Şimdi Ara

İŞİNİZ OKULUNUZ KACTA BAŞLIYOR? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
15.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sende de bende de o kafa varda rahatız rahat, bide herkes aynı şansa şarta sahip olamıyor kimi 1-0 kimi 10-0 önde başlıyor çoğuda eksilerde başlıyor yarışa.
    Ben yarışı red edenlerdenim bakalım sonumuz ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BED3C3818

Çoluk cocuğu muhattab alıyoruz bizde kabahat.
    "Bir cocuk güzeldir bir yetiskin cirkinliktir"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 vardiya çalışıyorum (08:00 16:00) (16:00 24:00) (24:00 08:00)

ne kadarda tek vardıya çalışan varmış vardiyalı çalışan yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonesse -- 11 Ekim 2019; 18:3:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Bu düzene karşı olmayı hep düşünüyordum ve bir cesaret başardım. Artık o sesi beynime işlemiş gün içinde bir yerde duyduğumda beni sinirlendiren alarm sesi ile uyanmıyorum.

90 lıyım çocukluğumu gayet güzel yaşadım hiç bir şey den eksik kalmadım taso oynadım, saklambaç, ebelemeç, istop, aylık, playstation 1 ne istersem yapabildim. Çünkü zamanında böyle mutlu olmak için çocuk olmak ve orta gelirli olmak yetiyordu. Şuan asgari ücret kira ve fatura karşılamasa bile o zamanlar babam çalışıp her şeyi alabiliyordu.

Lise zamanlarımda knight onlineye başladım senelerce oyundan zevk ve ciddi para aldım. Sonra 2 senelik laf olsun diye okunan üniversite bitti ve artık çalışmak gerekiyordu. Sigorta gerekiyordu birileri işini sorduğunda cevap vermek gerekiyordu daha sosyal olmak gerekiyordu. Aslında bunlar gereklilik değil ama gereklilik gibi gösterilen şeylerdi. Hiç bir zaman bunu kabul etmedim.

Vatanbilgisayar, media markt gibi yerlerde çalıştım 5-6 sene mi verdim ama hiç mutlu olmadım. Asgari ücret alıp tanımadığım insanların banka hesabındaki son rakamları oynattım. Akşam 22:00 da işten çıktığımda eve dönerken acaba bugün 2 bölüm dizi izler miyim diyordum. Duş almak, tırnak kesmek, yemek yemek her şey zaman kaybıydı çünkü zaman extra önemliydi. Evde 1-2 saat nette takılsam tüh ya zaman geçti diyordum. Hobi olarak topladığım bilgisayarımda oyun açamıyordum ayda 26 gün işteydim.

Sonra fark ettim ki sorun maaşın miktarı veya haftada 2 gün tatil değil sorun bu sistem. insanlara dürüst bir satış personeli olarak ürün anlatmayı seviyordum işim rahattı ama maaşım 2 katı olsa da mutlu olmayacaktım bunu hissediyordum.

2 sene önce çalışmadan yaşayabileceğime karar verdim çünkü hiç bir zaman oku-çalış-evlen-çocuk yap insanı olmadım bu düzenden nefret ettim. Okumak, çalışmak, evlenmek ve çocuk yapmak asla istemedim bunu 9 senelik ilişkisi olan biri olarak söylüyorum.

29 yaşımdayım çalışmıyorum çalıştığım zamanlar ucuz ürün olduğunda al sat gibi şeyler yaparak bir birikim elde ettim. O birikimle 2 senedir uygun ürün oldukça alıp satıyorum donanımla ilgili her şeyi özelliği fiyatı biliyorum. Bunu media markt gibi yerlerde asgari ücrete yapmak yerine kendim yapıyorum herkes benden memnun kalıyor çevrem genişliyor.

Bu birinin hadi bende yapayım deyip yaşayabileceği bir sistem değil ben daha çocukken knight online de babam yaşında insanlarla ticaret yapıyordum. Arkadaşlarımda çok istiyor ama yapamıyorlar ticari zekaya sahibim sizde başka bir konuda yetenekli olabilirsiniz.

Sigortam yok evet, aylık kira, kedilerin giderleri, faturalar vs ciddi bir gider var fakat bir şekilde idare edebiliyorum ailemle yaşıyorum. Bedelli askerlik yaptım, gözlerimi lazerle çizdirdim, fitness gidiyorum, istediğim zaman kadıköye gideyim bir şeyler içeyim diyebiliyorum, istediğim zaman sinemaya veya günü birlik bir yerlere gidebiliyorum. Yani ben başardım veya en azından şuanlık bunu başarıyorum. Bu sistemi kabul edemeyen insanlarda bende dahil mutsuzluk biraz kronik yani iş bitti hayat süper olacak gibi bir gerçek yok.

Ben 60- 70 yaşımda emekli olacağım diye en güzel yaşlarımı doğuştan şanslı ve aklı benden kat kat daha düşük insanlara harcamayacağım.
    Dünya genelinde en çok kıskandığım insan şu an sensin hocam. Keşke ticari bir yeteneğim olsaydı da mutlu olabilseydim.

• İş sabah 8 : 40 da başlıyor 14 :30 da bitiyor sonra free tabi ben bu boş zamanımıda çalışarak ek iş yaparak değerlendirmek istiyorum ama henüz bir ek iş bulamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazartes, 8.30-15.30
    salı 9.30-17.30
    çarşamba 10.30-15-30
    perşembe 10.30-16.30
    cuma ve haftasonu boş
  • 08:00--16:00 12:00--13:00 arası yemek molası 15 er dakika 2 kere de cay molası.

• Kıbrıs'ta okuyorum.
    Pazartesi 9-11:30
    Salı 15-17:30
    Çarşamba 15-17:30
    Perşembe 9-11:30
    Cuma(dersim yok)-Cumartesi solistlik yapiyorum 21:00-01:00
    Pazar tatil

• Mesaim 07:00 - 19:00

Servis sabah 05:15’te alıyor. 06:30’da iş yerinde oluyoruz

• Uyanışım hafta sonları hariç uyanışım 5:40 yatış saati ne zaman uykum gelirse. Hafta sonu atış serbest.

Gün içinde uygun zaman bulursam 1 saat uyurum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum uykuyla alakalı.

Akıllı bileklik kullanıyorum ve sürekli takip ediyorum. Ortalama adım 4-5k, uyku saati de 5-6 saat bunun %40-55 i derin uyku şeklinde.

Stressli bir hayatım var iken uyuyamazdım. Bunu aştım hiçbir şeyi takmayıp, her şeyi yapabileceğimi bilerek uyanıyorum ve öyle uyuyorum.

Maddiyatı düşünmeyi bıraktım cebimdeki kadar yaşıyorum, kredi kartı kullanmıyorum.

Ve her şeye rağmen İstanbul'da yaşıyorum.
  • Pazartesi 08:30 - 15:00
    Salı 08:30 - 15:00
    Çarşamba 08:30 - 10:05
    Perşembe, cuma, cumartesi, pazar tatil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukber -- 11 Ekim 2019; 19:46:14 >
  • 7:30 ev çıkış
    8-17 mesai
    17:30 ev varış

Lokasyon:istanbul

Araba alırsam yakında o yarım saatlik ulaşım da 10 dakikaya düşecek inşallah.

• Arkadaş saat onda işbaşı olsun diyorsun Yanlış düşünüyorsun Almanya gibi ülkelerde çalışma saati sabah altıdır fakat şöyle bir açıklama yapmam lazım adam Sabah 6 da işbaşı yapıp akşam dokuza kadar çalışmaz Sabah 6 da başlar öğlen 2 gibi Öğlen 3 gibi işi biter vardiya usulüdür saat üçten sonra da diğer vardiya işi devralır şimdi Türkiye'de böyle bir düzen getirseler çok daha kötü olur hücrede adam sabah 6'da işe başlarsa işveren onu akşam ona kadar tutarsa kabul edilebilecek bir şey olmaz zaten ülkemizdeki işsizliğin en büyük sebeplerinden bir tanesi budur 3 kişinin yapacağı işi bir kişinin üstüne yıkıyorlar günlük ortalama çalışma saatleri 12 saatin üzerinde olan yerler var Oysaki 1 günde Çift vardiya yapsa herkes için daha iyi olur Bu sefer işveren de diyecek ki ben fazla işçi çalıştırıp fazla para veremem fazla sigorta primi ödeyemem fazla yol parası veremem Yani bir çıkmaza içerisindeyiz

• sabah 8 akşam 8 sadece pazar tatil ne lan bu alın lan canımızı
  • her gün 13.15 yataktan kalkış 14.30 işbaşı 22.45 dükkanı kapıyorum .23.00 evdeyim.sabah 5 e kadar yabancı dizi yabancı film yada ps4 05.00 yatış.işteyken laptop netflix youtube arkadaşlar geliyor vs.her pazar tatil
  • 8.3 evden çıkış 9 işe varış 18e kadar çalışıyom.

• 6:30 kalkar 7 de evden çıkarım, yıllardır böyle çalışırım , saat bile kurmuyorum vücut alışmış yaz kış fark etmez , kalkar işime çıkarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar okul kaçta bitiyor sizin?

Bazı öğrenciler 16.15'de bazıları ise 17.15'den sonra çıkıyor okuldan.Evin yakınlarında okul var.Genelde bu dediğim saatlerde hep öğrenciler geçiyor evin önünden.
  • Haftanın 3 günü 12.45-18.30
    bir gün 12.45-16.00
    3 gün tatil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 11 Ekim 2019; 21:30:29 >
  • 7 De başlayan vardiyaya yetişmek için 5 de kalkıyorum.Sağolsun bizim servisçi 2 saat istanbul turu attırıyor bize mis gibi temiz hava alıyoruz

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.