Şimdi Ara

Islama göre deistler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gevzek herif fıkıhla hadisle konuşacağına kuranla konuş bana. Allahın dininden bahsediyorsun kurandan ayet gösteremiyorsun rezil insan.

Allahlığını ilan etmişsin sen kafana göre herkesi cehenneme yolla. Şirksiniz hepiniz.
  • bcdfghjkl B kullanıcısına yanıt
    Zaten gösterdiklerim ayetti. Sen önce okuduğunu anla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslümanlar herşeyin islamisini çıkarıyorlar. islami devlet, islami hukuk, islami eğitim şimdi de sıra islami Deism'de mi? yakında islami yahudilik islami hristiyanlik ve islami ateism de çikarirlar sorun tamamen çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 2 Mart 2017; 21:38:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• M3 CSL M kullanıcısına yanıt
    İbrahim suresi 18
    Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır.

Ali imran 19
    Allah katında din, ancak İslam dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilafa düştüler ve kim Allah'ın ayetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

yani bu 2 ayete bakarsan müslüman olmadığın sürece istersen dünyayı kurtar boşuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

İbrahim suresi 18
    Rablerini inkar edenlerin işleri, fırtınalı bir günde, rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer; yaptıklarından hiçbir şey elde edemezler. İşte bu uzak sapıklıktır.

Ali imran 19
    Allah katında din, ancak İslam dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilafa düştüler ve kim Allah'ın ayetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

yani bu 2 ayete bakarsan müslüman olmadığın sürece istersen dünyayı kurtar boşuna

Ölene kadar reddetmemek önemli olan zaten, agnostik bi bakış açısı direk redde girmiyor değilmi, Allah 2+2 4 demeye rağmen ona 5 diyenlere inkarcı diyor.Onlarda sıkıntı olucak yoksa önemli olan insanların yaptığı amellerdir Kuranın Ana fikri budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3 CSL

quote:

İbrahim suresi 18

Ali imran 19

Ölene kadar reddetmemek önemli olan zaten, agnostik bi bakış açısı direk redde girmiyor değilmi, Allah 2+2 4 demeye rağmen ona 5 diyenlere inkarcı diyor.Onlarda sıkıntı olucak yoksa önemli olan insanların yaptığı amellerdir Kuranın Ana fikri budur.

Zaten ölmeden günahların için tövbe edip (kul hakkı dışında) müslüman olursan yeni dogmuş bebek gibi olunuyormuş sanırım islam inancına göre. Ben onu demiyorum Tengrici, budist musevi hristiyan ateist deist vsvs olarak ölen birinin durumu islam inancına göre sonsuza kadar yanmak önceki mesajda yazdığım ayetlere göre. İyi ahlaklı biri olmanın önemi ve kazancı sadece müslüman olarak ölmen durumunda geçerli
    Yani an itibariyle kuran da inançsız -inkar edenler olarak geçen kısım dünya nüfusunun %80 e yakın kısmı

• Deist..de nt ist..

Dişçi diş çeken dişin azabı...kabir azabı...

Bence deistin bulunduğu pozisyon kabir azabını anlama ve anlatma bakımından islami bi pozisyonda olabilir.

Deist eksiltilmiş bi dişçi diş uzmanı gibi kabir azabının devamı denen suretadadır.

Bu kişinin ehil olması lazım ki buna ortasına nt eklemekle vasıl olabiliriz.

Yardım ve gozetleyici olmak kaydıyla deist kabir azabını kaldırma konusunda islami bi yeredişe sahip olabilir.

Bi kişi inanır ancak katışmıyor der ise eksik gorduğu hususu kendisi tamamlayarak islami Bi portre çizebilir.

Bi çocuğa yardım et ve onu gozet. Bu surum imani yukumun dışında insana yönelik bi tutum olarak kabul edilebilir diye düşünmek lazım.

Yani deistin bulunduğu yer anlaşılabilir bi yer ancak ilahi kavramdaki eksik gorduğu hususu tamamlama konusundaki çabasıyla tutarlı bi hal. Bu tutarlılığı gostermezse bence islami değil. Gosterirse kabir azabı denen dunyevi yaşamda islamca kabule karin bi kimse olunabilir.

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    %80'bilgisi yanlış olmuş.

Budist, ateist, tengrici vs sonsuza kadar yanıyor-yanıyor-yanıyor bitmiyor. akrepli, yılanlı işkenceler, tokmakla kafaya vurma, soğuk işkencesi vs vs....

hristiyan, musevi tek yakım sonrası cennet.(nihayetinde Allaha inanmış)

günahkar müslümanlar da artık durumuna göre biraz ceza, belki hafif yakar sonrasında cennete...

yahudilik önceki dönemdeki insanlardan homo sapiense kadar olanlar da cennet. Din gelmemiş konuyu bilmiyor. Sorumlu değil.

primat, maymun, köpek, kedi, dinozorlar hayvanlar sanıyorum cennet.

ilk insandan 2012'ye kadar dünyada 108 milyar insan yaşamış dünyada. http://blog.milliyet.com.tr/dunyada-su-ana-kadar-kac-insan-yasadi-/Blog/?BlogNo=390917

bugünkü dünya nüfusunun hesapla %55'i hadi geçmişten günümüze tüm insanların %65'i diyelim tek yakım sonrası cennet oluyor.
    %35'ide cehennemde sonsuza kadar cayır cayır defalarca bitmeyen azap, işkence (70 kilo etsin neyin hıncıysa artık)https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religious_populations

Günümüze kadar desek herhalde 110 milyar deriz yuvarlak olarak.ordan cennet ve cehennem nüfuslarını kendiniz bulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laserss -- 7 Nisan 2017; 13:33:32 >

• laserss kullanıcısına yanıt
    Ancak yazdigim ilk mesajdaki ayette tek gecerli inancin islam oldugu soyleniyor. O yuzden an itibariyle %23 olan musluman sayisini goz onune alip 80e yakini demistim. Ayrica ateist arkadasim var kimliginde musluman yazan. Bu tarz insan sayisinin da cok azimsanacak durumda oldugunu sanmiyorum

• quote:

Ancak yazdigim ilk mesajdaki ayette tek gecerli inancin islam oldugu soyleniyor. O yuzden an itibariyle %23 olan musluman sayisini goz onune alip 80e yakini demistim. Ayrica ateist arkadasim var kimliginde musluman yazan. Bu tarz insan sayisinin da cok azimsanacak durumda oldugunu sanmiyorum

Hak din olarak geçer ayette, yani mantıklı akla uygun bozulmamış en üstün anlamında.
    Budist reddetmiyorsa diğer bahsettiğin dinler reddetmiyorsa problem olmaz, genel ahlaki kurallara göre yaşıyormu o önemli artı Allaha dayanıp güvenirse artıdır ama güvenmiyorsada problem yoktur, Allahın duaya vs ihtiyacı yok sonuçta.Herkes çelişkili dönemlerden geçti hayatı byunca ömrü boyunca sorgulayıp doğruyu bulamaması için neden yoktur. Yeterince ömür verilmiştir insana.

• İslam inancına göre bir kişinin cennete veya cehenneme gideceğini HİÇ KİMSE BİLEMEZ.

Çünkü bunun hükmünü kimse veremez. Kimse senin neyi neden yaptığını, neye neden inandığını bilemez.

Bütün hesaplaşma tanrı ile kulu arasındadır.

Yani anladığım kadarıyla ateist biri bile cennete gidebilir. Çok iyi bir insanın sırf tanrı inancı yok diye cehenneme gideceği fikri adaletli bir yaratıcı için düşünülemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3 CSL

quote:

Hak din olarak geçer ayette, yani mantıklı akla uygun bozulmamış en üstün anlamında.
    Budist reddetmiyorsa diğer bahsettiğin dinler reddetmiyorsa problem olmaz, genel ahlaki kurallara göre yaşıyormu o önemli artı Allaha dayanıp güvenirse artıdır ama güvenmiyorsada problem yoktur, Allahın duaya vs ihtiyacı yok sonuçta.Herkes çelişkili dönemlerden geçti hayatı byunca ömrü boyunca sorgulayıp doğruyu bulamaması için neden yoktur. Yeterince ömür verilmiştir insana.

İyide hristiyanlıkta baba-ogul -kutsal ruh 3lemesi var islamın tevhid inancına tamamen aykırı değil mi ?
    bir yaratıcının olduğuna inanmak bana göre (bu ayetlerden anladığım kadarıyla) yeterli değil gibi. O mantıkla ahura mazda- zeus-odin vsvs inanan da bir yaratıcının olduğuna inanıyor. Diğer kitapların bozulmuş olması durumu sadece bir iddia bu konuyu geçen gün hristiyan bir arkadaşımla konuştum bunu kesinlikle reddetti hatta birkaç örnek cümle(ayet) verdi konu ile ilgili kutsal kitaplarda geçen.

Objektif olarak bakacak olursam her inanç kendisininkinin doğru olduğunu kurtuluşa ulaşmak için (cennete gitmek) o inanca mensup olunması gerektiğini söylüyor. Zaten mantıken öyle düşünmeseler o inanca mensup olmazlar, budist evet ben budist olduğum için yanıcam benim kitabım değiştirilmiş vs dese o inancı taşımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 8 Nisan 2017; 0:55:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist.

Daha islamın şartlarını bilmiyorsun islam hakkında burada hüküm veriyorsun. Hadi yürü git işine.

Yunus suresi 110

''Sonunda elçilerimizi ve iman edenleri kurtarırız. Evet iman edenleri kurtarmak bizim değişmez yasamızdır.''

Şart: Olması başka durumların gerçekleşmesini gerektiren şey, koşul

İslamın şartları saçmalığı da böylece çöker. Kıllı tüylü hocalar ne de güzel uyduruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist.

Nisa 136 ; Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tam manasıyle sapıtmıştır.

Şehadetiniz yanlış Tanrı'nın tekliğine şehadet ederken, başka isimleri O'nun yanına koyamazsınız. Bu tekleme değil 2leme olur. Kim olursa olsun. Onaylama olarak ise 4:136'dakileri de onaylamalıyız elbette bu başka bir sınavdır fakat Tanrı'nın tekliğine tanıklık farklı bir şeydir. Tanrı ve tekliği söz konusu olduğunda diğer her şey önemini yitirir. Tanrı Kuran'da kendine şöyle şehadet eder:

En Şefkatli, En Merhametli Tanrı'nın ismiyle,
    3:18 ALLAH, kendisinden başka Tanrı olmadığına şehadet eder; melekler ve adaleti gözeten ilim sahipleri de… O'ndan başka tanrı yoktur. Üstündür, Bilgedir.

39:45 ALLAH tek başına anıldığı an ahiret gerçeğini onaylamayanların kalpleri huzursuz olarak ürker. Fakat O'nun dışındakiler anıldığı zaman hemen yüzleri güler.
    63:1 İkiyüzlüler sana geldiklerinde, "Senin ALLAH elçisi olduğuna şehadet ederiz" derler. ALLAH senin kendi elçisi olduğunu bilir ve ALLAH ikiyüzlülerin yalan söylediğine de şehadet eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: laserss

%80'bilgisi yanlış olmuş.

Budist, ateist, tengrici vs sonsuza kadar yanıyor-yanıyor-yanıyor bitmiyor. akrepli, yılanlı işkenceler, tokmakla kafaya vurma, soğuk işkencesi vs vs....

hristiyan, musevi tek yakım sonrası cennet.(nihayetinde Allaha inanmış)

günahkar müslümanlar da artık durumuna göre biraz ceza, belki hafif yakar sonrasında cennete...

yahudilik önceki dönemdeki insanlardan homo sapiense kadar olanlar da cennet. Din gelmemiş konuyu bilmiyor. Sorumlu değil.

primat, maymun, köpek, kedi, dinozorlar hayvanlar sanıyorum cennet.

ilk insandan 2012'ye kadar dünyada 108 milyar insan yaşamış dünyada. http://blog.milliyet.com.tr/dunyada-su-ana-kadar-kac-insan-yasadi-/Blog/?BlogNo=390917

bugünkü dünya nüfusunun hesapla %55'i hadi geçmişten günümüze tüm insanların %65'i diyelim tek yakım sonrası cennet oluyor.
    %35'ide cehennemde sonsuza kadar cayır cayır defalarca bitmeyen azap, işkence (70 kilo etsin neyin hıncıysa artık)https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religious_populations

Günümüze kadar desek herhalde 110 milyar deriz yuvarlak olarak.ordan cennet ve cehennem nüfuslarını kendiniz bulun.

Baştan aşağı yanlış bilgiler.

Bunları neye göre yazdınız Kuran'dan ayetler getirin ona göre tartışalım.

Birincisi cehennemden cennete geçişten bahsedemeyiz. Tanrı'nın dilemesi hariç. Bunun ile ilgili bir ayet yok bildiğim kadarıyla.

2:80

Sayılı birkaç gün dışında ateş bize değmeyecek,' dediler. De ki: 'ALLAH'tan böyle bir söz mü aldınız -ki ALLAH verdiği sözden dönmez- yoksa ALLAH adına bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?'

2:94

De ki: 'İleri sürdüğünüz gibi, ahiret yurdu ALLAH tarafından hiçkimseye değil sadece size ayrılmışsa ve bu savınızda samimi iseniz haydi ölümü isteyin!'

10:27

"Kötülük ve günah kazananlara ise kötülüğünün aynısıyla karşılık verilir. Yüzlerini bir aşağılanma duygusu kaplar. ALLAH'tan başka bir koruyucuları yoktur. Yüzleri sanki karanlık geceden bir parçayla bürünmüştür. Onlar ateş halkıdır; onlar orada ebedi kalacaklardır."

Cennet ve cehennemden birçok ayet ebedi olarak bahseder. Girecekler de ebedi kalır. Yer ve gök durdukça. Yani Tanrı'nın dilemesi hariç. Bu söz mutlak otorite manasında söylenmiştir. Cehenneme girenlerin daha sonra yok olma ihtimali de vardır. Ayeti eve gidince paylaşacağım.

İkincisi Hristiyanlar ve Museviler Tanrı'ya inanasalar da hatta islam coğrafyasında birçok insan Allah'a inanıyor ama dinleri şirke bulaşmış ve Tanrı'nın tek affetmeyeceği günah ortak koşmaktır. Mezhepler, türbeler vs.

42:21

Yoksa ALLAH'ın izni olmadığı halde onlar için dini kurallar ve yasalar ortaya koyan ortakları mı var? Daha önce belirlenmiş bir karar olmasaydı onların arasında yargı verilirdi. Zalimlere acı bir azap vardır.

Ahirette de çan eğrisi yok. Günümüz müslümanlarını da katarsak evet çok fazla kişinin cehenneme gitme ihtimali var. Deistlerin, ateistlerin girme ihtimali birçok Tanrı'ya inanan insandan daha fazla kuran'a göre. Tanrı'nın bileceği iş.

• Kimse aleyhine kitap yazamaz diye düşünmek lazım. İlahi kudretin yarattığı varlığı cehenneme atması muhtel değil. İnsan ilahi kudret eseri değil denebilir.

Bu açıdan cehennemle korkutan var zira dünya cehennemvari ancak cenneti vaad eden yok. Yani cehennemle korkutmak bi amaca hizmet ederken ilahi kudretin yanında yer alan bi tavır var ve bu samimi değil.

İnsana sen dnasal bi ozle tavır takınıyorsun ve ortak ata denen bi turevinle munasebete zorlanmışsın denirsebu kişi zaten din arayacaktır.

Bu konuyu irite etmenin manası yok.

Allahu Teala kulunu cehenneme atmaz atmayacaktır zira gerek yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Kimse aleyhine kitap yazamaz diye düşünmek lazım. İlahi kudretin yarattığı varlığı cehenneme atması muhtel değil. İnsan ilahi kudret eseri değil denebilir.

Bu açıdan cehennemle korkutan var zira dünya cehennemvari ancak cenneti vaad eden yok. Yani cehennemle korkutmak bi amaca hizmet ederken ilahi kudretin yanında yer alan bi tavır var ve bu samimi değil.

İnsana sen dnasal bi ozle tavır takınıyorsun ve ortak ata denen bi turevinle munasebete zorlanmışsın denirsebu kişi zaten din arayacaktır.

Bu konuyu irite etmenin manası yok.

Allahu Teala kulunu cehenneme atmaz atmayacaktır zira gerek yoktur.

Bu düşünceleri nereden ediniyorsun bilmiyorum fakat insan olarak bizlerin yaratılması Tanrı'dan başka bir ilah olmadığını ispatlamak ve şeytanın iddiasının sadece zannetmek olduğunu göstermektir. Dünya ise bu test edilişin bir aracı. Sen dünyaya gelmeden önce teste girmeyi kabul ettin, bunu hatırlamıyorsun. Bu testi geçersek sonsuz güzel yaşamı kazanacağız.
    Sen bir kere yoktun. Senin bilincini Tanrı yoktan var etti, daha sonra bu benliğe bir beden giydirip 80-100 senelik bir sınava girdin. Seni yoktan var ettiği için bile sürekli şükretmen gerekir, sen yaratılmasaydın iyi ve kötü olarak bir hayat bile yaşayamayacaktın. Senin testin Tanrı'nın tarafını mı şeytanın tarafını mı seçeceğindir. Tüm mesele bu. Tanrı ateş, azap gibi şeylerle kurallarından çıkmayı kötü olarak nitelendirir. Cehennemin içinde ağaç yetişir der bu örnekle cehennemin ateşinin mecazi olarak kötü ve acı veren bir seçim olduğunu görebiliyoruz.
    "17:60 Rabbinin insanları kuşatmış olduğunu sana bildirmiştik. Fakat sana gösterdiğimiz görüntü ile ve Kuran'da lanetlenen ağaçla sadece insanları denedik. Biz onları uyarırız, ancak bu, onların azgınlığına büyük bir katkıda bulunmaktan başka sonuç vermiyor."

Şunu izle:https://www.youtube.com/watch?v=JCi0Ily7wQ8

• İlgi için teşekkürler.

Konu başlıklarını takip edersek bazı şeyler netleşiyor. Mesela meal kısmının mutlak olmadığı artık açık. Kader kısmının olçu olması gibi.

Totalde meal aslında bu zaten. Biz referans aldığımız şeylerin değiştiğini görünce ileriye bi bakış atma imkanına sahip oluyoruz.

Aynı gerekçeyle inşa kimdir nedir? Dna ve evrimle ilgili onlarca sayfa yazı var. Bu konuları da harmanlarsak ne dediğimiz netleşir.

Fizik kimya konusunda da başlıklar var ve hepsine butuncul bakış ilahi kudret kabul ediliyorsa insan denen varlığın kimliği konusunda soru işaretleri uyandırıyor.

İnsan bu açıdan insanın kendi üretimi bi şeye benziyor. Ha bu şey test edilir edilmez bunu ben bilemem. Bildiğim şey ilahi kudretin buna ihtiyaç duymadığını biliyor olma gerçeğim

Bu nedenle cehennem denen şeye ihtiyaç duyan kavram kim ve neden dünya cennet olamıyorda ben haklarımı otelemek zorunda kalıyorum? Bunu kim istiyor? Bazıları havuz başlarında huri nuri her neyse şarap akan fıçılarda bu dünyada cenneti yaşamıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

İlgi için teşekkürler.

Konu başlıklarını takip edersek bazı şeyler netleşiyor. Mesela meal kısmının mutlak olmadığı artık açık. Kader kısmının olçu olması gibi.

Totalde meal aslında bu zaten. Biz referans aldığımız şeylerin değiştiğini görünce ileriye bi bakış atma imkanına sahip oluyoruz.

Aynı gerekçeyle inşa kimdir nedir? Dna ve evrimle ilgili onlarca sayfa yazı var. Bu konuları da harmanlarsak ne dediğimiz netleşir.

Fizik kimya konusunda da başlıklar var ve hepsine butuncul bakış ilahi kudret kabul ediliyorsa insan denen varlığın kimliği konusunda soru işaretleri uyandırıyor.

İnsan bu açıdan insanın kendi üretimi bi şeye benziyor. Ha bu şey test edilir edilmez bunu ben bilemem. Bildiğim şey ilahi kudretin buna ihtiyaç duymadığını biliyor olma gerçeğim

Bu nedenle cehennem denen şeye ihtiyaç duyan kavram kim ve neden dünya cennet olamıyorda ben haklarımı otelemek zorunda kalıyorum? Bunu kim istiyor? Bazıları havuz başlarında huri nuri her neyse şarap akan fıçılarda bu dünyada cenneti yaşamıyor mu?

Huri dişi bir varlık değil. Bak mesela bu basit kelimenin gerçek anlamını bile araştırmamışsın. Havariyun çoğuludur. Havariyun Sohbet arkadaşları demektir. Huri ise sohbet arkadaşı demektir. "5:111 Sohbet arkadaşlarına (havariyun), "Beni ve elçimi onaylayın" diye vahyettiğimde; "Onayladık, bizim barış içinde teslim (müs­limun) oluşumuza tanık ol" demişlerdi." Orası cinsel ihtiyaclarını giderebileceğin bir yer değil orada çiftleşmek olmayacak. Cinselliğin asıl amacı çocuk dünyaya getirmektir. Cinselliği arzularına dönüştürüp zevk peşinde koşman bile senin yanlış yolda olduğunu gösterir. Cinsellik bir ihtiyaç değildir arzudur. Arzuları kontrol edemiyorsan bu büyük bir sorundur. Bir ayette orada sarhoş edici içkiler verileceği söylenir fakat dünyaki gibi saçmalık, düşünmeyi kaybetme olmayacaktır. "52:23 Orada birbirlerinden kadeh kapışırlar, orda ne bir saçmalama, ne de bir günaha girme vardır." Üzümü meyve olarak yiyebilirsin veya ondan kendi benliğini kısa süreli etkisiz bırakacak içki de çıkarabilirsin. "16:67 Ve hurma ağaçlarının meyvelerinden, üzümlerden hem sarhoş edici içkiler ve hem de güzel bir rızık elde edersiniz. Akleden bir toplum için bunda bir işaret vardır." Dünyada şeytan(sapkın) insanları ele geçirebiliyor fakat dünyadaki test bittiğinde sapkın artık gerçeği onaylamış kişileri etkileyemiyor bu sayede de sarhoş edici bir içki içsen bile saçmalamıyorsun. Dünyada ise bu tehlike olduğu için içmemelisin.
    İnsan kendi kendini üretmiyor Tanrı bizi üretiyor. Üreme yasalarını Tanrı kontrol ediyor. Dna genetiğini oluşturan O'dur. Genetikte aile bir birine benzer diyorsunuz da benzeyen şey bedendir yani 80-100 sene boyunca senin benliğini taşımakla görevli olan et ve kemikten oluşan bir araç. Önemsiz olan şeyleri öneme alıyorsunuz insanların aileleriyle sürekli kavga ettiğini bazı konularda anlaşamadığını görüyoruz demekki genden geçen et ve kemik gibi benlik de insandan insana geçmiyor. İbrahim Peygamberin babası putperestti örneğin. Benim ailemde ve çevremde de var bana niye onlardan putperestlik geçmedi?

Bana niye çok para vs verilmemiş diyorsun. Sana çok parası olan bir kişi atacağım. Para insanı neye dönüştürüyor bir gör. Gerçeği onaylayan bir kişi için çok mal mülk gereksizdir. Olsa bile olmayanlara dağıtır bu sayede yine çok parası vs. olmaz. Hem böyle kişiler en fazla 80-100 yıl bolluk içinde yaşayacaklar. Testi geçenler ise sonsuz. Sonsuza oranla 80-100 yıl 0 eder. Yani hiç eder. Bu hayattaki bolluk hiçbir şeydir.https://www.youtube.com/watch?v=VVGJSEQWWn4

Son olarak her şeyi yalnız Tanrı gerçekleştiriyor. Yürürken Tanrı'nın koyduğu yer çekimi kanunu üzerinde, Tanrı'nın sana verdiği kas ve iskelet sistemi ile yürüyorsun. Yürümek için kullandığın enerjiyi yiyeceklerden alıyorsun. Yiyecekleri yine sana veren Tanrı.
    Tanrı'nın sınavının basit örneği: Nükleer enerjiyi hem bomba hem de enerji santrali için kullanabiliriz; ateşle elimizi de yakabiliriz, yiyeceklerimizi de pişirebiliriz. Tanrı sana hayat vermiş ister sapkının yolunu seç ister doğru olan Tanrı'nın yolunu. Ateşten elinin yanmasını mı istersin yoksa ateşi yararlı şeylerde kullanmayı mı, atomu bomba olarak mı kullanmak istersin yoksa enerji üretmek için mi? Seçim senin.

• İlgi için teşekkürler.

Huri için ironi yapmıştım aslında.

Çocuğunu cennete goturen ince bi kul erkeğin ilahi kudreti apaçık zulmle gormuş haline huri denmekte. Bu kişi baba ve eridir. Dişi falan değil bunu yıllardır biliyorum zaten.

Diğer hususlarda ise daha önceden konuşulmuştu o yüzden kısaca beyan etmek lazım. Kitabullahın ilahı Allahu tealanın insan diye bi şeyi yaratmış olması mümkün. Ancak insanların ilahı denen kavramın Allahu Teala ile ortuşmediği açıktır diyebiliriz.

Bu nedenle kişisel olarak ilahi kat arayan insanların ilahı ile (muvaziteynler) kitabın bi muhaveresi(karşılaşma- konuşma) varsa bu ilahi kudretin kimliğini vermez. İnsanların ilahına bi ders niteliği taşır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.