|
Işık hızında hareket eden kütlesiz “fotonun” ilk görseli paylaşıldı
-
-
Kütleli foton mu var?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Foton niye tırnak içinde?
-
Limewire logosu bu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kaç saat geçmiş hala kimse foton gitti esprisi yapmamış..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fotondan, quantum mekaniğinden ne anlar hocam Türk Gençliği. Bunlara foton saraya gitmiş sarayın fotonuymuş, çekil foton, Kemal Dedem yüzde 65 bin milyon üçyüz üçle geliyoooooor diyeceksin. Biz 22 yıldır fotondan bıktık falan diyip geçiştireceksin.
Zekaları 70 altı olan bir gençliğe fotondu quantum fiziğiydi, paralel evrenlerdi, sicim teorisiydi, bunları izah edemezsin, anlatsan bile aha tabi tabi, hahahahaha der güler geçerler :D
-
Parçacık haliyle foton zaten kuantum alan teorisindeki fiziksel alanın ajitasyonu gibi. Kuantum fiziğinin tarihsel temelinde yatan parçacık fotondur. Einstein'a esas Nobel aldıran ışığın bugün foton şeklinde bildiğimiz parçacıksallığını ortaya koyan fotoelektrik çalışmasıdır. Kuantum fiziğinden egzotik bir şeymiş gibi söz ediyorlar ama kütleçekimi hariç tüm evrensel kuvvetlerin - bakış açınıza veya sistemin durumuna göre - kuantum alan, dalga veya parçacık karşılıkları bulunur ve bildiğimiz en temel fiziksel halleri budur. Tüm ışıklar / elektromanyetik hadiseler kuantum örüntü ve olaylar dizisinden başka bir şey değildirler. Dalga fonksiyonları her an her yerde gezinen "parçacıkların" olasılıklar halindeki salınımlarını tavsir ederler ve konum ve momentum bileşenleri tabiatın içkin bir niteliği olarak asla aynı anda bilinemez (belirsizlik ilkesi). Fotonu ne kadar lokalize edersen momentum bilgisini o denli tahrif edersin; ya da tam tersi sağlam bir momentum bilgisi konum bilgisini yok eder. Haberdeki gelişme büyük fizikçi Heisenberg'in keşfettiği ve bence insanlık tarihinde asla eşi benzeri bulunmayan bir epistemolojik ve ontolojik devrim teşkil eden belirsizlik ilkesini ihlal etmiyor. Daha çok deneysel kuantum fiziğinde ortaya konan içkin olasılıksallığın daha da derinlerine inen ve fiziksel manifestosunu daha iyi görselleştirmemizi sağlayan bir çalışma. Doğru yorumlamak/okumak önemli.
Kuantumdan kaçamazsınız. Einstein yaptığı onca büyük katkıya rağmen olasılıksallıktan tiksinerek kuantumdan kaçmaya çalıştı ve ömrünün geri kalanı boyunca tüm bir fizik araştırması çıkmaz yollara girdi. Halbuki kuantum fiziğinin temel yorum serisi olan ünlü Kopenhag Yorumu'nun geliştiricilerinden ve kuantum atom modelinin babası denebilecek Niels Bohr "Tanrı zar atmaz" diyen arkadaşını uyarmıştı: "Tanrıya - burada tanrıdan kasıt Tabiat'tır - ne yapacağını söylemeyi bırak!"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ey maşşallah...
goygoyculuğun prim yaptığı dönemde böylesi bir mesajı takdir etmemek elde değil
-
dostum türk gençliğinin içinden her manada geçileli çok oldu. ben olsam ben de dalgaya sarardım. gelecekleri yok fotonu mu dert edecekler ? kaçının okurum da elim kalifiye iş tutar gibi bir hayali olabilir ?
-
Özel olarak kuantum fiziğinin, genel olarak bilimin popüler söylem ve kültürde çok goygoyu yapılıyor, evet. İşin özünü vermek, kuantum fiziğini de-mistisize etmek önemli. Motivasyonlarımdan birisi bu ama esas motivasyonum elimden geldiğince edindiğim bilimi olduğu gibi anlatmak çünkü bilim tüm pratik kullanım veya maksatlardan bağımsız başlı başına güzel bir meta. Bilim yapmak, öğrenmek, bilmek, anlatmak insanı iyi hissettiriyor. Büyük bir tatmin - dopamin - sağlıyor.
Bilim benim için kişisel bir zevktir ve başkalarıyla paylaşılabilecek, insan zekasının eseri olan ve gene insan zekası tarafından anlaşılabilecek müşterek bir değerdir. Ne yazık ki insanların ekseriyetinin - ki buna ben de dahilim - yarattığımız bilimin çok gerisinde kaldığını düşünürüm. Ama bu elbette bilimin peşinde koşmaya engel değil. Sırf bu kadar anlamlı bir faaliyete girişmenin sağladığı manevi ve ahlaksal tatminle beraber gelen o tatlı dopamin yükünden dolayı bilime kendini adarsın.
-
yıllardır aynı şeyler foton moton
-
marsta su bulundu
haberinden farksız bu da. yaw aslında su yok da milyonlarca yıl önce varmış gibi geliyor çünkü su izine benzer bir iz var kayalarda! kayanın o kısmının farklı bir mineralden oluştuğu için öyle farklı renkte görünme ihtimali de var tabi, su ile hiç alakası da olmayabilir.
ama dünya marsta su bulundu, gitsek içebileceğiz sanan milyar insanla dolduruldu.
fotonun fotoğrafı çekildi !
güncel teknoloji ile mümkün değil zaten bu. fotoğraf da çekilmemiş, muhtemel konumlarından bilmem nelerinden esinlenerek oluşan fikirlerin resmi çizilmiş.
-
şuan bu ülkedeki insanların tek derdi kuyruğa girip dubai çikolatası almak. hatta yerken görmemiş gibi höykürerek videolar yapıp durmak. bu fotonu arasına koyup yiyebileceklerse gündem olabilir.
-
Bu saçma yorum neden bu kadar beğeni almış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
:D
-
Dersimli Kemal Dedenizin trollerine attırdığı iftiralarla ülkeyi mahvettiğini yaşayarak gördükleri için olmasın dostum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 27 Kasım 2024; 21:1:17 > -
Paşam, ben dersim neresidir bilmem. Haritada öyle bir yer yok
Bildiğim tek sey var, o da ülkemizin cahil kesiminin uçan kuşu siyasete bağlaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 27 Kasım 2024; 22:35:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muazzam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Forumda bu saçma yorumdan daha fazla saçma insan barınıyor ondan dolayı olabilir.
Fotondan, quantum mekaniğinden ne anlar hocam Türk Gençliği. Bunlara foton saraya gitmiş sarayın fotonuymuş, çekil foton, Kemal Dedem yüzde 65 bin milyon üçyüz üçle geliyoooooor diyeceksin. Biz 22 yıldır fotondan bıktık falan diyip geçiştireceksin. Zekaları 70 altı olan bir gençliğe fotondu quantum fiziğiydi, paralel evrenlerdi, sicim teorisiydi, bunları izah edemezsin, anlatsan bile aha tabi tabi, hahahahaha der güler geçerler :D |
Parçacık haliyle foton zaten kuantum alan teorisindeki fiziksel alanın ajitasyonu gibi. Kuantum fiziğinin tarihsel temelinde yatan parçacık fotondur. Einstein'a esas Nobel aldıran ışığın bugün foton şeklinde bildiğimiz parçacıksallığını ortaya koyan fotoelektrik çalışmasıdır. Kuantum fiziğinden egzotik bir şeymiş gibi söz ediyorlar ama kütleçekimi hariç tüm evrensel kuvvetlerin - bakış açınıza veya sistemin durumuna göre - kuantum alan, dalga veya parçacık karşılıkları bulunur ve bildiğimiz en temel fiziksel halleri budur. Tüm ışıklar / elektromanyetik hadiseler kuantum örüntü ve olaylar dizisinden başka bir şey değildirler. Dalga fonksiyonları her an her yerde gezinen "parçacıkların" olasılıklar halindeki salınımlarını tavsir ederler ve konum ve momentum bileşenleri tabiatın içkin bir niteliği olarak asla aynı anda bilinemez (belirsizlik ilkesi). Fotonu ne kadar lokalize edersen momentum bilgisini o denli tahrif edersin; ya da tam tersi sağlam bir momentum bilgisi konum bilgisini yok eder. Haberdeki gelişme büyük fizikçi Heisenberg'in keşfettiği ve bence insanlık tarihinde asla eşi benzeri bulunmayan bir epistemolojik ve ontolojik devrim teşkil eden belirsizlik ilkesini ihlal etmiyor. Daha çok deneysel kuantum fiziğinde ortaya konan içkin olasılıksallığın daha da derinlerine inen ve fiziksel manifestosunu daha iyi görselleştirmemizi sağlayan bir çalışma. Doğru yorumlamak/okumak önemli.
Kuantumdan kaçamazsınız. Einstein yaptığı onca büyük katkıya rağmen olasılıksallıktan tiksinerek kuantumdan kaçmaya çalıştı ve ömrünün geri kalanı boyunca tüm bir fizik araştırması çıkmaz yollara girdi. Halbuki kuantum fiziğinin temel yorum serisi olan ünlü Kopenhag Yorumu'nun geliştiricilerinden ve kuantum atom modelinin babası denebilecek Niels Bohr "Tanrı zar atmaz" diyen arkadaşını uyarmıştı: "Tanrıya - burada tanrıdan kasıt Tabiat'tır - ne yapacağını söylemeyi bırak!" |
Limewire logosu bu
|
Paşam, ben dersim neresidir bilmem. Haritada öyle bir yer yok Bildiğim tek sey var, o da ülkemizin cahil kesiminin uçan kuşu siyasete bağlaması. |
Bu saçma yorum neden bu kadar beğeni almış |
Benzer içerikler
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- repost nasıl yapılır
- konumsal ses nedir
- ? anlamı
- spotify jam nasıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X