Şimdi Ara

İşlemci 90° çalışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben okumustum zamaninda ve yabanci forumlarda sicaklik farki olduguna dair söylentiler(kullanici testi) vardi, söylenti diyorum cünkü kiminde ayni sogutucu olmasina ragmen daha sicak calistigi yaziyordu, kasalar hava akisi normaldi diye hatirliyorum (zaten cam kasalari anca Türkiye de satin alirlar  ) sonra bu G1 ve Q0 stepping muhabbeti hasil oldu, insanlar acaba dedi... konu hakkinda tpu da bir iki kelam etmisti: https://www.techpowerup.com/267757/psa-there-are-two-steppings-of-non-k-10th-gen-core-i5-in-circulation-only-one-comes-with-stim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 9 Aralık 2020; 1:52:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thanarus T kullanıcısına yanıt

Reeven sogutucusunu "Teknoraks" firmasi disinda bir tedarikciden temin edebilirseniz model is görür yani... ne cok iyi ne cok kötü... ayni sekilde bir üstü hans modeli vardir 720gr olmasi lazim, bu e12 590gr falandi... silentium un da güzel modelleri var, fera 3 fortis 3... pek bilinmiyor ülkemizde ama alternatif olarak degerlenirilebilirler.. bunlar ayni fiyat kategorisinde fera 3, e12, freezer 12r, 4 heatpipe asagi yukari ayni siklet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 9 Aralık 2020; 3:28:49 >
  • Farklı program kullanın bazen program yapabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskoom -- 9 Aralık 2020; 2:14:21 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

• Epirus kullanıcısına yanıt

Konsol veya kumanda aradım fakat yoktu rgb değil rainbow olduğu için kasa fanlarını kontrol edemiyorum ama hataları yok,Molex bağlanmış.

Coretemp ve Speccy kullanıyorum. Söylediğiniz bu 2 programı da denedim vaziyet aynı.

Defolu işlemci denk gelecek kadar şanslı olduğumu sanmıyorum ya  

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz soğutucu şu ürüne benziyor https://www.hepsiburada.com/snowman-m200-combo-intel-amd-9cm-led-cpu-fan-p-HBV00000PB213 Ben ise 2 katı verip ne olur ne olmaz 3 fanlı 6 bakır borulu olanı almayı düşünüyorum. Termal macun olarak da piyasadaki en kaliteli olanı düşündüm

https://www.hepsiburada.com/snowman-6-bakir-kanalli-3-fanli-rainbow-x6-cpu-fan-islemci-sogutucu-p-HBV0000116W6D

https://www.hepsiburada.com/coolermaster-mastergel-maker-nano-partikullu-termal-macun-r2-mgz-ndsg-n15m-r2-p-HBV00000NA4HD

Evet malesef aleacele bir vakitte alışveriş yaptığım için hiç bakmadan alıp geçtim her türlü stok fandan daha iyi çıkar diye, belki iyidir belki değildir belkide tek sorun termal macun kalitesinden yaşanıyordur bilmiyorum, Bilemiyorum  

• raskoom R kullanıcısına yanıt

4 farklı program kullandım içime dert oldu oyundayken resetleyip biostan da kontrol ettim derece doğru :/

• BrokoliHD kullanıcısına yanıt

Hocam snowman m200'ün stok fandan neredeyse hiçbir farkı yok. Benim attığım ürün Noctua U14S'e yakın performans veriyor. Attığınız üç fanlı olan hakkında bir fikrim yok ancak bana çok kaliteli gelmedi. Snowman T6'yı çok överlerdi ancak kullanmadım hiç snowman.

Kullandığım ürünü tavsiye ederim ben. Bu soğutucuyu almadan da kullananlardan yorum almanızı öneririm. Benim tavsiye edebileceğim üç marka var kullanıp da Noctua, Sycthe, Reeven.

Reeven hans'ın fiyatı da çok iyiymiş ben alırken daha pahalıydı. Ayrıca içindeki macun çok yeterli geliyor. 130 lira macuna vermeyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thanarus -- 9 Aralık 2020; 11:41:40 >

o zaman sakın kullanma PCyi 90 derece işlemciyi yakabilir yakmassa ankarti bile yakabilir eriyebilir kasa içi hava akışını kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskoom -- 9 Aralık 2020; 11:35:37 >
    Soğutucunun kendisinde de üretim hatası olabilir.

Montaj kaynaklı değilse ve yeni alacağınız soğutucu da olması gereken etkiyi yapmazsa servis yolu görünüyor gibi. Ancak işlemci değişimi ile sorunun çözüldüğüne dair konular forumda var(dı).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Metal kütlesi para verip aldığınız soğutucuda intelin orijinal soğutucusundan bile daha az gözüküyor. Soğutucuda ışıkların soğutmaya katkısı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

• Derdim görsellik değil dostum inan tam anlamı ile 5 dakikada aldım indirimin bitmesine yakın TV yarışma programında gibi doldurdum her şeyi sepete ki işlemci fanını da en son ekledim fırsatım yoktu açıp incelemeye yukarıda dediğim gibi anakartı da 2933mhz aldım Ramler 3200 olmasına rağmen.

• simdi baktimda fanlan beraber 285gr civariymis, bunun yarisi fandir zaten  

Şahsen konuya hakim değilim daha önce ne hiç kule tipi soğutucu kullanmadım hatta garip gelecektir ki görmedim bile. Eğer üç fanlı olan ve attığım termal macuna karşılık buna kefilseniz tavsiyeniz benim için kıymetli.

• raskoom R kullanıcısına yanıt

"Bu bana biraz abartı geldi..."  

Bu modeli almazdim yerinde olsam. 9cm lik degil mi o?

o termal macuna 129 lira verecegine, 55e bunu al: https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-2019-edition-4g-termal-macun-p-HBV00000VNSIL

artan parayi 200 lira düsündügün sogutucuya yönlendir, 274lük birsey bak en azindan...

https://www.akakce.com/islemci-sogutucu,1,2.html/200-300tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 9 Aralık 2020; 16:36:17 >

• Bir macuna 130 tl vermek delilik

Az daha ekleyip çok daha kaliteli soğutucu alın içinden çıkan macunla kullanın. 4 5 derece oynar max.
    Kaliteli soğutucu ile idare soğutucu arasında 20 derece oynar.

A şunu macuna da para vermeyin gerekte yok zaten. O macunları 900 1000tl üstü soğtucu alacanda performans artsın diye kullanacaksın.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Arctic Freezer 34 eSports Intel / AMD Uyumlu BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00056A) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-intel-amd-uyumlu-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00056a.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 9 Aralık 2020; 16:58:41 >

• acura07 kullanıcısına yanıt

Çiçeksepetinde 203 TL'ye kunGFu'nun tavsiye ettiği Reeven e12 var sipariş vermeyi düşünüyorum. İçinden çıkan termal macun ile kullanmayı deneyeceğim. Eğer başka öneriniz yoksa sipariş vereyim  

onu almak istedigin yer yani "teknoraks" tan alinmaz... satici sorunlu diyorlar, ürün is görür, ne iyi ne de kötü... simdi ben 3930k li sisteme 223 liraya test amacli dark freezer 12r aldim, bakalim gelsin az kurcalayayim ona göre söyleyim sana... benim islemcide 6/12 3930k... silentium fortis 3 alayim dedim amazondan, ama almanya depodan geliyormus, bir sürü kargo parasi istedi, vermedim. Zaten son demlerindeki 3930k yi stok kullaniriz dedim. Sonra E12 reeven alayim dedim satici yorumlarini okudum iste vazgectim cünkü kütahyadaymis üstelik...

Ama Acura nin söyledigi arctic in modelini alirsan daha iyi olur, gayet basarilidir zaten kendi termal macunuda sana önerdigim 55 liraktan... Arkadaslarin bransi sadece bu sogutma üzerine kurucusu profesördü yanlis hatirlamiyorsam.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Valla hocam ben olaya çok fransızım inanın aramızda dağlar kadar fark var o yüzden tekrar söylüyorum tavsiyelerinize minnettarım ücreti ne kadar minimumda tutmak istesemde şuanda kullandığım fan gibi yetersiz bir ürüne para harcama lüksüm yok tekrardan  Reeeven E12 fiyat uygun içinden çıkan termal macunu kullandığım taktirde cebi çok yakmadan alternatif şekilde çıkıyorum işin içinden ama illaki Arctic Freezer 34 ve Arctic mx4 termal macun diyorsanız sınırları zorlayıp bütçe açmayı denerim. Bu dert başıma çıkmamış olsa direkt sıvı soğutmayı basıp sıyrılacaktım işin içinden  

https://www.ciceksepeti.com/reeven-e12-rgb--rc-1208rgb--islemci-sogutucu-kc2028716

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.