Şimdi Ara

İslami 'otomobil' için düğmeye basıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

biz dünya için pazarız sadece...
    kendimizi gösterebilecek hiçbir şeyimiz yok... petrol-kan ve vahşet dışında...

zengin olan ülkelerimiz petrol sayesinde, petrol çıkmayanlar sefilleri oynuyor...
    gelişmişlik adına ne varsa bizde yok... daha ne olsun? bu ezikliğimizi yapacağımız arabanın ön tarafına bir hilal koyup atacakmıyız? övünülecek neyimiz var?

"Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz. Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktır" diye açıklama yapan bakanın ruh ahlini merak ediyorum açıkçası... islami duygular kabarsın da , insan hakları ne olacak? demokrasi?

din savaşları geride kaldı ama biz ileride olmadığımız-olamadığımız için bu durum böyle sürer gider...
    küstah avrupalıların arabalarına binmeyelim ve de allaha şirk koşanların ürettiği bilgisayarlar ile foruma bağlanıp, onları eleştirelim ama...

quote:

Orijinalden alıntı: gh912

Hrsitiyan otosu demesine gerekmi var amblemindeki haçı görünce herhalde birçoğumuz ne olduğunu anlayabiliyor.Ne kadar masum bir amblemmişte haberimiz yokmuş

beğenmiyorsan alma-aldırma o zaman arkadaşım, kimse kimseyi zorlamıyor... bu kadar basit...

• islami kelimesinin nasil ticari cikarlara alet edildiginin utanmaz bir ornegi daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

arabanın dini imanı olur mu ?

İslami 'otomobil' için düğmeye basıldı

İslami 'otomobil' için düğmeye basıldı

olmazsa bunları açıklayın lütfen

Alfa Romeo'nun amblemi, % 100 haçlı sembolüdür. Chevroletin amblemi ise, haç'a benzetme zorlamasından başka bir şey değildir.

İTALYAN MARKASI Alfa Romeo'nun ambleminde kullanılan figüre dikkatlice bakın..
    Yılanın ağzındaki adam Türk askerini, yandaki haç ise Haçlı Seferi'ni temsil ediyor
    İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli yaptığı açıklamada, "Papa, 5. Pio ve 11. Innocenzo gibi mücadele etmeli" diyerek Haçlı Seferlerini başlatan papaları Benedict'e örnek göstermişti...

Ancak İtalya'daki Türk ve Müslüman düşmanlığı, kendini bilmez bir şekilde öfke kusan bu bakanla sınırlı değil.. İtalyanlar'ın Tük-Müslüman düşmanlığı ile Haçlı Seferleri sevdasının kökenini size gene biz bu sayfada belgeleriyle açıklıyoruz....

İtalyanların ünlü markalarından biri olan Alfa Romeo arabalarının amlebiminde yer alan figüre lütfen bir kez daha dikkatlice bakınız. O figürde yılan bir insanı yutuyor. Figürde ayrıca bir haç işareti yer alıyor..

Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.."

Peki bu düşman kim?

Bu sorunun cevabı ise "alfa sahipleri platformu" adıyla kurulan, Alfa Romeo kullanan zenginlerin sitesinde yazılı..

Bu sitede ise figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."

Bu sözlerin anlamı ise şöyle:
    ""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman’ları tasvir etmekte
    kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor artık) zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".

Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

aşağılanmaya ihtiyacımız yok ki...

zengin olan ülkelerimiz petrol sayesinde, petrol çıkmayanlar sefilleri oynuyor...
    gelişmişlik adına ne varsa bizde yok... daha ne olsun? bu ezikliğimizi yapacağımız arabanın ön tarafına bir hilal koyup atacakmıyız? övünülecek neyimiz var?

"Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz. Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktır" diye açıklama yapan bakanın ruh ahlini merak ediyorum açıkçası... islami duygular kabarsın da , insan hakları ne olacak? demokrasi?

din savaşları geride kaldı ama biz ileride olmadığımız-olamadığımız için bu durum böyle sürer gider...
    küstah avrupalıların arabalarına binmeyelim ve de allaha şirk koşanların ürettiği bilgisayarlar ile foruma bağlanıp, onları eleştirelim ama...

quote:

Hrsitiyan otosu demesine gerekmi var amblemindeki haçı görünce herhalde birçoğumuz ne olduğunu anlayabiliyor.Ne kadar masum bir amblemmişte haberimiz yokmuş

beğenmiyorsan alma-aldırma o zaman arkadaşım, kimse kimseyi zorlamıyor... bu kadar basit...

her kelimesine katiliyorum,tesekkurler

• Olay "din" demenin utanilacak bir$ey olmasindan kaynaklanmiyor.

Anla$ilmayan nokta $u. Cok uzun yillar once uretime ba$layan firmalar dini semboller kullanmaya ba$lami$ olabilirler. Ancak gunumuzde durum oyle degil. Biz, birey olarak global olamasak da, ozellikle ekonomi butun dunya'da global i$liyor. Bugun amblemi hac dediginiz Chevrolet, butun teknolojilerini Hristiyan ulkelerden mi aliyor acaba? Veya Ingilizler'in gurur kaynagi olan Land Rover veya Jaguar artik ne kadar Ingiliz? Her iki marka da "Hindu" mali oldu.

Gunumuzde, sermayenin de, otomobilin de dini, imani olmaz. Turkiye'nin, Iran'in oturup bir otomobil uretmeye cali$masi kotu bir$ey degil ki? Burada komik olan "Muslumanlarin gururunu yukseltecek Islami otomobil yapma" argumani. Cok merak ediyorum, bu iki ulke oturup, ba$tan a$agiya, 0 desteksiz otomobil mi uretecek? Otomobil ureten diger firmalardan hic mi destek almayacaklar? Ba$tan a$agi yepyeni $anziman, motor, yuruyen aksam, $ase mi tasarlayacaklar? Ornegin IKCO. Iran markasi, ama ne kadar Iranli? Motoru bildiginiz Peugeot 405 motoru. Uretilmesi tasarlanan yeni araclar ne kadar "Musluman" olacak? Dini "islam" olmayan ulkelerden hic mi teknoloji almayacaklar?

Gunumuzde Dunya bu kadar globalle$mi$ken, firmalar birbirlerinin teknolojilerinden din, irk, mezhep ayrimi yapmadan yararlanirken, kalkip da "Islami otomobil uretecegiz" diyerek ciki$ yapmak oldukca komik geliyor bana. Eger onumuzdeki 10 yil icerisinde, 100 yildir uretim yapan firmalarin teknolojilerini, yatirimlarini kullanmadan, ba$tan a$agi vidasina, motoruna, $asesine, suspansiyonuna kadar "Islami" otomobil uretir, piyasaya da $u andaki mevcut araclarla rekabet edecek kadar iyi bir arac ortaya cikarirlarsa, o zaman once gidip ben alacagim. Ama boyle bir aracin ortaya cikma ihtimali kac, tahmin etmek zor olmasa gerek.

Avrupali, Amerikali, daha uretimler cok daha yerelken araclarina kimi dini amblemler koymu$tur, kabul. Uretimler o kadar yerelken, Islam ulkeleri de kendi markasini ortaya cikarip, ustune de Islami figurler koysalardi, bugun o figuru ta$iyan milyonlarca arac piyasada olurdu. Artik aracin, hristiyani mi kaldi, budisti mi kaldi gozunuzu seveyim? 50 yil onceydi o. Sen bugun kalkip ben "Islami otomobil uretecegim" derseniz, kusura bakmayin ama millet guler size.

Kendim bile yazdikca guluyorum. Islami otomobil nedir abi ya? Islami otomobil mi olur? Iran sermayeli otomobil olur, Turkiye sermayeli otomobil olur, ama Islami otomobil nedir yav?

• din mevzusu hassastır...

ama ticarete alet edilmesi çok daha vahimdir...
  • Yazık yahu, hala ambleme bakarak din-iman-siyaset geyikleri döndürenler var şu ülkede.

Kapitalizm haplarının yutturulması hiçbir zaman zor olmadı bu ülkede. Bilgi çöplüğünü kontrol altına alamazsanız, başınıza kalır. Altından kalkamazsınız.

Kahvehaneler eskiden böyle değilmiş. Şimdi ise gelinen nokta ortada...
  • quote:

aşağılanmaya ihtiyacımız yok ki...

quote:

Kimseye zorla aldırmama gibi bir gücüm kuvvetim yok ama özellikle alfa romeoya karşı ve fransız otolarına karşı gıcıklığım var ve şu ana kadar bu dediğim araçları almadım zaten rahat ol,ayrıca dedikleri aracı çıkartsınlar emin ol sırf destek için o arabayı alırım.Din savaşlarının olmadığını söylemişsin ne kadar masum düşüncelere sahipsin.Onun için saddam hüseyini başka gün bulamadılar kurban bayramında idam ettiler,onun için filistinde binlerce insan öldürüldü nun için avrupanın göbeğinde sırplar boşnaklara soykırım yaptılar kimsenin kılı kıprdamadı.Onun için ülkede ruhban okullarını açmaya çalışıyorlar,onun için avrupa birliğine alakasız ülkeler bile üye olmuşken biz yıllardır kapılarında bekliyoruz.Ne kadar masummuş bu hrsitiyanlar neredeyse dinimi değiştireceğim anlattıkların sayesinde.Yaşadığın ülkenin girişimlerini küçük göreceğine destek versen daha iyi olur.Bu ülkeye katkı sağlayacak herşeye özellikle üretimle ilgili herşeye destek veririm.Bağnaz bir düşüncede biride değilim alman arabasına severek binerim ,bir japonun ürettiği bilgisayarı plazmayı severek alırım ama kalkıpta senin gibi alfa romeonun ambleminin avukatlığını yapmam.Kendi girişimlerimizi küçük görmem.
    Önemli olan kendimizi EZİK hissetmeden,ülkemizi bir pazardan ibaret görmeden bu ülkeye neler katabiliriz bunu sağlamak.Yoksa teslimiyetçi bir ruh haliyle biz sadece bir pazarız,geri kalmışız,eziğiz diyerek zaten gerçek olan şeyleri bir kez daha dillendirmiş oluyoruz.Söylediğin şeyler acı gerçekler ama o gerçekleri kabullenmemeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 7 Ocak 2010; 15:50:12 >

• quote:

Kimseye zorla aldırmama gibi bir gücüm kuvvetim yok ama özellikle alfa romeoya karşı ve fransız otolarına karşı gıcıklığım var ve şu ana kadar bu dediğim araçları almadım zaten rahat ol,ayrıca dedikleri aracı çıkartsınlar emin ol sırf destek için o arabayı alırım.Din savaşlarının olmadığını söylemişsin ne kadar masum düşüncelere sahipsin.Onun için saddam hüseyini başka gün bulamadılar kurban bayramında idam ettiler,onun için filistinde binlerce insan öldürüldü nun için avrupanın göbeğinde sırplar boşnaklara soykırım yaptılar kimsenin kılı kıprdamadı.Onun için ülkede ruhban okullarını açmaya çalışıyorlar,onun için avrupa birliğine alakasız ülkeler bile üye olmuşken biz yıllardır kapılarında bekliyoruz.Ne kadar masummuş bu hrsitiyanlar neredeyse dinimi değiştireceğim anlattıkların sayesinde.Yaşadığın ülkenin girişimlerini küçük göreceğine destek versen daha iyi olur.Bu ülkeye katkı sağlayacak herşeye özellikle üretimle ilgili herşeye destek veririm.Bağnaz bir düşüncede biride değilim alman arabasına severek binerim ,bir japonun ürettiği bilgisayarı plazmayı severek alırım ama kalkıpta senin gibi alfa romeonun ambleminin avukatlığını yapmam.Kendi girişimlerimizi küçük görmem.

avukat falan değilim...
    ajitasyon da yapmıyorum... senin gibi...

dönüp aynaya bakmayı teklif ediyorum, hep beraber... din olayı ayrı-araba yapımı ayrı bir konu, şu fani dünya da...

gelelim saddam olayına;
    saddamı da başkalarını da ilk önce beslediler, sonra tepesine bindiler...
    bu benim suçum değil...
    saddamın suçu!!!!
    zamanında amerikan bombalarıyla iran'ı vurmuştu...
    silah bu sefer yön değiştirdi, saddam'ı vurdu...

akıllı olmak lazım diyoruz ya... işte bunun için...

• quote:

quote:

avukat falan değilim...
    ajitasyon da yapmıyorum... senin gibi...

dönüp aynaya bakmayı teklif ediyorum, hep beraber... din olayı ayrı-araba yapımı ayrı bir konu, şu fani dünya da...

gelelim saddam olayına;
    saddamı da başkalarını da ilk önce beslediler, sonra tepesine bindiler...
    bu benim suçum değil...
    saddamın suçu!!!!
    zamanında amerikan bombalarıyla iran'ı vurmuştu...
    silah bu sefer yön değiştirdi, saddam'ı vurdu...

akıllı olmak lazım diyoruz ya... işte bunun için...

Vallahi sen aynaya bakınca orda ne görüyorsun bilemem ama ben aynaya bakınca ne kendimi nede ülkemi EZİK görüyorum.Din savaşları yok dedin sana o yüzden saddamdan örnek verdim.Benim şahsen kurban bayramının birinci gününde iyi yada kötü bir müslüman liderin dalga geçer gibi öldürülmesi kanıma dokunuyor VE BEN ORADAKİ MESAJI İLİKLERİME KADAR HİSSETTİM.Yoksa , ne senin benim söylediğim seyleri ajitasyon olarak algılaman nede saddamın iyiymiş kötüymüş olması önemli değil.Seninle şu konuda hemfikirim ülke olarak çok eksiklerimiz var ancak bu teslimiyetçi olmamızı kendimizi aşağılamamızı ezik hissetmemizi gerektirmez.Ortada iyi yada kötü bir girişim var ve bu girişim yanlış bile olsa yanlış bile lanse edilse ülkenin bakanı tarafından, bizim ülkemizin girişimi.Eleştirilmeli ama küçültülmemeli,yapıcı olunmalı,zamanında devrim otosuna yapıldığı gibi yapılmamalı diye düşünüyorum.Söylediğim gibi keşke yüzde yüz yabancı yardımı olmadan bir ürün yapılsada sırf destek olsun diye alsam.

• 12) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli konu açmak ve başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konular kilitlenecek, silinecek, sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.