Şimdi Ara

İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K. İSKENDERUN/HATAY (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
7
Favori
75.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benimde 6 kasımda en yakın arkadaşım teslim oldu.. Pazartesi günü görevleri belli olacakmış, bende üye olup bilginiz varsa belki yardımcı olursunuz diye merak ettiğimiz bir konu hakkında bildiklerinizi paylaşmanızı istiyorum.

Görevi belli olduktan sonra 28 kasımda yemin töreni olacak, yemin töreninden sonra şayet iskenderunda devam etmeyecekse hemen dağıtım izni oluyor mu? çünkü ona göre otel ayarlayıp orada kalacağız ailesiyle birlikte Hatay'da boşa beklemiş olmayalım en azından.
  • kardeş madem en yakın arkadaşın sen ondan bilgi alıp bize yardımcı olurmusun birkaç sorum varda :) herkesin acemi birliği 22 günmü ? birde görevi belli olduktan sonra demişsin mesela benim kagıdımda muhafız yazıyor ona sorarmısın görevi neye göre nasıl veriyorlar kagıtta yazan geçersizmi ? ayrıca teslim oldugumuz ilk günden yemin töreninin ne zaman yapılacağını öğrenebiliyormuyuz ? birde acemi birliği boyunca neler yapmış veya neler yaptırıyorlarmış spor-eğitim-ders vs. sorup bize anlatırsan hem bana hemde burdan aralıkta gidecek olanlara çok yardımcı olmuş olursun :) şimdiden teşekkürler ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar_44

kardeş madem en yakın arkadaşın sen ondan bilgi alıp bize yardımcı olurmusun birkaç sorum varda :) herkesin acemi birliği 22 günmü ? birde görevi belli olduktan sonra demişsin mesela benim kagıdımda muhafız yazıyor ona sorarmısın görevi neye göre nasıl veriyorlar kagıtta yazan geçersizmi ? ayrıca teslim oldugumuz ilk günden yemin töreninin ne zaman yapılacağını öğrenebiliyormuyuz ? birde acemi birliği boyunca neler yapmış veya neler yaptırıyorlarmış spor-eğitim-ders vs. sorup bize anlatırsan hem bana hemde burdan aralıkta gidecek olanlara çok yardımcı olmuş olursun :) şimdiden teşekkürler ;)

:) vallahi yazıcı oldu bizimki o yüzden pek eğitime katılmıyor. bir iki kere götürmüşler o kadar. Herkesin kaç gün oluyor bilmiyorum ama kasımda teslim oldu 6'sında işte 28 kasıda da yemin töreni var. Pek sıkıntılı geçmiyor merak etmeyin sadece temizlik açısından duşlarla alakalı problem var diye biliyorum sıcak su yokmuş :) onun dışında muhafız yazsada farketmiyor sanırım orada yeniden görev verecekler diye biliyorum aradığında söyledikleri kadarıyla ..

• uzun dönemleri bilmiyorumda kısa dönemlerin yemin töreni 3. haftanın cuma günü oluyor. 17-19 aralıkta olan bizlerinde 9 ocakta olacak çok yüksek bir ihtimal.

Açıklanan sonuçlarda yazan görev önemsiz, herkesinki orada belli olacak.

iskenderun'da kalma ihtimali çok düşük, herkesi dağıtıyorlar. Yemin töreninden sonra 9 ocakta valizi alıp yola koyulacaz. Dağıtılan yerler hep 800 km. üzerinde olduğu için yol izni 2 gün olacak. İsteyen dağıtım izni kullanır ama askerlik süresi uzar. Ben kullanmayacağım. Yol iznide terhis süresini düşürüyor. 5 haziran normal terhis, 3 haziranda olacağız yol iznini düşünce.

sıcak su yokluğu problemi yok, aksine çok sıcak su problemi var. Hep yananlar olmuş sıcak sudan dolayı. Kazan sistemi mi ne kullanıyorlarmış sular çok sıcak akıyormuş, o nedenle önce soğuk suyu açın yanmayın tavsiyesinde bulunuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yirminisan

quote:

kardeş madem en yakın arkadaşın sen ondan bilgi alıp bize yardımcı olurmusun birkaç sorum varda :) herkesin acemi birliği 22 günmü ? birde görevi belli olduktan sonra demişsin mesela benim kagıdımda muhafız yazıyor ona sorarmısın görevi neye göre nasıl veriyorlar kagıtta yazan geçersizmi ? ayrıca teslim oldugumuz ilk günden yemin töreninin ne zaman yapılacağını öğrenebiliyormuyuz ? birde acemi birliği boyunca neler yapmış veya neler yaptırıyorlarmış spor-eğitim-ders vs. sorup bize anlatırsan hem bana hemde burdan aralıkta gidecek olanlara çok yardımcı olmuş olursun :) şimdiden teşekkürler ;)

:) vallahi yazıcı oldu bizimki o yüzden pek eğitime katılmıyor. bir iki kere götürmüşler o kadar. Herkesin kaç gün oluyor bilmiyorum ama kasımda teslim oldu 6'sında işte 28 kasıda da yemin töreni var. Pek sıkıntılı geçmiyor merak etmeyin sadece temizlik açısından duşlarla alakalı problem var diye biliyorum sıcak su yokmuş :) onun dışında muhafız yazsada farketmiyor sanırım orada yeniden görev verecekler diye biliyorum aradığında söyledikleri kadarıyla ..

kardeş öncelikle cevapların için teşekkür ederim çok saol :) fakat anlamadığım bir nokta var bizimki yazıcı olmuş dedin acemi birliğinde öyle yazıcı vs. gibi görev veriyorlarm ? ben sadece usta birliğinde öyle görev alabileceğini sanıyordum ? acemi birliğinde eğitim-spor ve yemin törenine hazırlık şeklinde geçiyor diye biliyorum ? son sorumda neye göre yazıcı yapmışlar kendi kagıdında yazan görevi neymiş ? şimdiden teşekkürler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

uzun dönemleri bilmiyorumda kısa dönemlerin yemin töreni 3. haftanın cuma günü oluyor. 17-19 aralıkta olan bizlerinde 9 ocakta olacak çok yüksek bir ihtimal.

Açıklanan sonuçlarda yazan görev önemsiz, herkesinki orada belli olacak.

iskenderun'da kalma ihtimali çok düşük, herkesi dağıtıyorlar. Yemin töreninden sonra 9 ocakta valizi alıp yola koyulacaz. Dağıtılan yerler hep 800 km. üzerinde olduğu için yol izni 2 gün olacak. İsteyen dağıtım izni kullanır ama askerlik süresi uzar. Ben kullanmayacağım. Yol iznide terhis süresini düşürüyor. 5 haziran normal terhis, 3 haziranda olacağız yol iznini düşünce.

sıcak su yokluğu problemi yok, aksine çok sıcak su problemi var. Hep yananlar olmuş sıcak sudan dolayı. Kazan sistemi mi ne kullanıyorlarmış sular çok sıcak akıyormuş, o nedenle önce soğuk suyu açın yanmayın tavsiyesinde bulunuyorlar.

kardeş saol bilgiler için peki bu evci izni vs. nasıl oluyor tam bir bilgin varmı detaylı açıklama yaparsan sevinirim bide bu terhis tarihlerini hiç izin kullanmadanmı hesapladın ben tam anlayamadım, acemi birliğinden sonra direk teslim heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar_44 -- 15 Kasım 2014; 9:16:34 >

• Serdar_44 S kullanıcısına yanıt
    evci izni, usta birliğinde aynı yerde kalacaklar için oluyor, bizim o ihtimal çok düşük olduğu için pek ilgilendirmiyor. Evci iznini açıklarsak; yemin töreninden sonra birinci dereceden yakının yanında olmalı, kimlik gösteriyor ve imza atıyor. Sonra hafta sonu otelde veya tanıdığın varsa orada kalıyorsun. Pazartesi yine aynı yerde birliğe teslim oluyorsun. Evci izni almazsan kışlada geçiriyorsun zamanını. Askerlik süresini + veya - etkilemiyor.

yol izni ve dağıtım izni, usta birliği başka şehirde olacaklar için. Bizi bunlar ilgilendiriyor.

Dağıtım izni 7 gün oluyor, eksik veya fazla alamıyorsun. Askerlik süren 7 gün uzar, dolayısıyla 1 hafta geç terhis olursun. Zorunlu olmadıkça kullanılması gereksiz. Yol izni yeterli oluyor. Kendi evinde 1 gün kalacak zaman bile oluyor.

Yol izni mesafeye göre 1-3 gün arasında değişiyor. Verilen yol izni askerlik süresinden düşüyor. Bizim gönderileceğimiz yerler 800 km ve üzeri olduğu için 2 gün yol izni verilecek. Normal terhis günü 5 haziran, yol iznini düşersek 3 haziran olacak.

Terhis tarihleri dağıtım izni kullanılmadan öyle oluyor. Eğer dağıtım izni kullanırsan üzerine 7 gün ekleyeceksin. Yol izninin etkisini ise hesaplamada yazdım, dağıtım izni almazsan zaten yol izni zorunlu olarak verilecek başka şehire gönderildiğin için. Onu da askerlik sürenden düşeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

evci izni, usta birliğinde aynı yerde kalacaklar için oluyor, bizim o ihtimal çok düşük olduğu için pek ilgilendirmiyor. Evci iznini açıklarsak; yemin töreninden sonra birinci dereceden yakının yanında olmalı, kimlik gösteriyor ve imza atıyor. Sonra hafta sonu otelde veya tanıdığın varsa orada kalıyorsun. Pazartesi yine aynı yerde birliğe teslim oluyorsun. Evci izni almazsan kışlada geçiriyorsun zamanını. Askerlik süresini + veya - etkilemiyor.

yol izni ve dağıtım izni, usta birliği başka şehirde olacaklar için. Bizi bunlar ilgilendiriyor.

Dağıtım izni 7 gün oluyor, eksik veya fazla alamıyorsun. Askerlik süren 7 gün uzar, dolayısıyla 1 hafta geç terhis olursun. Zorunlu olmadıkça kullanılması gereksiz. Yol izni yeterli oluyor. Kendi evinde 1 gün kalacak zaman bile oluyor.

Yol izni mesafeye göre 1-3 gün arasında değişiyor. Verilen yol izni askerlik süresinden düşüyor. Bizim gönderileceğimiz yerler 800 km ve üzeri olduğu için 2 gün yol izni verilecek. Normal terhis günü 5 haziran, yol iznini düşersek 3 haziran olacak.

Terhis tarihleri dağıtım izni kullanılmadan öyle oluyor. Eğer dağıtım izni kullanırsan üzerine 7 gün ekleyeceksin. Yol izninin etkisini ise hesaplamada yazdım, dağıtım izni almazsan zaten yol izni zorunlu olarak verilecek başka şehire gönderildiğin için. Onu da askerlik sürenden düşeceksin.

hocam çok saol gayet açıklayıcı olmuş

• Arkadaşlar peki burdan dağıtım nerelere oluyor? Bu hafta yuksek ihtimalle uzun dönemler belli olacak çünkü. Bir de neye gore dağıtım yapiyorlar?

• thy 12:55 ucusuyla gitsek birlige zamanında teslim olabilir miyiz arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bassavas

quote:

Orijinalden alıntı: roc_20

quote:

Orijinalden alıntı: valodatif

18i thy atatürk 12.55 uçuşu aldım bende

3 kişi olduk. devamını bekleriz.

18 Aralık 12,55 Atatürk Havalimanı.

ben de aynı sekilde

• arkadaşlar geç kalsanız bile en kötü ihtimalle 1 gün geç terhis olursunuz, fazla takılmayın bence ki zamanında katılırsınız ama son kayıt saati kaç onu bende bilmiyorum 17 diyen var 24 diyen var

• quote:

arkadaşlar geç kalsanız bile en kötü ihtimalle 1 gün geç terhis olursunuz, fazla takılmayın bence ki zamanında katılırsınız ama son kayıt saati kaç onu bende bilmiyorum 17 diyen var 24 diyen var

Tertipler bende 19 aralikta teslim olcaktim ama hiç gelmek istemiom

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

quote:

arkadaşlar geç kalsanız bile en kötü ihtimalle 1 gün geç terhis olursunuz, fazla takılmayın bence ki zamanında katılırsınız ama son kayıt saati kaç onu bende bilmiyorum 17 diyen var 24 diyen var

Tertipler bende 19 aralikta teslim olcaktim ama hiç gelmek istemiom

zaman yaklaştıkça heyecan arttı galiba tertip

• quote:

Orijinalden alıntı: bassavas

ikinci gruptakilerin sevk belgeleri ne zaman çıkar ?

Ben de Sabiha Gökçen'den gideceğim.
    18'ine almayı düşünüyorum, aynı uçağa denk getirebiliriz.
    Ne kadara aldın bileti?
    Basmaz mi tertibim kesin dağıtım oluyo diyorlar kisa donemlere doğru mu

• quote:

Basmaz mi tertibim kesin dağıtım oluyo diyorlar kisa donemlere doğru mu

tertip yüzde 95 oluyormuş yani orda kalma ihtimalimiz var ama çok düşük

Serdar kardeşim denizci olarak en dogudayiz dagıtm bile olsa çok daha iyi yerler olur inşallah

• quote:

Serdar kardeşim denizci olarak en dogudayiz dagıtm bile olsa çok daha iyi yerler olur inşallah

valla abicim ben kalmak istiyorum acemi birliği boyunca 1 ay yada 22 gün tam anlayamadım orda kalınca zaten oraya ve ortama ayak uydurmuş oluruz 1 aydan sonra başka yere alışmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: marje81

18 Aralık 11:30 Sabiha Gökçen - Hatay biletimi AnadoluJet'ten an itibariyle aldım, sülüs bekleyemeyecegim ne tarih çıkarsa çıksın, beni ilgilendirmez...

Bir önceki mesajda yanlış kişiye alıntı yapmışım.
    Ben de Sabiha Gökçen'den gideceğim. Bilet almadım henüz, olmazsa aynı uçağa ve saate alayım, birlikte gidelim.
    Ne kadara aldın bileti?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.