Şimdi Ara

Işık Ayarlı Otomatik-Şarjlı Işıldak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği için içerik insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 3 Ekim 2020; 22:56:44 >

• Eline sağlık @90numaraşanzumanyağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

Eline sağlık @90numaraşanzumanyağı.
    Vay kardeşim.
    Şu avatarındaki sahtekar damat fotosunu çok seviyorum ben
  • Evet "Hallederiz Kadir" olur kendileri.
    En son babalar duyar dizisinde ki karakteri benimde favorimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

Evet "Hallederiz Kadir" olur kendileri.
    En son babalar duyar dizisinde ki karakteri benimde favorimdir
    İki saattir dizinin adını hatırlamaya çalışıyorum gugılı altüst ettim hay Allah razı olsun. Bulayım da toplu indireyim şunu
  • Tebrik ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum emeğine sağlık, imrendim vallahi.

Bir ara rf alıcı verici devrelere de el atalım, gaza gelip bir şeyler yapmak için bolca malzeme alıp yoğunluğum sebebiyle fikrimi bir süreliğine rafa kaldırmıştım neredeyse bir sene olacak. Ardiyede bazen elime geçiyor tekrar hatırlıyorum. Günlük hayatın meşgalesinden hobileri ihmal etmemek lazım. Stres atmaya birebir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Dostum emeğine sağlık, imrendim vallahi.

Bir ara rf alıcı verici devrelere de el atalım, gaza gelip bir şeyler yapmak için bolca malzeme alıp yoğunluğum sebebiyle fikrimi bir süreliğine rafa kaldırmıştım neredeyse bir sene olacak. Ardiyede bazen elime geçiyor tekrar hatırlıyorum. Günlük hayatın meşgalesinden hobileri ihmal etmemek lazım. Stres atmaya birebir.
    Sağolun arkadaşlar.

Elektronik konusunda deneyimli ve çok bilgili olduğum söylenemez. Çok zorlu bir proje değilse bakarız. RF konuları baya sıkıntılıdır. Bilen adama bile gara duman attırır.
  • Çok anladığım şeyler değil. Bir dönem amatör olarak basit devreler yapardım sadece ama bunlar forumda görmek istediğimiz şeyler. Bıktık siyasetten kavgadan gürültüden saçma sapan konu dışılardan.
    Tebrik eder devamını bekleriz.

• Merhaba arkadaşlar sonradan farkettiğim bir durum var o da şu: devreyi eğer uzun süre hiç kullanmayacaksanız yani fişte tutmayacaksanız lambalar yanmasa bile yavaş yavaş pili emcüklüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 3 Ekim 2020; 22:57:29 >
  • İlk günden beri anahtarın orda olması gözüme batıyordu @90numara, olumsuz mesajlar vermeyeyim dedim. Pil zaten paralel bağlı ama benceyerini şemada kaydır, 2. 100mF yanına koy ve ardına açma anahtarı ekle 10k önünde olsun. Peki devreyi gerçekleştirme şansın oldu mu, başka öngöremediğimiz durum çıktı mı?

Gözümden önceki konularda bahsettiğin basit (tek tr lü) osilatör kullandığın kaçmadı fakat devrede 2 adet 100mF olması olumsuz etkilemeycek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 11 Şubat 2020; 1:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

İlk günden beri anahtarın orda olması gözüme batıyordu @90numara, olumsuz mesajlar vermeyeyim dedim. Pil zaten paralel bağlı ama benceyerini şemada kaydır, 2. 100mF yanına koy ve ardına açma anahtarı ekle 10k önünde olsun. Peki devreyi gerçekleştirme şansın oldu mu, başka öngöremediğimiz durum çıktı mı?

Gözümden önceki konularda bahsettiğin basit (tek tr lü) osilatör kullandığın kaçmadı fakat devrede 2 adet 100mF olması olumsuz etkilemeycek mi?
    Olumsuz mesaj vermemen hata olmuş. Zaten eleştiri herşey yazabilirsiniz demiştim canınızı ne sıkıyorsa yazın arkadaşlar düzeltebilirim. Gerekirse PCB'yi sil baştan çizerim sorun değil...

Sırayla yanıtlıcam.

"Pil zaten paralel bağlı ama benceyerini şemada kaydır, 2. 100mF yanına koy ve ardına açma anahtarı ekle 10k önünde olsun."

Eğer pil bahsettiğin gibi bağlanırsa, elektrikler kesildiği zaman otomatik yanan LED devresi yapmış olmuyoruz. Nedenini soracak olursan şemada transistörün bağlantı şekline dikkat etmelisin. Bu transistörün BEYZ-EMETÖR arasında bir diyot var görüyorsun. Bu diyot, devrenin sol tarafından elektrik verdiğin zaman, pili şarj ederken transistör-LED arasından akım akmasını engelleyen yegane faktör. Pili bu diyodun soluna alırsam, transistör her daim turn-off konumda kalacaktır. Şayet bu diyotu sökersem, bu defa da işini yapmayacaktır. "Otomatik" olması için tek şart budur.

"Peki devreyi gerçekleştirme şansın oldu mu, başka öngöremediğimiz durum çıktı mı?"

Evet devreyi gerçeklleştirme şansım oldu. Şöyle, bir başka başlıkta "elektrik kesildi alarmı" devresi yapan bir abimizi gördüm. Bu abimizin bu ürünü 130TL'ye sattığını gördüm ve bu ürünü bizzat yapabileceğimi ve uygun fiyata satabileceğimi düşündüm.

İstanbuldaki bir abiyle durumu müşahade ettik ve bunlardan 5 tane yaptım. Devresi yukarıda verdiğim devreye çok benziyor aradaki faklar:

-Yukardaki devre gibi flaşör devresi yok, normal yeşil led bağlı 10k seri ile.
    -İki ayrı 100uF kondansatör yok, girişte bir tane 10uF-350V var.
    -Devrede LED dervesine ek olarak yine anahtarla açılıp kapatılabilcek şekilde 12V Buzzer var. Elektrik kesilince buzzer ötüyor, LEDler yanıyor.

Bu cihazdan 5 adet yapıp satmak için bir kenara koydum. Sorunsuz çalışıyorlardı. Fakat sonradan elimde kaldılar yani üşengeçlikten sitelerde hesap açmaya, banka hesabı/PTT hesabı açmaya üşendim, elimde kaldı cihazlar. Geçen gün kardeşimin bir arkadaşının bu cihaza ihtiyacı olmuş, tamam satalım bir tane dedim, bir baktım ki ne göreyim? Pil bitmiş... O zaman farkettim ki dün yukarıda ikaz ettiğim meseleden dolayı bitiyor. O zaman farkettim.

Bunun dışında ısınmadır şudur budur hiçbir arıza hiçbir sıkıntısı yok devrenin... Neredeyse buz gibi soğuk çalışıyor, pili de 0,001A (1 miliamper) ile şarj ediyor ki bu 24 saat fişte duran bir cihaz için son derece emniyetli.

"fakat devrede 2 adet 100mF olması olumsuz etkilemeycek mi?"

Hikaye çok uzun. Transistöre yakın olan 100uF'yi iptal etmekte bir sakınca yoktur. Evvela devrede zener yok idi. Zener olmayınca doğrultma katının çıkışındaki kondansatörü düşük voltajlı seçemiyordum. Koskocaman 400Volt-10uF kondansatör de devrenin ergonomikliğini mahvediyordu. Bir arkadaş "devrelerinde zener kullanmıyorsun hiç güvenli değil" diye uyardı. Aslında devre güvenliydi,ama o bunu söyleyince kafamda hemen bir şimşek çaktı: devrenin eksi ve artı barası arasındaki bir zener, doğrultmanın kapasitör voltajına etkiyecekti. Böylece sorunu çözdüm ve oraya 35V kondansatör takarak işi bitirdim. İkinci kondansatör ise, olay bu raddeye gelene kadar oluştu. Bu çözüm oluşmadan evvel, doğrultma katı kondansatörünü 1uF-350Vden fazla takamıyordum. Başka bir sitedeki ustalar, o zaman sende doğrultmayı 1uF takarsın, daha sonra bir 1k dirençten geçirir bu defa 100uF takarsın, dirençten gelen zayıf olduğundan kurtarır, aktif bbir filtreleme yaparsın dediler. Düşününce mantıklı buldum ama zener çözümünden sonra bu ikinci kondansatörü kaldırmaya gerek görmedim, ne de olsa temiz DC ile besliyorum transistörü. İsteyen o ikinci 100uF'yi takmaz, takmak isterseniz de zararı yoktur.

Devre %99 ihtimalle çalışacak ve sorun çıkartmayacaktır. Bir benzerini şu anda aktif kullanıyorum ve çinko-karbon pil kullanıyorum. Ayarlı potu yok, sabit ışık ve de yukarıdaki anlattığımın aynısı, artan PCBlerden yapmıştım...

Başka sorulacak varsa anlatabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 11 Şubat 2020; 18:24:2 >

• İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 3 Ekim 2020; 22:58:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.
    Hocam aynı devreyi haftada 30 kere paylaşıyorsun. Ve hepsi birbirinden farklı. Hangisini yapacağımızı şaşırdık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Hocam aynı devreyi haftada 30 kere paylaşıyorsun. Ve hepsi birbirinden farklı. Hangisini yapacağımızı şaşırdık

Alıntıları Göster
    Çok özür dilerim haklısın. Yanlışlık gördükçe değiştirmek zorunda kalıyorum ki siz de yanlış yapmayın diye. En son yüklediğimi gönül rızasıyla kullanabilirsin. Benzerini kullanıyorum.
  • quote:

Çok özür dilerim haklısın. Yanlışlık gördükçe değiştirmek zorunda kalıyorum ki siz de yanlış yapmayın diye. En son yüklediğimi gönül rızasıyla kullanabilirsin. Benzerini kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Estağfurullah hocam özürlük bişey yok. Son devreyi kaptım o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Estağfurullah hocam özürlük bişey yok. Son devreyi kaptım o zaman

Alıntıları Göster
    Öbür sitede de konu üste çıkıp duruyor sinirim bozuldu. Şimdi sen de böyle deyince tuz biber oldu. Bundan sonra bir devreyi çizdikten sonra uzuuuun uzun ölçüp biçip üzerinde düşünmeden yüklemicem.

Güle güle kullan. Ben siyah gözlük kutusuna yaptım dün (düzeltilmemiş versiyonunu). Evimizin tuvaletinde zerre ışık yok. Havalandırma karanlık bir tünele açılıyor, ikinci boyuta açılır gibi. Yazın ortasında öğen elektrik gitsin, zifiri karanlıkta kalıyoruz ***ümüzü bile yıkayamıyoruz karanlıkta. Bende gözlük kutusuna dün yapıp koydum, deneme yaptım, son derece karanlık hiçbir ışık olmayan ortamda düşük wattlı tasarruflu LED lamba gibi aydınlatıyor namussuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 11 Şubat 2020; 20:42:27 >

• quote:

Vay kardeşim.
    Şu avatarındaki sahtekar damat fotosunu çok seviyorum ben

Alıntıları Göster
    Çalışma çok güzel, elinize emeğinize sağlık,,
    Bende bi arkadaşa 5v şarj cihazından ara hole led yapmıştım,,, ben unuttum artık ne yaptığımı, adam hala çalışıyor deyince hatırladım .

Benimde bu adamı profil yapasim var 😨

Işık Ayarlı Otomatik-Şarjlı Işıldak
    nerede oynadığı aklıma gelmiyor ,
    ,, Kanal 7 de çamaşır makinesi diye bi bölüm vardı, her yer köpük içinde durdur şu makineyi yeterr yeterr, off mithat, makine çalışmıyorki 😂

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Başka yeri bilmem ama leyla ile Mecnun da pis sarı bıyık diye bir karakterdi yancısı da kaleci saçlı adam

• Linkteki bilgiler bizzat denenmediği için içerik insanları yanıltmamak amacıyla silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 3 Ekim 2020; 22:59:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.