Şimdi Ara

İSLAMI KABUL EDEN BİRİSİ ŞU SORULARI CEVAPLAYABİLİR Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Dünyaya gelmeden gözünü direkt cehennemde açtın diyelim

Şöyle bir diyalog geçse melekler ile aranda

Ben neredeyim?

Cehennem

Neden?

Çünkü günah işleyecektin

İşledim mi günahları?

Hayır ama dünyada yaşasaydın işte şu listese yazan tüm günahları işleyecektin

Şimdi bu durum sana adaletli ve mantıklı geliyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Alıntı yapacaktım ama beceremedim, karşımızdakini dinlemekten çok konuşmayı seviyoruz demişsiniz buna dinliyorum demiştim gerçekten yukarda yazanları anlamadığımdan.
  • fakir-bir-kul F kullanıcısına yanıt
    Yani insan Allah'a yalan söylüyorsunmu diyecek

bir işin yapılmış olması önem taşıyor.bahsettiğiniz şekildeki mantık aşırı saçma.ancak zaten kendi kendinizi çürütmüşsünüz.

yapılmamış bir işin karşılığı olmaz.ve burada dine karşı eleştiri yapanların niye görmediğini anlamadığım nokta tanrı gibi bir varlığı eleştirip adaletsiz olduğunu söyleyip tanrı yok demeleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

bir işin yapılmış olması önem taşıyor.bahsettiğiniz şekildeki mantık aşırı saçma.ancak zaten kendi kendinizi çürütmüşsünüz.

yapılmamış bir işin karşılığı olmaz.ve burada dine karşı eleştiri yapanların niye görmediğini anlamadığım nokta tanrı gibi bir varlığı eleştirip adaletsiz olduğunu söyleyip tanrı yok demeleri.

Güzel kardeşim

burada demek istediğim dünyada insanları yaşatarak Allah'ın insanların ne yapacağını görmesi değil olay

Burada Aslında İnsanlara verilen bir nimettir insanların dünyada yaşayarak ne yapacaklarını kendisinin bizzat şahit olması ve görmesidir yani yüzeysel bir şekilde bir günah sevap listesi üzerinden direkt cehenneme veya cennete gidebilirdik ama Yüce Allah bunu bize bizzat yaşatarak gösterme fırsatı sunuyor

Bunun bize verilen bir nimet bir ödül bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum onu demek istiyorum

Hııııı annadıım

Ancak mesajın direkt olarak o şekilde görünmüyor

Bir onceki ve bu mesajini dusunerek cevap yaziyorum.

Eee madem bizler tanriya itiraz edebiliyoruz, bizi haksiz yere cehenneme atiyorsun diyebiliyoruz, bu sefer de insanlar beni cehenneme yollamak icin yarattin beni zengin/ fakir - guzel/cirkin yapsaydin cehenneme gitmezdim. Inanmami sen istemedin diye itiraz edemez mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkanham kullanıcısına yanıt
    Bu konuları uzun uzun yazmıştım.

Kısaca şöyle diyeyim.

Bir şeyin yokluğu üzerine kurguyapılırken o şeyin varlığının bir amacı var ise varlığın mevcudiyetindeki yokluk argumanı var- yok ikileminde birbirini yaratıcı olarak gorulur.

.......

Diyelim ki biri bana dua ediyor bana namaz oruç hediye ediyor olsun bir de slobodan gibi bir adamın kendisi olsun.

Şimdi slobodanın dünyası yani kan zulum tecavüz varken ben namaz oruç dua ikliminde geziyorken ilahın yokluğuna rağmen varlığı beni ikaz eder.

Slobo oyleaciz bir şeydir ki 2.5 aylık bebek bile tecavuzedemezken 50.000 kıza nasıl tecavüz edebilsin dediğim anda bir şey olur.

Ben bana dua eden namaz kılan oruç tutanı değil slobonun varlığını talep ederim. Zira ibad gibi gözüken aslında slobonun yaratıcısı olduğunu, slobonun ise ilahın varlığı esnasında donunu bile giyemeyen aciz olduğunu öğrenmiş olurum.

.........

Bana ibad gibi gozukenin varlığı slobonun yokluğunu kurgularken slobonun dünyası olan tecavüz zulum eğer ki varsa bu halde ben ilahın varlığı esasından hareketle slo oyu ve aslında ibad gozukenin onu destekler halini yok(varolmayan) olarak duşunurum.

............

İbad gibi gozukenle slobonun engelleyemediği tecavüz ve zulüm ilahın varlığına iman etmiş olanı slobonun varlığını taleple sonlanır. Zira işe yaramayan ibadetçi esasen sloboyu yaratmış olmalıdır. İlahın varlığı esnasında bu adam nefes bile alamazdı.

Demekki ibad gozuken palavradır ve sloboyuyapan bu kişidir.

En koyu dindar gozukeninden en imansızına kadar ortak nokta bir kadıla cimasal ilişki olarak düşünülürse bu iki kavramın birbirini nasıl yarattığını anlayabilirsiniz.

........

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Bir onceki ve bu mesajini dusunerek cevap yaziyorum.

Eee madem bizler tanriya itiraz edebiliyoruz, bizi haksiz yere cehenneme atiyorsun diyebiliyoruz, bu sefer de insanlar beni cehenneme yollamak icin yarattin beni zengin/ fakir - guzel/cirkin yapsaydin cehenneme gitmezdim. Inanmami sen istemedin diye itiraz edemez mi?

İlk cevapta yazdığım şey sizin açınızdan düşünme barındıran ironiydi tabiki itiraz diye bir şey olmayacak sebeplerine gelince;

olay ALlah'a itiraz etme olayı değil çünkü bunun zeminini yaratacak olan yine ALLAH'tır çünkü o hata yapmaz eksikliklerden münezzehtir yani ortada bir yanlışlık olmayacağı için itiraz edecek bir şeyde bulamayacaksın zaten

Şuara suresi 209.ayette denir ki" biz uyarıyı yaptık, biz zulüm edici değiliz"

Zuhruf suresi 76. Ayet "Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar, kendileri zâlim idiler."

Huzuru mahşere çıktığında,herşeyi apaçık,önyargısız ve net ALLAH'ın adaletini ve gücünü gördüdüğünde şu anki psikolojinden bağımsız olarak bırak itiraz etmeyi kefh suresi 49. Ayette belirtildiği gibi
    Hayranlığını gizleyemezsin.

"Kitap ortaya konur. Suçluları, kitabın içindekilerden korkuya kapılmış görürsün. “Eyvah bize! Bu nasıl bir kitaptır ki küçük, büyük hiçbir şey bırakmadan hepsini sayıp dökmüş!” derler. Onlar bütün yaptıklarını karşılarında bulurlar. Senin Rabbin hiç kimseye zulmetmez."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 12 Aralık 2017; 15:30:31 >

• bu soruların cevabını dincilerde bilmiyor. örneklerle havada bırakıyorlar cevabı çünkü onlarda bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 21 Aralık 2017; 11:57:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.