Şimdi Ara

Islama göre deistler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte en basiti bu verdiğim 2 örnek bana göre çelişiyor , ama bunu sorduğumda aldığım cevaplar ve cevap üslubu bu şekilde.
    İnanç sistemlerinde genel olarak hep iyi insan olmak öğütlenir ama binlerce çocuğun hayatını kurtaran biri müslüman değil diye sonsuza dek cehennemde yanacak bu bana mantıklı gelmiyor diyince ilahçılık oynuyorsun , yaratan yarattığından akıl alacak değil ,sen olsan öyle mi yapardın vs tarzı cevaplar alıyorum. Bir soruya böyle cevap alınca evet doğrusu bu demezsin zira seni tatmin etmez ikna olmazsın takdir edersin ki.
    Başka bir örnek domuz eti yemek haram mesela ,bende hayatımda agzıma sürmedim dinen haram kılınması da sağlık sebepleriyle doğru bence fakat kölelik cariyelik vs tarzı uygulamalar kadın erkek eşitiliği önemsiz konular mı direk yasaklanmamış mesela ?
    Şimdi neden diye sorsam gene 3 aşağı 5 yukarı aynı cevaplar gelecek
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Haklı olduğunu, aldığın cevapların seni tatmin etmediğini düşünerek,
    ben bunlardan tatmin olmadım, daha çok incelemeliyim (yapmışsındır belki) diye düşünmek daha doğru değilmi.

Forumda belli konulara bakıyorum, fikirlerine katılmadığım insanların bazen haklarını savunuyorum
    fikirlerine katılmasamda onlar gibi düşünmeye çalışıyorum kendimce...

Bence daha çok araştırmak gerekli, bu din olsun başka şey olsun,
    Burda herkes bişeyler söylüyor.

E bizde bu söylenenlerden yola çıkarak zaten aklımızda bir kurgu varsa ''yine yanılmadım, yanılmadılar beni :)'' hatasına düşebiliyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

ben bunlardan tatmin olmadım, daha çok incelemeliyim (yapmışsındır belki) diye düşünmek daha doğru değilmi.

Forumda belli konulara bakıyorum, fikirlerine katılmadığım insanların bazen haklarını savunuyorum

E bizde bu söylenenlerden yola çıkarak zaten aklımızda bir kurgu varsa ''yine yanılmadım, yanılmadılar beni :)'' hatasına düşebiliyoruz...

2 mesaj yukarda aldığım cevap mesela tatmin edermiydi seni ? yaratıcı beyin vermiş düşünme yeteneği vermiş neden kullanmayıp direk set çekeyim ki
    Tamamen başka bir örnek vereyim diyelim ki bilgisayarın açılmıyor geldin foruma yazdın bende sana

''işlemcin yanmıştır zaten işlemcinin ne olduğunu bile bildiğini sanmam götür tamirciye baksın'' yazsam aaa tamam o zaman hemen servise gideyim mi dersin ,forumlar neden varlar ?
    hergün gözüme çarptığı kadar pc nin cpu su sürekli çalışıyor flashı tv ye taktım görmedi vs tarzı bir çok soruya elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum tecrübelerimi aktararak hatta bazen google a kendim bakıp bak şu sayfada bişeyler olabilir diye yönlendirmeye çalışıyorum zira bunun için toplandık burada değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

2 mesaj yukarda aldığım cevap mesela tatmin edermiydi seni ? yaratıcı beyin vermiş düşünme yeteneği vermiş neden kullanmayıp direk set çekeyim ki
    Tamamen başka bir örnek vereyim diyelim ki bilgisayarın açılmıyor geldin foruma yazdın bende sana

''işlemcin yanmıştır zaten işlemcinin ne olduğunu bile bildiğini sanmam götür tamirciye baksın'' yazsam aaa tamam o zaman hemen servise gideyim mi dersin ,forumlar neden varlar ?
    hergün gözüme çarptığı kadar pc nin cpu su sürekli çalışıyor flashı tv ye taktım görmedi vs tarzı bir çok soruya elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum tecrübelerimi aktararak hatta bazen google a kendim bakıp bak şu sayfada bişeyler olabilir diye yönlendirmeye çalışıyorum zira bunun için toplandık burada değil mi

Katılıyorum burada sana, karşı çıkmıyorum zaten. haklısın,
    Sadece diyorum ki bazen hepimiz aynı hatayı yapmadan, kafamızdaki kurguladığımız düşüncelerimize tatmin edici veya
    bi şekilde bize uymayan cevapların bizi ''mutlaka doğru yoldayım'' düşüncesine sevk etmemesi.

Sen böyle yapıyorsundur demiyorum. Anlatmaya çalıştığım gerçekten ''ön yargıyla'' bakmamamız gerektiği.

• İşin özünden uzaklaşıyoruz ayrıntılara girerek.
    Ölene kadar reddetmediğin sürece bence problem olmayacaktır.deist iyi işler yaparsa cennete gider niye gitmesin, çoğu inandığını söyleyen insandan insanlığa faydalı işler yapmış olabilir.
  • optimist. O kullanıcısına yanıt
    Orada "islamdan" diye bir sözcük yoktur(bunu diyen günaha sapar) doğrusu "Allah'a iman eden"dir iddia ettiğin gibi olsa yine yaradanın ayetiyle çelişecekti

Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. MAİDE 69
  • M3 CSL M kullanıcısına yanıt
    Salt Allah a inanıp onun yarattığı meleklere, elçilere, indirdiği dine, ahiret gününe inanmamak eksik inançtır bu ahirette fayda sağlamaz.
  • hayır. nedeni ise kuranda Allah insanı başıboş yaratmamıştır diyor. dolayısıyla deistlerin inandığı islama göre gerçek değil batıl. batıla tapanda cennete giremez.
  • Tam anlayamadım, neyi kast ettiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist.

Cennete gitmeyeceği kesindir. Allah o zamanda hangi Peygamberi göndermişse onu kabul etmek zorundadır. Yoksa cennete gidemez. Bunu yahudilikle karşılaştırabilirsin. Onlarda Allah'a inanıyor ancak Peygamberimizi (Aleyhi Salatu ve Selam) kabul etmedikleri için cennete giremeyecekler. Cehenneme gireceklerdir.

Allahmısın kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar veriyorsun ?

şu an yazdığın şirke girer ve asıl cehennemlik sensin kurdan da bu sekilde yazıyor
  • İnsan 6666 ayeti doğru anlamış yorumlamış ve yaşamış olamaz. İşlemci doğru anlar yorumlar ve yaşar ancak nasıl. 3.4 ghz sabitlenmiş olarak A B olayına standart cevap vererek kullanım omru kadar.

Bu açıdan sizin muhattap olduğunuzu duşunduğunuz ayete göre bir yaşam formu mevcuttur. Bu kitap bir kılavuz olsa sizin girebileceğiniz kapı bellidir. Bu açıdan bu kapıya en kısa yol hangisi ise ona göre çözüm uretilmelidir.

Diyni retorik diyor ki o gun sorarlar rabbin kim diynin kim rasulun kim? Kafir misin mummin misin diye değil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcdfghjkl B kullanıcısına yanıt
    Giremez çünkü yahudilik ve hristiyanlık Allah'ın gönderdiği bir din değildir. Allah'ın gönderdiği tek din İslam'dır. Ne yaparlarsa yapsınlar islam'a girmeden cennete giremez. Cennete girmek için iman şarttır. Ayrıca o zamanki şeriatı insanlara açıklayan Peygamberi'de kabul etmek zorundadır. Eğer ben Allah'a iman ediyorum Son Peygamber'i (Aleyhi Salatu ve selam) kabul etmiyorum derse yine cennete giremez. Bunları ben söylemiyorum Allah söylüyor. İmanın şartları diye bir şey var. Ondanda mı haberiniz yok ? Bu nedir yav, daha imanın şartını bilmeyenler din adına hüküm kesiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimist. -- 1 Mart 2017; 12:10:16 >
  • İman ve islamın şartları kavramları genişleyebilen bir yapı. 7. Şart nehyi anil munker diyenler var 6. Şart evlenmek diyenler var.

Olay bence şu. Şimdi siz isevi olduğunu bildiğiniz bir beyle evlisiniz ve elinizden geldiğinizce ona aile ve iş hayatını cennete çeviriyorsunuz ancak ukbaya dair bi faaliyet yok. İşte isevilerin cenneti bu dersek yanılmış olur muyuz?

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    İslamın olası 6. Şartının iseviler açısından kutsal meryem mevzuuna bir başkaldırı olarak gorulmesi 7. İman şartının hegomonik isevi antantı yerine insancıl tavsiye kuramına donuşle bir nevi gunahı itiraf aşaması olduğu düşünülebilir.

kelime i şaadetten bu sonucu çıkardıysan

" Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü "daki "ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" hadislerden yola çıkarılmıştır kuranda böyle birşey yazmıyor yada ben hangi ayet bulamadım gösterirsen bende öğrenmek isterim.

Kuranda yazan "Eşhedü en la ilahe illallah" dır.
    Nisa 136 ; Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tam manasıyle sapıtmıştır.

cennet kelimesi nerede geçiyor ben göremedim
    Kafa mı buluyorsun benimle ? Hadi yürü git asabımı bozma.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist.

Kafa mı buluyorsun benimle ? Hadi yürü git asabımı bozma.

bozarsam ne olcak gel kafanı nasıl eziyorum senin
    Daha islamın şartlarını bilmiyorsun islam hakkında burada hüküm veriyorsun. Hadi yürü git işine.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.