttıracak şimdi doktor
-
kardeşim,
çık dışarı biraz kafayı dinle, köyün varsa azıcık kal, köpeklerle kedilerle vakit geçir.
sonra bir işe gir ve hayatı tanı, yeni düzgün arkadaşlar edinmeye bak. emin ol hayat daha iyi
gelecektir.
-
Hocam bende 23 üm hiçbir şey yaşayamadım bu hayatta en büyük idealimde sağlık sorunları yüzünden olmayacak gibi çok yaşamayacağım sanırsam çünkü yalnız evde oturmak beni delirtiyor ben evde otururken dışarıda hayat akıyor son bir sene daha sınava gireceğim güzel bir fakülte kazanırsam hayatıma devam edeceğim olmazsa da son vereceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X