Şimdi Ara

İslami 'otomobil' için düğmeye basıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

araci islami olarak adlandirmak aslinda iyi bir satis stratejisi olabilir.
    otomobil firmalarina milyon dolarlar veren arap ve ortadogu ulkelerinde satis yapmak icin bu tur strateji kullanmalari akillica..
    ozallikler belki avrupa japon araclariyla ayni olarcak ama isminden dolayi satislari artirmayi dusunmuslerdir..

Güzel bi satış stratejisi olabilir ama bence hiç hoş değil.Dini çıkarları için kullanan insanlardan nefret ediyorum.
  • Pek rağbet göreceğini sanmıyorum ülkemiz de ama hiç yoktan iyidir yeni bir heyecan olur soluk olur..
  • Adı İslami diye tepki gösteren (umuyorum) din kardeşlerim.Siz toyotanın göğsünü tasarlarken avrupanın beğenisi için kilise içindeki bir bölüme benzettiğinin farkında değilsiniz demek.Müslümanım diyenler bile adı islamı diye tepki veriyor ama altındaki aracın pazar payı stratejisinde avrupanın inançlarına göre belli bölümlerinde hristiyan inancının sembollerine göre tasarlandığından habersiz ve zavallı
  • Aynen,

Paranın dini olmadığı gibi otomobilin, havanın, denizin, güneş ve ay, yıldızlar ve nebula, gezegen ve gaz bulutlarının, quasar ve kara deliklerin, suyun, ekmeğin, sağlığın, benzinin, bisikletin, kalemin ve mermer taşının da dini olmaz, bunlar ULVİ, KAİN ve DÜNYEVİ unsurlar. "İslami otomobil" zamanında "İhlas" markası ile yapılmaya çalışanları hatırlatıyor.

Ancak bu konunun bu yönünün forumda tartışılması doğru olmayabilir. Takdir kişinin ve tüketicinindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Adı İslami diye tepki gösteren (umuyorum) din kardeşlerim.Siz toyotanın göğsünü tasarlarken avrupanın beğenisi için kilise içindeki bir bölüme benzettiğinin farkında değilsiniz demek.Müslümanım diyenler bile adı islamı diye tepki veriyor ama altındaki aracın pazar payı stratejisinde avrupanın inançlarına göre belli bölümlerinde hristiyan inancının sembollerine göre tasarlandığından habersiz ve zavallı

yahu ne yapıyorlar?
    arabanın arka koltuğunda ''günah çıkarma odası'' mı? var...
    4 teker bir direksiyon teyp ve kültablasıdan oluşan araçlara dini motifler yüklemek ve araçları dinselleştirmek, nasıl bir mantık?
    şurası şuna benziyor, burası buna benziyor derseniz ben de arzular şelale derim...

• Şu Arapları ne zaman görsem ,aklıma 1. Dünya Savaşı, Hicaz-Suriye-Irak Cepheleri, İngilizlerle yaptıkları Mac-Mahon Anlaşmaları ve bizi nasıl arkadan vurdukları geliyor. Dip not=Tarih Tekerrürden İbarettir... Bu araç çıkarsa hemen dandik noklatalarını aramaya başlayan ilk kişilerden biri ben olurum herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Şu Arapları ne zaman görsem ,aklıma 1. Dünya Savaşı, Hicaz-Suriye-Irak Cepheleri, İngilizlerle yaptıkları Mac-Mahon Anlaşmaları ve bizi nasıl arkadan vurdukları geliyor. Dip not=Tarih Tekerrürden İbarettir... Bu araç çıkarsa hemen dandik noklatalarını aramaya başlayan ilk kişilerden biri ben olurum herhalde.

o kadar geriye gitmeyelim ....

işgal altındaki MÜSLÜMAN filistin'e yardım götürmek isteyen MÜSLÜMANlar, MÜSLÜMAN mısır polisleri tarafından taşlandı-kurşunlandı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Adı İslami diye tepki gösteren (umuyorum) din kardeşlerim.Siz toyotanın göğsünü tasarlarken avrupanın beğenisi için kilise içindeki bir bölüme benzettiğinin farkında değilsiniz demek.Müslümanım diyenler bile adı islamı diye tepki veriyor ama altındaki aracın pazar payı stratejisinde avrupanın inançlarına göre belli bölümlerinde hristiyan inancının sembollerine göre tasarlandığından habersiz ve zavallı

Japonlar ne zaman hristiyan oldu ?

Şimdi 2 ihtimal var

1- Bu söylediğin bir hurafe
    2- Gerçekse Toyota bunu avrupadaki satışlarını yükseltmek için yaptı (sorunsuzluk,ekonomiklik gibi ön plana çıkmış özellikleri yokmuş gibi)

Her iki ihtimaldede bunun japonların dini inançları ile uzaktan yakından alakası yok.

• Üretilen şey dünyaya ve dünya kültürüne bir şey kazandırsın gerisi zaten gelir. Ama yine alışıldık bir gösteri sloganı: 2011 deniliyor, ben de eyvah diyorum...

Kolay gelsin.
  • İran yazıyor kaç kere haberde hala Arap diyenler olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

Şu Arapları ne zaman görsem ,aklıma 1. Dünya Savaşı, Hicaz-Suriye-Irak Cepheleri, İngilizlerle yaptıkları Mac-Mahon Anlaşmaları ve bizi nasıl arkadan vurdukları geliyor. Dip not=Tarih Tekerrürden İbarettir... Bu araç çıkarsa hemen dandik noklatalarını aramaya başlayan ilk kişilerden biri ben olurum herhalde.

o kadar geriye gitmeyelim ....

işgal altındaki MÜSLÜMAN filistin'e yardım götürmek isteyen MÜSLÜMANlar, MÜSLÜMAN mısır polisleri tarafından taşlandı-kurşunlandı...

Doğru haklısın, ben her benzinlikte benzine petrole 3.36 verdikçe aklıma geliyor , ama doğru huyları aynı , 2 gün öncesinden belli.

• taner abininde koyduğu makale gibi proton zaten islami bir araba. donanım konfor ve sürüş dinamikleri olarak çağın gerisinde kalan araçlarda üretmiyor. arabayı araba yapan avrupalı olması değildir. bu iran-türkiye ortaklığınada çok sıcak bakıyorum keşke yıllar önce yapılmış olsaydı.
  • Projenin iranlılarla yapılacağı yazıyor. İranlılar arap değil perstir. Karıştırmayalım...
  • bu başlıktakiler bile istemiyor.

sonra neden biz araba yapamıyoz bik bik bik ağla dur
  • inşaalah gerçekleşir araç markasının adı ne olacak acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

bu başlıktakiler bile istemiyor.

sonra neden biz araba yapamıyoz bik bik bik ağla dur

islami arabayla, anadoluda araba yapılmasının ne alaksı var...
    o zaman hiçbir arabaya binmeyelim...
    mazda-honda-toyota'yı budistler, diğerlerini de hristiyanlar yapıyor...

dünya malına ahiret görevleri yüklemek yanlış olur...
  • Keşke olsa bizde destekliyelim.Türkiyenin kendi arabasını üretecek gücüde var ama önümüzü tıkayanlar var işde.En yakın zamanda umarım başlar proje.
  • quote:

Fakat İran nüfusunun arap soyundan olmadığını da bilmen gerekir.
  • araba üretelim ama adı islami olmasın...gıda olmayan bir şeyin üretiminin dinle bağlantısı olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.