Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4500 alanda var
  • Konu ergenler yüzünden mahvolmuş
    Universite tercih rehberine dönmüs hele yurt disindan orneklemeler yapan tipler tam facia

Merak ettiklerinizi sorun cevaplasinlar ama yok abi nerden mezunsun yok hanhi bolumu yazayim yok surdan meziun olursam iş bulur muyum

Konu disina fazla böyle muhabbetler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Meslegi degil de dili ogrenmek lazim. Hem yabanci dile hem de Turkceye hakim olmak lazim. Kulaginizin da kuvvetli olmasi lazim. Gerisi piyasadaki bilinirliginize bakiyor. Internetten arastirin. Detaylara ulasmani cok kolay.

Ya şu yazılı çeviri işi için zamanında birkaç yere (Craigslist dahil ) ilan bırakmıştım; ama dönüş olmadı. Internet ortamında bu işe başlamak için ne yapmalı? Nerelere neler yazmalı?

İngilizce için konuşuyorum ve bu nedenle doğan bir diğer sıkıntı da şu; İngilizce en çok bilinen yabancı dil ve bu nedenle etrafta bir sürü İngilizce çevirmen var. Hâliyle aralarından sıyrılıp seçilmek, ilgi görmek için ya fiyatı daha uygun hâle getirmek gerekiyor ya da başka albeniler ortaya dökmek, değil mi?

• İşsizim ful mesai maaş yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maden muhendisi mermer sektoru santiye\fabrika yeni mezun baslama 2000 tl izin arada sirada ikamet daglarda csgb isg en az 2000 ama maas artisi yok yeralti komur baslangic 3000-3500 genel olarak kidem arttigi zaman piyasadan aylik 10000 aliniyor ha bu arada cimento fabrikalari yeni mezun baslangic 3300 \2 ayda bir cift maas ve tum calisma yerlerinde 4×4 arac tahsis edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

pro gamer mısın? bende onlardan olmak istiyorum. büyük büyük şekilli kulaklıklar, kocaman ekranlar, pahalı ekiplamlar filan offf hayalim ya. oyun oynayıp para kazanıyosun acayip yetenekliyim oyuna doğal yetenek yani bilmem hiç gördün mü? yeni bir oyunda 1 el atsam 2.de herkesi yeniyorum arkadaşlarla cafede filan adımı herkes bilir hedşhot manyağı yaparım adamı

benzeri bir iş diyelim, geliştirilmelerine yardımcı oluyorum :) bir elimde kahve diğerinde sigara veya kek :) sorsalar çalışıyorum :) bazen birşeyler getirtip sattığım da oluyor, ya da birşeyleri tamir ettiğim de oluyor, birilerine birşeyler tavsiye ettiğim de, 3 boyutlu tasarım yaptığımda... Tam olarak ne iş yaptığımı söylemeyeyim :) Rakibe gerek yok :D Ama vaktimin büyük çoğunluğun bilgisayar başında zevk alarak geçiyor diyebilirim.

Tamam biz de yedik, hey allahım bi insan neden sanalda sallama ihtiyacı duyar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

quote:

pro gamer mısın? bende onlardan olmak istiyorum. büyük büyük şekilli kulaklıklar, kocaman ekranlar, pahalı ekiplamlar filan offf hayalim ya. oyun oynayıp para kazanıyosun acayip yetenekliyim oyuna doğal yetenek yani bilmem hiç gördün mü? yeni bir oyunda 1 el atsam 2.de herkesi yeniyorum arkadaşlarla cafede filan adımı herkes bilir hedşhot manyağı yaparım adamı

benzeri bir iş diyelim, geliştirilmelerine yardımcı oluyorum :) bir elimde kahve diğerinde sigara veya kek :) sorsalar çalışıyorum :) bazen birşeyler getirtip sattığım da oluyor, ya da birşeyleri tamir ettiğim de oluyor, birilerine birşeyler tavsiye ettiğim de, 3 boyutlu tasarım yaptığımda... Tam olarak ne iş yaptığımı söylemeyeyim :) Rakibe gerek yok :D Ama vaktimin büyük çoğunluğun bilgisayar başında zevk alarak geçiyor diyebilirim.

Tam internet cafe isletici tarifi yapmis arkadas

• Makina müh. 8 aylık deneyim. 2400+210+90 = 2700
  • Vodafone iş güvenliği uzmani 2500 bir az dusuk yaklasik 3 yıldır 3000 altinda calismiyordum burada yılım dolmadı dolduğunda artış verilecek.

• Pres operatörü :-D maaş 3 bin tl
    Arkadaş var o da paletizer operatörü 2500 tl :-D

• Donanımhaber yönetim kurulu icra üyesiyim. Maaşım 1400 lira yetiyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Devir okuyanın para kazandığı devir değil

İsviçrede üniversitede ders veren akademisyenlerin yıllık ortalama geliri 300 bin İsviçre Frangı. Yani 840 bin TL. Bence iyi düşünün.

Espri şaka filan mı bu ben anlamadım da.

Ciddi ciddi yazdıysan seni kandırmışlar.İsviçre de olsa o kadar para kazanamaz bir akademisyen.

Hem zaten bize ne isviçreden...

Kuzenlerimden biri İsviçre'de sekreterlik yapıyor, haftada sadece 3 gün şalışıyor, 5bin İsviçre frangı veriyorlar... İşe yeni başlamıştı, şimdi işi öğrendiği için 6bin franga çıkaracaklar... Kuzenimin altında üstü açık BMW var :) Bir diğeri bankada çalışıyor, 10bin franga yakın alıyor full time çalıştığı için, Ama İngilizce, Almanca, Fransızca'yı ana dili gibi biliyor, Türkçe'de cabası, önümüzdeki sene 12bin franga çıkmasını bekliyor maaşının...

Yani orada bir akademisyen yılda 300bin rahat alır, diş hekimlerinin bu parayı isviçre'de bir ayda kazandığını biliyorum... Üstelik diş temizliğini falan da kendileri yapmıyor, yardımcılarına yaptırıyorlar.. Kuzenimin orada yeni yaptırdığı 800 frang ödediği doldusu düşmüş, aradan 1 hafta geçmiş olmasına karşın sorumluluk kabul etmemişler, kalan parçayı sökmek için 100 frang, yenisini yapmak içinse bir 800 frang daha istemişler... Eksik dişine implant yaparız o da 10bin frang olur demişler, şimdi Türkiye'ye geldiğinde yaptıracak...

Yine yılda 3 milyon frang kazanan tıp doktorları(ama uzman) var İsviçrede...

Yalnız orada bizdeki gibi her yerde adım başı üniversite yok, daha çok araştırma ve geliştirmeye önem verdikleri az üniverste kaliteli eğitim veriyorlar... Sağlık alanında Türkiye'den ise Hacettepe dışında hiç bir üniversitenin diplomasını kabul etmiyorlar... Sanırım onu da 2012'den beri kabul etmemeyi tartışıyorlar(sınıfları eskisi gibi 50 kişilik olmadığı için), heralde en son 2016 mezunlarını kabul edeceklermiş...

5bin frang orası için nasıl bir para?Yani barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar pahalı mı?

3 yıldızlı sıradan bir otelin geceliği 180 frank.

18 frank öderseniz bir gün boyunca istediğin kadar(sınırsız) şehir içi ulaşım araçlarına binebilirsiniz.

Tren istasyonlarında günlüğü 6 franga kocaman bir dolap kiralayıp eşyalarınızı oraya koyabilirsiniz.

1 pizza ve 1 alkollü içecek 20 frank tutuyor(ülkemizde de heralde aynı fiyat tutar),Tren istasyonlarının oradaki restourantlarda 1 pizza+1 salata+ve çok güzel bir kahveye(kocamaan bardakta) 32 frank verirsiniz. Dönercilerde 18 franka patlayana kadar döner ve salata yiyebiliyorsunuz.

1,80 frank verip kanoyla Ren nehrinden karşıya geçebiliyorsunuz.

Lüks bir bayan kuaföründe 45 franga saçlarınızı yaptırabilirsiniz.(bizde bayan kuaförleri daha pahalı gibi sanki)

IPhone'un bizeki en pahalı modelinii 600 franka alabilisiniz.(sanırım bizde yine daha pahalı)

Şehirler arası tren biletleri çok pahalı Zürih-Cenevre arası kişi başı 82 frank tutuyor. Cenevre-Gelterkinden arası 69 frank.

Cezalar biraz pahalı en ufak birşeyde 80 frank cezayı yiyebilirsiniz. O yüzden gitmeden biraz eğitim almakta fayda var.

Kocaman bir parça plaka çikolatayı 7 franka alıyorsunuz(bizde o kadar güzel çikolota yememişsinizdir)

Tabi bunlar benim gördüklerim. Kuzene sorduktan sonra daha fazla bilgi verebilirim.

İsterseniz şu tura katılıp kendiniz görün derim ben;http://www.anitur.com.tr/isvicre-turlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 8 Ağustos 2015; 12:57:02 >

• İşsiz Maaşım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

quote:

Tam internet cafe isletici tarifi yapmis arkadas

bingo :)

• Meslek : Öğrencilik
    Maaş : İhtiyacım yok
  • Öncelikle hepinize iyi günler abilerim.Bende son sınıftayım meslek okulunda okuyorum.Üniversite için temel liseye kayıt olmuştum fakat etrafımda 25-26 yaş kim varsa açıktan okuyup çalışmak daha iyidir dedi.Final lisesi müdür yardımcısı ilede görüşüp meslekten gelenler çok başarılı olamıyor vb vb diyince kaydımızı aldırdık.Staja gümrük müşavirliği firmasına gideceğim inşallah.Babamın bir tanıdığı olduğundan seversem ve becerebilirsem neredeyse iş garantim var gideceğim yerde.4 yıl açıktan üniyi bitirip gümrük müşaviri belgesi almayı düşünüyorum veya arzum bu.Sonuçta tek belgeyi almak yetmiyor insanda tanımak lazım o yüzden herkes 18de işe başla 25-26da belgeyi aldıktan sonra çevrene göre kendi işini açabilirsin bile diyorlar.Bir yandanda üniversite hayatı yaşamamak bende bir eksi olabilir mi diye düşünüyorum yani kafam baya karışık.Üniyi okusam okuyacağım bölümler (İşletme-İktisat-Dış ticaret bölümleri) gibi bölümler olacağından erkenden işe başlamak sizde daha iyi mi olur tecrübe vb vb bakımından.Temel lise-Özel üni masrafları derken 5 yılda neredeyse 100-150 bin tlde para gitmez diye kendimi teselli ediyorum bilemiyorum

• Kesinlikle oyle. Ingilizce bildigini soyleyenlerin cogu, bu dili bildigini sananlar. Onlar ilk islerinde eleniyorlar zaten. Bu iste bilinirlik cok onemli. Internetten degil de, bireysel olarak firmalara basvurmak daha iyi olur. Ilk birkac iste kendinizi kanitlarsaniz, gerisi de gelecektir. Onemli olan cevirinin kalitesi ve tamamlanma hizi.

Bundan 10 sene once falan ben gunde bir desifre bitirip 1500 lira falan aldigimi bilirim. Simdi bu rakam 2000 oldu ama gelen is sayisi ciddi anlamda azaldi. Ben de pek ilgilenmiyorum tabi. Asil isimden zaman ve enerji kalmiyor maalesef.

• Makina Freze- Montaj Operatörü 1400TL 7. yılım
  • A.E.C kullanıcısına yanıt
    :O iyimiş
  • Jeoloji Mühendisi var mı acaba en çok merak ettiğim o

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.