Şimdi Ara

İşlem hataları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün parabol çözerken noktanın koordinatını bulduktan sonra denkleme dökerken x yerine y y yerine x yazdım. Matematik, geometri, fizik üçünü de işlem hataları yüzünden yapamıyorum. Konuyu bilmediğimden değil. Önerileriniz nelerdir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bunların biraz bahane olduğunu düşünüyorum. ufak tefek işlem hataları olur tabii ama bu yüzden matematik yapamamak pek mantıklı değil. senin seviyen iyi diye biliyorum ama genel olarak soruyu çözerken bir şeyler bulup da ne bulduğunu bilmeyen öğrencilerin bahanesi işlem hataları

• Yok hocam sorularımı öğretmenime soruyorum adam da aynı yolla çözüyor. Sadece bir eksiyi yazmayı unutuyorum veya çarpmayı yanlış dağıtıyorum bahane olmadığından eminim hatta bunu fark etmeden önce matematiğim kötü sanıyordum ancak orta-orta üstü bir öğrenci olduğumu bunları gördükçe anladım. Matematik yapamıyorum lafını da şöyle anlatayım bir test çözüyorsam 5 soru işlem hatasına gidiyor. Denemede ise zaten süre devreye girdiği için çok düşük netlerde kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lib_dafyy -- 23 Aralık 2021; 14:57:45 >
  • Uppp

• Düzenli yazmak ve sakin, yavaşça çözmek.

• İşlem hatalarını bir deftere not al mesela denklemlerde + - hep karışıyor gibi sonra o sorular geldiğinde daha dikkatli ve konsantre olursun.Derece yapan birisi söylemişti yks kanallarının iyi yanları da varmış

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dostum hatalarını mutlaka not al gerekirse başka sorular çözmeden önce hangi tip sorularda nerelerde hata yapmışsın bak gerekirse ezberle yaptığın hataları, başka soru çözerken o hatayı hep aklında tut. Aklında tutarak çözdüğün soru sayısı arttıkça hata yapman da azalacak belli bir yerden sonra da yapmamaya başlayacaksın kendi kendine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlem yapıldı...
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SamRhyme kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi yazmışız demek ki etkili yöntem 😉

• divergentttt kullanıcısına yanıt
    Ben faydasını görmüştüm bu tekniğin hocam, umarım arkadaşımız da faydasını görür.
    Etkili yöntem olduğu kesin denendi onaylandı

• SamRhyme kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• divergentttt kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• lib_dafyy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum, umarım faydasını görürsün. İyi çalışmalar dilerim ^^

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.