Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    550₺
  • İsg uzmanı yokmu aramızda
  • Teknisyenim Önlisans mezunuyum aylık net kazancım 2000 TL.
  • Ha birde şu üniversite okuyup " ben 5000 - 10000 TL arası maaşla işe başlayacam " diye hayal kuran gençlere sesleniyorum iş hayatı öyle beklediğiniz gibi çıkmayacak çok marjinal bir özelliğiniz yoksa. Önce en alttan başlamayı göze alacaksınız. Gerekirse işçi gibi çalışacaksınız ezileceksiniz bir seviye gelecek ki işte orada aldığınız diplomanın farkını koyacaksınız şak diye işte ondan sonra istediğiniz rahatlığa kavuşup istediğiniz paraları alacaksınız. Boşuna beklemeyin öyle şap diye benim diplomam var ben falan falan maaşı alır rahatıma bakarım diye. Hiçbir firma size öyle bir rahatlık vermez vermeyecek tabi eğer şirket babanızın değil ise. Bu anlattıklarım özel sektör için. Kamuya atanırsanız orada işler farklı tabi.

Şunu da unutmayın en alttan başlamak her zaman insanı güçlendirir. Herşey okulda okuduğunuz kitaplardan öğrenilmez iş hayatında ki rekabet ve savaş hayatta görmediğiniz türden bir mücadele olacak. Umarım mutlu olursunuz.

• Jigoloyum karin tokluguna calisiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ygs lys hazırlanıyorum babam esnaf iş olursa aylık 10k iş yoksa aylık 0 lira. şu anda işler yok bayağı içeri giriyoruz sizin burda yazdıklarınız beni karamsarlaştırdı biraz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Teknisyenim Önlisans mezunuyum aylık net kazancım 2000 TL.

Ön lisans mezunusunuz tekniker olmanız gerekmiyor mu ? Ne teknikerisiniz ve nerede çalışıyorsunuz ?
  • bilgisayarcida ileri anakart tamiri ogreniyorum

maas 1600 yol yemek zula yapinca 1700 asiyo

yas 20

• Ahahahahagahah hocam kusura bakmayın ya istemeden oluyo demek ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

Ahahahahagahah hocam kusura bakmayın ya istemeden oluyo demek ki

İçinde var içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Teknisyenim Önlisans mezunuyum aylık net kazancım 2000 TL.

Ön lisans mezunusunuz tekniker olmanız gerekmiyor mu ? Ne teknikerisiniz ve nerede çalışıyorsunuz ?

Normalde Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunuyum. Lisede ki eğitimim de bu yönde idi ve teknik lisede okumuştum oda R-TV idi. Ancak gel gelelim ki şu anda içinde çalıştığım şirket büyük bir beyaz eşya üreticisi firma. Bu firmanın bulaşık makinesi fabrikasında çalışıyorum. Görevli olduğum birim test departmanı. Üretilen makinelerin testini entegre yazılım ve otomasyon sistemleri ile gerçekleştiriyorum. Buradaki tekniker teknisyen kavramına çok takılmayın. Bazı özel ve kamu kuruluşlarında çalıştığın pozisyonun isim olarak karşılığını bulamayabilirsin. Sonuç olarak kendi mesleğimi icra etmiyorum statümde teknisyen olarak geçiyor. Hatta bazen operatör olarak bile geçiyor işletme içi görev dağılımında kimi zamanda master op veya master tech gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 6 Kasım 2016; 10:51:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghostrain

Donanımhaber de tuvalet bekçisiyim. 3 bin lira maaş alıyorum ama yetmiyor. Küçük 2 lira
    büyük 4 lira
    çok büyük 7 lira.

Yasiniz kac acaba. Bundan oncede konu icinde troll mesajlariniz mevcut. İnsanlar ciddi seyler soruyor burada. Sacmalayacaksaniz , konu disi sizi bekliyor.

• Barista
    2000 tl
    Günde 9 saat

• quote:

Orijinalden alıntı: GhoryWarrior

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde öğrenciyim ama bana bu bölümü seçmem için zorlamada bulunan ve aynı meslek mensubuna sahip manevi abimin (çok da yaşı büyük değil :D) maaşı hakkında bilgi vereyim.
    Elektrik - elektronik mühendisliği mezunu ve bana elektronik haberleşme mühendisliğini seçtirdi. Konu içeriği aynısının biraz farklısı zaten.

Maaş işe ilk girdiğinde 2800 tl imiş Yemek ve yol yok, şirket servisi ve yemekhane var, özel sağlık sigortası, anlaşmalı otelleri falan var ve 3 ayda bir çift maaş. Haftasonu iş yok. Sabah 7 akşam 5

Yaklaşık 1 yılı devirince maaş hoop 5 bin tl civarlarına geliyor yine çift maaş devam. Çalışma zorluğu ona göre rahatmış staj yaptım orada rahat yav baya adamlar :D Bi de bölümü bitirebilsek :(

Tamam. Emin ol yatan adam 5 bin alıyordur. Bu kadar odtu boğaziçi mezunu salaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi okuyorum iş imkanları nasl?

İngilizce var mı? Yoksa mc donaldsa felan gir.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Simdi konu sacma sapan olabilirde ben Okan Universitesi Elektrik Elektronik Muhendisligi'nden mezun biri olarak soyle birsey diyecegim. Cikis belgemi 30 mayista alip 1 haziranda ise basladim.

Torpilim mi vardi hayir yoktu staj icin bile tum Teknopark Istanbul firmalarina mail atip sadece 2 yerden yanit alabilmistim. Oncelikle one surdugun argumanlarina karsi cikmaya yaziyorum bu yaziyi girisimden de anlamissindir zaten.

Okan Universitesi rezalet bir okul bu konuda haklisin akademisyeninden ogrencisine kalitesinin olmadigini kabul ediyorum ama devir artik bitirdigin okul ile piyasanin belirlendigi bir devir degil. Sen ne kadar ugrasir kendini gelistirirsen yer edindigin bir devirdeyiz.

Su anda calistigim firma start up firmasi. Start uplarda kimse kimseye torpil isletmez, gelir dedigin cunku yok denecek kadar azdir ve sirket sahibi gunu zor donduruyordur ekonomik manada o yuzden isine yaramayacak bir elemani ise almaz. Isi nasil mi kaptim 20 gunluk stajimi 4.5 ay yaptim ayni yerde. Computer Vision uzerine ogrenebilecegim ne varsa patronumu daha dogrusu kendisine hocam diyorum hocami rahatsiz ede ede ogrendim. Yetmedi okul vaktide ufak tefek isler yaptim firsatim oldukca. Bas koydugum alanda kendimi gelistirme namina her turlu ugrastim.

Neler yapmadim: Mekan mekan gezip swarmdan hatun ayiklamadim
    WoW Dota2 ve Steam oyunlarinda gunde ortalama 10 saat harcamadim
    Aksam 5 5.30 olunca benim gunum bitti demedim.

Bu ulkede yapilacak guzel isler var ama ortalama muhendis dedigimiz tipler satis muhendisligi yapiyor. Yillarca o egitimi bosuna aliyorlar benim gozumde satis muhendisi de gerekli ama ne kadari ?
    Bos bos egitimlerle ben muhendis oldum diyip herkesin onlari ise almasini hala ciddi ciddi bekleyen salaklar var. CV'lerine Office programlarinin isimlerini yazanlari gordukce beni bir gulme aliyor. 90larda yasamiyoruz artik o bir yetenek degil oldu olacak Soltaire yazilsin.

ITU mezunu bir cocuk ben goruntu isleme yapiyorum diyip 10 satirlik MATLAB fonksiyonu ile gelirse o da ciddiye alinmaz. Olay ODTU ITU Mezunu olmak degil bu saatten sonra hee bu arada maasimi dememisim o asgari ucret varya onu 2 ile carpiyorsun uzerine yedigimi ictigimi ekliyorsun. Bu arada para icinde asla calismiyorum, para icin calismak da istemiyorum. Tamamen kisisel gelisimim icin duruyorum. Gune hicbir zaman standart bir saatte baslamiyorum. Kulaktan dogma standart on yargi iceren basma kalip dusuncelerle bir yere gelinmez. Bu ulke standart tipoler yuzunden boyle yasanasi bir yer degil.

Okan mezunu olup ITU - Bogazici ve ODTU de yuksek lisans yapan arkadaslarim var onlardan biri olmayi dusunuyorum ileride ancak bu konular aceleye gelmemeli ne uzerine devam edilecegi duzgunce dusunulup bu konuda olgunluga erisilmeli.

Hakli oldugun noktalar var ama bana gore yanlis oldugun noktalarda var yanitlarimin bir cogu sana karsi degil geneleydi sadece bu konu uzerinden ilerletmek istedim sozlerimi. Muhendislik egitimi diyince herkes kendini bir halt saniyor. Ben Ar-Ge nin en ucta oldugu noktalardan birinde calisiyorum. Yeni kurulmus bir sirkette calismak yeni mezun biri icin buyuk bir yuktur. Ayni anda sirketin eli ayagi oluyorsunuz ve cogu isi sizin yapmaniz bekleniyor bu tempoyu kaldirmak benim icin zaman zaman zorlayici oluyor. Herkes ona buna hava atarken sisire sisire anlatsin sokak ortamlarinda ben totoyu zorluyorum arkadas.

Bu linkte de mesai saatlerim var bilmem anlatabildim mi:http://i.hizliresim.com/oEbQ6m.jpg
    Kimse bu kadar sure para icin calismaz, para icin bu islere girisenlerde esas sorun vardir bana gore.

• quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi okuyorum iş imkanları nasl?

Ingilizce bilmiyorsan hiç zorlama. Torpilin yoksa kafadan elenirsin. Zaten bölüme girdikten sonra iş imkanlarını araştıran da bir zahmet kaybetsin...

• Neyse arkadaşım ben piyasa gerçeklerini yazdım. Kendi alanım dışında ailemin işleri sebebiyle kendi işimizde, normalde çoğu kişinin görüşemeyeceği insanlar ile muhattap oluyorum. Şu an işverenin bakış açısı en az paraya en fazla işi yaptırmak. Doğal olarak bazıları ODTÜ gibi okullardan mezun olanları bilerek almayıp taşrada okuyanları 1500TL'ye köpek gibi çalıştırıyor. Bir iş yerinin sana gösterdiği değer de öncelikli olarak verdiği maaş ile ölçülür, "Ben para için çalışmıyorum bla bla..." muhabbetine kimse inanmıyor artık. Stajyer değilsen herkes paraya bakacak, bakan da yoksa o kişinin gerçek anlamda çalışmaya niyeti yoktur.

Neyse herkes kendi bildiği yoldan devam etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Neyse arkadaşım ben piyasa gerçeklerini yazdım. Kendi alanım dışında ailemin işleri sebebiyle kendi işimizde, normalde çoğu kişinin görüşemeyeceği insanlar ile muhattap oluyorum. Şu an işverenin bakış açısı en az paraya en fazla işi yaptırmak. Doğal olarak bazıları ODTÜ gibi okullardan mezun olanları bilerek almayıp taşrada okuyanları 1500TL'ye köpek gibi çalıştırıyor. Bir iş yerinin sana gösterdiği değer de öncelikli olarak verdiği maaş ile ölçülür, "Ben para için çalışmıyorum bla bla..." muhabbetine kimse inanmıyor artık. Stajyer değilsen herkes paraya bakacak, bakan da yoksa o kişinin gerçek anlamda çalışmaya niyeti yoktur.

Neyse herkes kendi bildiği yoldan devam etsin.

Yanit seklini oncelikle cocukca buldum 1500 TL e calisanin kendi tercihi o paraya calismadigimi duzgun okusaydin anlardin.

Yeni mezun muhendislere 4000 TL verildigini mi dusunuyordun onu anlamadim. 2500 net maas aliyorum ben dedigim gibi yazdigimi okusaydin ama nerdeeee. Bu arada ben bir akademisyenle bire bir calisip kendimi gelistirebiliyorum.

Oyle bir lanse ediyorsunki sanirsin tum yeni mezunlar 4000 maas 3 ayda 1 maas ikramiyeyle calisiyorlar. Anca karsi tarafi kiskirtmaya yararsin bu sekille.

Ignore vari bir butonumuz vardi ona basip daha iplememeyi tercih ediyorum.

• Labaratuvar Teknikeriyim aylık elime geçen net para 3.000. Döner, icap, mesai olursa 3 ile 5 arası değişiyor ve işimi severek yapıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.