Şimdi Ara

ışığı yanan yok (sahur)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • saat 04:50, davulcu yeni geçti, imsağa 1 saat var. her iki cephede de camdan dışarı baktım, ışığı yanan 4 daire var. geri kalan bütün yer yerde ışıklar kapalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim ışıklar da kapalı çünkü ben sahura kalkmadım. oruç tutmuyorum.

• inşallah tutarsınız ne diyelim xd

• Bizim yan binada bi isik var her gece görüyorum baska da bakmakla ugrasmadim bana ne

En büyük sebebi ekonomi millet o kadar hayattan bunaldi ki gerçekten kimsenin gözü paradan baska bir şey görmüyor

• 01001101 kullanıcısına yanıt

sebep?

• dekareme kullanıcısına yanıt
    sebep ney? anlamadım

• benim ışık yanıktı brom. mutfakta tost yiyip kahveiçiyordum. yanında da telefondan çağrı filmini açmıştım. sahur yaparken izliyom sonra kapatıyom ertesi sahur kalan yerden devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon çalınca yanan ışık
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sahur zamanı da kalkmışsın. neden oruç tutmadığını merak ettim...

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    ben de evin salonunu hiç kullanmıyom ve televizyon da kulalnılmıyo böylece. ama yaz aylarında yemeği salonda yiyom, her yemekte youtube gezgin videosunu kaldığım yerden açıyom, yemek bitince kapatıp sonraki yemekte gene kaldığım yerden.. kışın salon soğuk oluyo diye kendi odamda yiyom.

her gece minimum 1 kez tuvalete uyanıyom. uyandığımda pencereyi açıp odayı havalandırıyom.

eksik cevap vermişsin.. neden oruç tutmadığını sormuştum..

oruç tutmamanın nedeni sorulur mu hacı. nedeni belli değil mi? o kadar aç-susuz kalıyon falan. zor geliyo.

sen yeniden müslüman olmuştun ve oruç tutmuyorsun. bu nasıl müslümanlık?. üstelik tüm gün evdesin, fiziksel olarak yorulmuyorsun. dışarda hareket halinde olup da mesela hamallık yaparak geçinen ama oruçlarını tutanlar vardır. onlara göre epey rahatsın, bu durumda senin rahat bir şekilde hiç zorlanmadan oruç tutman gerekirdi.. yine yanlışlardasın...

muhtemelen namaz da kılmıyorsun.. y.dışından bir yabancı gelse, sana dinini sorsa, müslümanım dersin... o da, müslüman olduğuna dair bana bir alamet göster dese, namaz ve oruç gibi müslümanlık alametleri yok, bu durumda ona ne gösterebileceksin? göstereceğin bir alamet de yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 13 Mart 2025; 10:17:52 >
    hacım dünyada milyonlarca oruç tutmayan ve namaz kılmayan Müslüman varken bana mı takıldın akışına bırak hacı raad ol

senle muhatap olduğum için sana sordum. onlarla da muhatap olma durumum olsa, aynı soruları direkt onlara da sorardım...oruç zor değildir; beyin tüm gün mideye zırnık bile gelmeyeceği komutunu mideye gönderir, mide tüm gün yemek beklemez, artık bu durumda vücut kendini bakıma alır, bu esnada vücudun sıhhat için elzem olan olaylar gerçekleşir.

sana ilk bir hafta zor gelse bile bünye alışır ve kolay hale gelir...oruç tutmayan ahıretine en büyük kötülüğü ettiği gibi, canı gibi sevdiği vücuduna da büyük bir darbe vurarak ona da en büyük kötülüğü etmiş oluyor..

eywallah

• Sana ne bundan? Ahirette hesabı sana mı soracaklar, sen kendi evinle ilgilen, kendine bak.

• Üzgünüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.