Şimdi Ara

ISINMA SORUNU - HP G62-b29ET

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP G62-b29ET Notebook PC kullanıcısıyım. (Özellikleri için : tıklayınız) Alırken çok araştırdım, titiz davrandım , çevreden birçok arkadaş (notebook konusuna hakim) HP alma, soğutma problemi var, 1-2 yıl içinde gösteriyor kendisi dediler. Ne var ki Media Markt'ta bilgisayarı tanıtan görevli, ürünün alüminyum kasa olduğunu, bunun pek az marka tarafından pek az ürününde olan bir[simage][/simage] özellik olduğunu söyledi. Alüminyum kasa sayesinde ısınma diye bir derdin olmayacağını söyledi. Hadi bakalım o zaman dedim ve aldım.

İlk başlarda bir şey yoktu. Sıradan bir kullanımda (internet-dinleme-office proogramları kullanma vs) bir sıkıntı yok iken, bir oyun açtığımda (PES , COD serisi) yaklaşık 2 saat kadar oynadıktan sonra bilgisayarın fanı devreye girmeye başladı. ( Bu sıralar mevsim kış, odada soba kalorifer vs yok , hani gayet sığuk oda ısısı)

Sonra bu fanın devreye girme süresi gittikçe kısaldı. Bende gidip 40 küsür liraya sağlam bi soğutucu fan aldım. Biraz rahatladı bilgisayar. Oyun vs oynarken bilgisayarın fanı daha geç devreye girer oldu.

Şu an 1.5 yıl olmuş durumda bilgisayarı alalı. Havaların ısındığı söylenemez. Odada yine kalorifer soba yok - içerisi 16 derece) Ama bu lanet bilgisayar daha açar açmaz fanı devreye sokuyor. Sussun diye alttan soğutucu fanı açıyorum. ( Bilg'da açık olan tek program = Firefox) Ona rağmen bilgisayarın kendi fanı devreye giriyor sonuna kadar. Hani birde oyun vs oynasam ne olacak bilemiyorum.

Kısacası bu ısınma probleminden dolayı HP aldığıma pişmanım.

ISINMA SORUNU   -  HP G62-b29ET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutc -- 29 Mart 2012; 19:36:04 >

• Servise gönderin fan temizliği yapsınlar.
    1.5 senede fan aşırı tozlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 29 Mart 2012; 19:49:46 >
  • bir kere şu kanıdan kurtulalım alüminyum kasa demek ısınmayacağı anlamına gelmez ısınır,özelliği şudur alüminyum ısıyı klavyede diğer plastik ve metalik kasalara göre daha az hissettirir,ısındığını elinizi fanın olduğu alt tarafa dokundurun anlarsınız,kasanın yapısından çok soğutma sisteminin yapısı önemlidir.sizin sorununuz biraz fanların temizliğinden geçiyor.
  • g62 aleminyum kasamıydı ? enteresan... ben plastik diye hatırlıyorum bildiğim dv6 lar metal kasa.. size yapacağınız işlemleri söyleyeim.. günce bios sürümünü kurun bilgisayarınıza sonra fanını soğuk hava üfleyen aletlerle yada elektrik süpürgesiyle temizleyin.. sorun kalmayacaktır..
  • Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uygulayacağım ve neticelesini paylaşırım neticeyi bilmek isteyecek olanlar için
  • g62 alüminyum değil yalnız dış yüzeyi desen işlenmiş plastik ile kaplı olması lazım. karbonfiber sanarak alan arkadaşlar olmuştu bir ara sırf o desen yüzünden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.