Bildirim
ısı + ses sorunu yardım !
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Fan pek önemli değil.hava üflesin yada içerdeki havayi dışarı atsın kafi.ama önemli olan kasanın bulundugu yer.Eğer kasan bilgisayar masasının altında.sandık gibi bir yerde.arkası.yanları kapalı ise havayı içeri almasi ve içerdeki havayı dışarı atması güçleşir.Aynı zamanda kasa ev içindeki ısınma araçlarına yakın ise,örneğin soba yanı,kalorifer,elektirikli ısıtıcı buda sıcaklık artışına neden olur.Aynı zamanda kasanın içinde yeterli boş alan yok ise buda kasa içindek hava akışını güçleştirir.
Sen önce bunların durumuna bak.Kasanın içi düzenlimi,kablo karmaşası varmı.
Ondan sonra kasanın fanlarının düzgün çalışıp çalışmadığına bak.temizlermi,fan ne kadar sessiz olursa olsun,kirlenince ses yapmaya başlıyorlar.Ayrıca cpu fanının ve heatsinkin yerine tam oturup oturmadığına ve termal macun yok ise termal macun sür.
Kasanın ses sorununa gelince,eğer fanların pis ise ses yaparlar.Ayrıca Asus kasaların fanları sesli..Bende Asus TA210 var.fanları değiştirdim.bir tanesi orjinal kasanın fanı onuda,5V'a ayarladım.Ses sorunu azaldı.
-
imzamdaki sistemde frisby kasanın yan tarafında dışarı üfleyen bi fan vardı. sıcaklık cok fazlaydı carbon oynarken 60 ı buluyordu bir lan altım ve kafanın üst kısmına taktım içeri hava girişi olsun diye sonra sıaklık 45 lere düştü sonra fanı cıkardım egzoz fanı olarak taktım sıcaklık degişmedi cünkü iki fanda dışarı üflüyordu sonda yan kapaktaki fanın yönünü degiştirdim içeri hava girişi yaptırdım sıcaklık 40 derece anakart sıcaklıgıda 30 larda
fanların yerini ve hava üfleme yönünü degiştir ve sıcaklıkları kontrol et ona göre kendine göre ayarlarssın
ses sorununu gidremek için falnlarını temizle yada fanı degiştir -
Sorunu çözmek için ilk işlemci fanını değiştirdi işlemci fanını değiştirdiğim içinde termalde yeni ama sorun yine gitmedi kasa yeride sıcak ortamda değil hava alıcak yerde fanların yönünüde çok değiştirdim kasa modelimde bu ASUSTEK TA-231 USB ATX KASA SIYAH kasanın içide düzenle kablolar toplu hava akımını önlüyicek bişi olamaz ama sorun nerde onu bulamıyorum !
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X