Şimdi Ara

ISLAK Performansı A sınıfı lastikler (PAYLAŞIM BÖLÜMÜ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
105
Cevap
8
Favori
35.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam peki sürüş açısından ne gibi fark olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

2008 ford mondeo 2.0 tdi aracımda sava 225-50-17 kışlıklar var. yazlık lastik alacam hala karar veremedim. falken sava debica düşük fiyat ama burayı okuduktan sonra fikrim değişti gibi. falken zaten e-a değer yazmış ve çok yakan araç iyice yakacak.hangi ürünlere yöneleyim? ayrıca arabanın asıl lastik ebatları 215/55 R16 iken 17 jant takılmış. hangi ebatlara bakayım?

edit: 215/50/17 mi 225/50/17 mi?
    orjınalı esas almak laızm 17 jant dusunuldugunde bu duurmda 205 veya 225 olur. 45-50 yanak olur kombıne edılebılır tumu rot balanscıya sorup 55 yanakta takılabılır surtme olmazsa ona rot balanscı bakar uygunluk verebılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 19 Mayıs 2019; 10:38:50 >
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    hocam birkaç yerde sordum. 235/45 kullanan birisi konforu yoktu 225/55 aldım demiş de, ne kadar konfor farkettirir bilmiyorum.

235/45 yerine 225/45 öneren bir tanıdık oldu. 235/45 yüklü arabada sürtebilir diye.

225/45 fiyat olarak cidden uygun ve galiba bu ebata yönelecem.
  • quote:

hocam birkaç yerde sordum. 235/45 kullanan birisi konforu yoktu 225/55 aldım demiş de, ne kadar konfor farkettirir bilmiyorum.

235/45 yerine 225/45 öneren bir tanıdık oldu. 235/45 yüklü arabada sürtebilir diye.

225/45 fiyat olarak cidden uygun ve galiba bu ebata yönelecem.
    45-55 arasında konfor barız fark eder mmlsf ona gore dusunun
  • nokian aldım.muhtemelen bir taş şuna yol açtı,normal mi bu,yolun kenarındaki sete hafif yanaştım sadece.
    ISLAK Performansı A sınıfı lastikler (PAYLAŞIM BÖLÜMÜ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaarj -- 19 Mayıs 2019; 15:1:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

45-55 arasında konfor barız fark eder mmlsf ona gore dusunun

Alıntıları Göster
    45-55 değil de 45-50 hocam. 50 var şu anda üzerinde. 235-45-17 önermiş zaten ford ebat olarak.
  • quote:

45-55 değil de 45-50 hocam. 50 var şu anda üzerinde. 235-45-17 önermiş zaten ford ebat olarak.

Alıntıları Göster
    45 ve 55 arasında konfor farkı hıssedılır yanı onu demek sıtedım
  • quote:

hocam peki sürüş açısından ne gibi fark olur?
    205/60r16'dan 225/45r17'e geçtim. normalde benim 215/50r17'e geçmem lazım hiçbir sorun çıkmadı. Forumda ezbere yok geçme şöyle olur böyle olur diyen var... Anca klavyeden iş yapıyorlar. orijinal ebatlarla arasında %-1.35 civarında fark var. Yani klavyecilere göre %3 farkın içinde kaldığı için bir sorun yaşamazsınız. 225/50r17 ile 225/45r17 arasındaki fiyat farkı tamamen maliyete gidiyor. 225/45r17 en çok satılan ve tutulan 17inç ebatı olduğu için kullanılan kalıplar vs ekonomik oluyor üretim maliyeti düşüyor stok maliyeti yok vs sürekli sirkülasyona uğruyor. %5 yanak artışı ile fiyattaki %25-40 artışı sizin beklediğiniz konforu vermez.

225 ile 235 taban arasında bir fark hissetmeniz zor. Konfor olarak hangi ebatı seçerseniz seçin bir konfor alamazsınız çünkü jant 17. İlla konfor beklentiniz varsa 16 jant bulursunuz 215/55r16 alırsınız bütün sorun çözülür böylece kışlıkları da sök tak yaptırmamış olursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 20 Mayıs 2019; 8:51:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

205/60r16'dan 225/45r17'e geçtim. normalde benim 215/50r17'e geçmem lazım hiçbir sorun çıkmadı. Forumda ezbere yok geçme şöyle olur böyle olur diyen var... Anca klavyeden iş yapıyorlar. orijinal ebatlarla arasında %-1.35 civarında fark var. Yani klavyecilere göre %3 farkın içinde kaldığı için bir sorun yaşamazsınız. 225/50r17 ile 225/45r17 arasındaki fiyat farkı tamamen maliyete gidiyor. 225/45r17 en çok satılan ve tutulan 17inç ebatı olduğu için kullanılan kalıplar vs ekonomik oluyor üretim maliyeti düşüyor stok maliyeti yok vs sürekli sirkülasyona uğruyor. %5 yanak artışı ile fiyattaki %25-40 artışı sizin beklediğiniz konforu vermez.

225 ile 235 taban arasında bir fark hissetmeniz zor. Konfor olarak hangi ebatı seçerseniz seçin bir konfor alamazsınız çünkü jant 17. İlla konfor beklentiniz varsa 16 jant bulursunuz 215/55r16 alırsınız bütün sorun çözülür böylece kışlıkları da sök tak yaptırmamış olursunuz...

Alıntıları Göster
    hocam arkadas jant değiştirmeden lastık takma derdınde sız konuyu bayagı degıstırmıssınız :D

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.abi bende iki marka arasinda kaldim hankook ventus prime 3 ile falken ziex ze310 ecorun. Hankookun islak zeminde kizaklama yaptigini ve 1 sene sonunda da lastigin sertlestigini soyleyenler var. Su ana kadara nasil lastikleriniz sorunlar varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentegram60 -- 15 Kasım 2019; 21:30:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentegram60

Merhabalar.abi bende iki marka arasinda kaldim hankook ventus prime 3 ile falken ziex ze310 ecorun. Hankookun islak zeminde kizaklama yaptigini ve 1 sene sonunda da lastigin sertlestigini soyleyenler var. Su ana kadara nasil lastikleriniz sorunlar varmi
    ıslakta kızaklamaya katılıyorum. bence ıslak performansı çok iyi sayılmaz. yazın bir sıkıntı yaşatmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

2 hafta önce taktım, f/p lastik tavsiye ederim.
    225 45 r17 fiyat 300 tl ve kesinlikle dandik lastik değil.

Alıntıları Göster
    nasıl hocam lastiklerin durumu? etiket degerleri güzel, good year fabrikasında üretiliyor fakat 2 sene sonra kendini şaşırmaya başlar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

nasıl hocam lastiklerin durumu? etiket degerleri güzel, good year fabrikasında üretiliyor fakat 2 sene sonra kendini şaşırmaya başlar mı acaba?

Alıntıları Göster
    Hocam o lastikleri yaklaşık 8 ay ve 20 bin km kullandım ve bu baharda sattım. Ciddi kayma başlamıştı. Goodyear grubu tipik böyle demek ki dedim, bu sene hankook k117 kullanıyorum bakalım. 70 db ama debicalardan daha sessiz. Debicaya göre araç kontrolü bariz daha iyi, yanaklar fazla yumuşakmış debicada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 26 Mayıs 2020; 18:8:9 >
  • Girmisken yazayim denemediyseniz sava intensa uhp2 öneririm şiddetle..

• Bende kış lastiği yerine 4 mevsim almaya karar verdim. Tek tek araştırdım ama şuan lastik bulamıyorum.

Bu konuda destek olucak varmı?

225 55/R19

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gulivers1 kullanıcısına yanıt

Hocam bulabilirsiniz falken alin. Kislik desenli 4 mevsim. Inceleme yazimi okuyabilirsiniz

• batkent B kullanıcısına yanıt

Benim araştırmalarımda 3 marka ön plana çıktı. Weather Control A005 Evo, Michelin crossclimate,falker AS210 ama neden se bulamıyorum. Bayilerde de yok!!!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.