Şimdi Ara

İsim soy isim değiştirmede prosedür nasıl işler yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir defaya mahsus isim soyisim değişikliği hakkında kesin bilgisi olan yardımcı olabilirmi.

Benim isim soy isim atıyorum "zzzz cccccc" şeklinde, toplum nezdinde kullanılması hoşuma gitmiyorum vs vs. bir sürü şikayetim var. Ben bu haktan yararlanmak için nufüs müdürlüğüne gidersem sadece bir dilekçeyle bu işi halledebilecekmiyim. Ayrıca dilekçe yazarken veya işlemler esnasında mahkemelerle herhangi bir işim olacakmı.

Kısacası nufüs müdürlüğüne verilen dilekçede herhangi bir mahkeme işleminden bahsediliyor mu yoksa mahkemelerden bağımsız il ilçe nufüs müdürlüğünün tamamen kendi yetkisi ile hallettiği bir olaymı. Eskiden mahkeme şahit vs zorunluymuş sanırım.

Bu konuda bilgisi olan bana nufüs müdürlüğüne verilecek dilekçenin varsa örnek nüshasını atabilirmi.

Ayrıca diyelim ikametgahım Kars'ta, ama iş vs sebebiyle Edirnedeyim. Edirne de herhangi ilçe nüfus müdürlüğünde bu işlemleri yapabilirmiyim.

• Buna hakim karar verir , dilekçe ile başvurabilirsiniz mahkemeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

Buna hakim karar verir , dilekçe ile başvurabilirsiniz mahkemeye
    Yanlız işte yeni çıkan ek kanunla beraber mahkeme şahit hakim bilmem ne gibi gereksiz işlemler artık kalkmış bir defaya mahsus olmak şartıyla. Direk nufüs müdürlüğüne dilekçe verip, İl ilçe idari makamları onay verirse direk değişiyormuş. Sen şimdi öyle deyince kafam karıştı, Ben şimdi gitsem mahkeme vs bir ton gereksiz şey karşıma çıkacakmı, yoksa tek bir dilekçeyle hallolacakmı? en iyisi nufüs müdürlüğüne gidip öğrenmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SistemToplayanAdam2017 -- 10 Haziran 2018; 1:41:16 >
  • SistemToplayanAdam2017 S kullanıcısına yanıt
    Tabi ki öğrenebilirsİniz

Şartlar

2 yıl içinde başvurmak 2017

Yazım imla hatası olamak ad soyadda

3 ad veya soyadının örf adet topluma ve kişi ile duygusal bağını koparması

4 buda nüfus müdürlüğünün atamış olduğu karar vericilerin onayı olduktan sonra ilgili kişinin adı ve soyadında değişiklik olacak yani yine bir karar veren mekanizma var sadece dilekçe vereyim ve soyadım adım hemen değişsin yok maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.