Şimdi Ara

Islama göre deistler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cennete mi gidecek cehenneme mi? Merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ali imran 19

Allah katında din, ancak İslam dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilafa düştüler ve kim Allah'ın ayetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

yani sadece müslümanlar girecek diyor burada da

bir çelişki daha (şimdi hemen gelirler aslında orda denmek isteyenle başlar sayfalarca yorum yaparlar)
    Hocam, yanlış anlama ben sadece müslümanlar girecek derken 2 ayet arasındaki (bana göre) çelişkiden bahsettim zaten. yani o girer bu giremez diyemem zaten islam inancına göre bunu yaratıcıdan başka kimse bilemez.
    Diğer konuya gelirsek senin gibi benimde mantığıma uymuyor , isveçli mi norveçli mi bir kadın vardı afrikada ölmek üzere olan bir çocuğu evlat edinip son derece mutlu bir yuva veren (nette falan önce-sonra şeklinde fotoları videoları var) şimdi o kadın müslüman değil belki ateist bilmiyorum o kadın cehennemde sonsuza dek yanacak ama eski filmlerde rahmetli ali şenin oynadığı 3 kagıtçı bakkal tiplemesine benzer insanlar günahlarının karşılığını ödedikten sonra cennete girecek veya çocuk felci açısını bulan ama patent çıkarıp deli para kazanmak yerine hayat kurtarmayı tercih eden j.salk direk cehenneme
    Bunlar benim mantığıma oturmuyor , sorduğum zaman veya neden böyle diyince cevap alamıyorum (aldıklarım da yaratıcının yarattığının aklına ihtiyacı yok , sen allah olsan öyle mi yapardın tarzı şeyler)
  • Deistten kast edilen ne?

Anladığımız kadarıyla ilahi kudretin varlığı ve vaad ettiği karşısındaki asgari tutum doğru oluşmamış.

İnsanlar ilahi kavramı anlayamamış. Şimdi bana göre bu muallaka mevcutken sonuç üretmek mantıklı olmaz.

Cennet veya cehhennem denen oluşumların ilahi kitaba dahil bir unsur olduğunu düşünürsek ilahi kudrete karşı kitabın içresinden bir cevap uretmeyen kişinin cennete dair beklentisi mantıklı olmaz. Yani deist ben sana inanıyorum ve fazlası da değilim zira sen de vardın ve fazlası da değildin diyorsa bu resmen eşitler arasında bir diyalog olacaktır.

E peki ilah nerde o zaman? Yani bir şekilde deist olanın ateizm denen çembere duşup ilahi kavramla çatışkıya girmesi muhtemelin otesi gereklilik gibi gozukmekte.

Yani çatışmacı ateist varlığın deist boyutuna inanan deistten daha çok ilahi kavrama değer vermiş gibidir. Çünkü onun Teala varlığını olumsuzlarken kainattaki dengeyi sorgulayıp bu sonuca varır. Deist sen sensen ben de benim diyor gibi. Bu bence daha sıkıntılı bir durum.

• Cennete gitmeyeceği kesindir. Allah o zamanda hangi Peygamberi göndermişse onu kabul etmek zorundadır. Yoksa cennete gidemez. Bunu yahudilikle karşılaştırabilirsin. Onlarda Allah'a inanıyor ancak Peygamberimizi (Aleyhi Salatu ve Selam) kabul etmedikleri için cennete giremeyecekler. Cehenneme gireceklerdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • optimist. O kullanıcısına yanıt
    allah diye birisi yada bişey olmadığı
    ve peygamberde göndermediği için (kuran denen kitap dışında, dünya tarihinin geri kalanında böyle bişey yok nitekim)

bu dediğin şeyler senin aklındaki fantazilerden ibaret kalacak tabiki
  • razor6247 kullanıcısına yanıt
    Görecez.

Öyle ki, yaptıkları amellerin kötülükleri karşılarına çıkmış ve alay edip durdukları şeyler, kendilerini sarmıştır.

bugün aklın var (!)

bişey gördüğün yok

yarın akılsız

neyi göreceksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NEDEN İSLAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben cennete kesin olarak giremezler dedim.

(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

• İnananlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH'a ve ahirete inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.

bakara 62
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist.

Ben cennete kesin olarak giremezler dedim.

(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

'Yahudi veya Hristiyanlardan başkası cennete giremez,' dediler. Bu, onların kuruntusudur. De ki: 'Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin.'

bakara 111

aynı şey bizim içinde geçerli
  • Sonradan tövbe edip müslüman olması ayrı. İster yahudi ister hristiyan Son Peygamberi (Aleyhi Salatu ve Selam) kabul etmezse cennete giremez.

• Ali imran 19

Allah katında din, ancak İslam dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilafa düştüler ve kim Allah'ın ayetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

bir çelişki daha (şimdi hemen gelirler aslında orda denmek isteyenle başlar sayfalarca yorum yaparlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Ali imran 19

sen kulaklarını tıkadıysan tartışmamıza gerek yok. Ben de şu an kuran'ı tanımaya çalışan bir insanım. Aklıma yatmayan şeylerde fanatik bir şekilde savunacak değilim. :)

''İnananlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH'a ve ahirete inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.''

''Doğrusu, kim iyilik yaparak kendini ALLAH'a teslim ederse, onun ödülü Rabbinin yanındadır; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyecektir.''

Edip Yüksel'in Mesaj adlı kuran çevirisinde çok güzel değinilmiş bu konuya.

''İslam, bir özel isim değildir. Adem'den itibaren tüm elçiler ve onların mesajını onaylayanlar, kendilerini tamamlamak için İslam ve Müslüman kelimelerinin kendi dillerindeki karşılıklarını kullanmışlardır. Tanrı'ya göre tek din İslamdır. Yani Allah'a teslimiyettir, barışseverliktir. İbrahim, salat, zekat, oruç ve konferans pratiklerini öğretti. bkz: (22:78). İbrahim'in izleyicisi Muahmmed ise Kuran'ı iletti. bkz: (16:123)

Yani bu ayetlerden şu sonuca varıyoruz. Allah' ortak koşmayan ve ahiret'e inanan herkes ödüllendirilecektir.

''Yakup can verirken tanık olsaydınız. O, çocuklarına: "Benden sonra kime kulluk edeceksiniz," diye sormuştu. Onlar da, "Senin Tanrın, ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın Tanrısı olan tek Tanrıya kulluk edeceğiz, biz O'na teslim olanlarız," demişlerdi.''

Allah'a inanmayan erdemli kişiler hakkında kafamda soru işaretleri var. Bunların direk olarak azap görecek olması kafamı karıştırıyor.

Bu da değişik bir bakış açısı

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalrhymer77

quote:

Ali imran 19

sen kulaklarını tıkadıysan tartışmamıza gerek yok. Ben de şu an kuran'ı tanımaya çalışan bir insanım. Aklıma yatmayan şeylerde fanatik bir şekilde savunacak değilim. :)

''İnananlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve diğer dinlerden her kim: ALLAH'a ve ahirete inanır ve erdemli bir hayat sürdürürse, onların ödülleri Rab'leri katındadır. Onlar için korku ve üzüntü yoktur.''

''Doğrusu, kim iyilik yaparak kendini ALLAH'a teslim ederse, onun ödülü Rabbinin yanındadır; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyecektir.''

Edip Yüksel'in Mesaj adlı kuran çevirisinde çok güzel değinilmiş bu konuya.

''İslam, bir özel isim değildir. Adem'den itibaren tüm elçiler ve onların mesajını onaylayanlar, kendilerini tamamlamak için İslam ve Müslüman kelimelerinin kendi dillerindeki karşılıklarını kullanmışlardır. Tanrı'ya göre tek din İslamdır. Yani Allah'a teslimiyettir, barışseverliktir. İbrahim, salat, zekat, oruç ve konferans pratiklerini öğretti. bkz: (22:78). İbrahim'in izleyicisi Muahmmed ise Kuran'ı iletti. bkz: (16:123)

Yani bu ayetlerden şu sonuca varıyoruz. Allah' ortak koşmayan ve ahiret'e inanan herkes ödüllendirilecektir.

''Yakup can verirken tanık olsaydınız. O, çocuklarına: "Benden sonra kime kulluk edeceksiniz," diye sormuştu. Onlar da, "Senin Tanrın, ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın Tanrısı olan tek Tanrıya kulluk edeceğiz, biz O'na teslim olanlarız," demişlerdi.''

Allah'a inanmayan erdemli kişiler hakkında kafamda soru işaretleri var. Bunların direk olarak azap görecek olması kafamı karıştırıyor.

Bu da değişik bir bakış açısı

Hocam, yanlış anlama ben sadece müslümanlar girecek derken 2 ayet arasındaki (bana göre) çelişkiden bahsettim zaten. yani o girer bu giremez diyemem zaten islam inancına göre bunu yaratıcıdan başka kimse bilemez.
    Diğer konuya gelirsek senin gibi benimde mantığıma uymuyor , isveçli mi norveçli mi bir kadın vardı afrikada ölmek üzere olan bir çocuğu evlat edinip son derece mutlu bir yuva veren (nette falan önce-sonra şeklinde fotoları videoları var) şimdi o kadın müslüman değil belki ateist bilmiyorum o kadın cehennemde sonsuza dek yanacak ama eski filmlerde rahmetli ali şenin oynadığı 3 kagıtçı bakkal tiplemesine benzer insanlar günahlarının karşılığını ödedikten sonra cennete girecek veya çocuk felci açısını bulan ama patent çıkarıp deli para kazanmak yerine hayat kurtarmayı tercih eden j.salk direk cehenneme
    Bunlar benim mantığıma oturmuyor , sorduğum zaman veya neden böyle diyince cevap alamıyorum (aldıklarım da yaratıcının yarattığının aklına ihtiyacı yok , sen allah olsan öyle mi yapardın tarzı şeyler)

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Anladım acaba doğduğumuzdan itibaren kafamıza sokulan tanımlardan dolayı mı böyle düşünüyoruz kitabı? İbadet nedir,iman nedir? Belkide belli kalıplarda düşündüğümüz için allaha ve ahirete inanmayanların azab göreceğini düşünüyoruz. Çok farklı düşünmeye çalışıyorum okurken. Kafa yoruyorum başlarda gerçekten anlıyordum. Ama ilerledikçe bu konuda kafam karışmaya başladı. Yukarıda attığım videodaki ihsan eliaçık'ın bakış açısı çok farklı mesela. Videoyu izlerken İçimden keşke öyle olsa be abi demekten alamadım kendimi.

• Aynen öyle

Bundan 2 ay önce savunduğum bazı şeyler bana mantıksız geliyor şimdi, hatta bu bölüme ilk yazdığım mesajlardan biri inanç takım tutmak gibi içten gelir ya inanırsın ya inanmazsın dediğimde tepki almıştım. İnceledikçe o aldığım tepkilerin ne derece doğru olduğunu anladım açıkçası. Ama kimseyi etkilemek istemem internet elinin altında forumda bu tip çok başlık var bence onları soruları hangi görüşün nasıl ve ne tarz cevap verdiğini incele. Mutlaka kafanda bir şeyler oluşacaktır
    Düşünmeden okursan tabii bir şey anlamazsın. Bak bakalım ayete ne demek istiyor. Aklınca haşa çelişki bulmuşta islamdan ayrılmış. Çokta umurumuzda.

cevap verdiğim mesajdaki ayetle benim yazdığım aynı paralellikte değil o anlamda yazdım birinde diğer inançlarında ödüllendirileceği yazıyor diğerinde din sadece islamdır deniyor.
    zaten sen de önceki mesajında benim yazdığım gibi olduğunu yazmışsın , alıntı yaptığım mesaj ahlak temelli ödülden senin ve benim yazdığım inanç temelli ödülden bahsediyor. Aynı şeyi yazmışız işte neden celallendin ki durduk yere ?
  • quote:

Aynen öyle

Bundan 2 ay önce savunduğum bazı şeyler bana mantıksız geliyor şimdi, hatta bu bölüme ilk yazdığım mesajlardan biri inanç takım tutmak gibi içten gelir ya inanırsın ya inanmazsın dediğimde tepki almıştım. İnceledikçe o aldığım tepkilerin ne derece doğru olduğunu anladım açıkçası. Ama kimseyi etkilemek istemem internet elinin altında forumda bu tip çok başlık var bence onları soruları hangi görüşün nasıl ve ne tarz cevap verdiğini incele. Mutlaka kafanda bir şeyler oluşacaktır

Cidden merak ettim, 2 ay öncesine kadar mantıksız şeyler nedir? ne fikrinizi değiştirdi?

''biri inanç takım tutmak gibi içten gelir ya inanırsın ya inanmazsın dediğimde tepki almıştım. İnceledikçe o aldığım tepkilerin ne derece doğru olduğunu anladım açıkçası.''

mesela rica etsem açar mısınız yukardaki sözünüzü?

Ayeti anlamamışsın. Anlamaman normal belki doğru düzgün okumamışsındır bile. Lafı boşuna uzatmaya gerek yok. Müslüman olmadıktan sonra cennete giremez ister yahudi ister hristiyan olsun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.