Şimdi Ara

İşlemci alıcam fakat gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Durumu bir özetliyeyim. Bizde 3-4 sene öncesinde abimin performans yapmakla uğraştığı fakat sonradan bıraktığı bir pc var. Onu max 400 lirayla toparlamak istiyorum çünkü elimde 1 yıllık bir laptop var ve oyunlarda yeterli olmuyor artık. Pcnin özellikleri şu şekilde.

Eski bir anakart - değişecek.
    Tek çekirdekli bir amd hızıda 2,4 falan - değişecek
    2 gb Ddr sd ram - değişecek
    zotac nvidia 9600 gt 512 mb.
    yeterli bir güç kaynağı var.

Sorum şu şekilde. Ekran kartım eski fakat iyi olduğunu düşünüyorum ve değiştirmek istemiyorum. İşlemcinin ve buna bağlı olarak anakart ve ramlari değiştirmek istiyorum. Fakat bütçem düşük ve işlemci konusunda kararsızım. İntel core 2 duo 3,0 2mb bir işlemci illaki alacağım. fakat bunun üstünde bi i3 falan almalımıyım diye sorucaktım. Çünkü ekran kartımın sınırı ve gücü belli. Oyunlarda biraz daha performans almak istiyorum. Monitörüm 1280 çözünürlükte. Sizce işlemciye biraz daha para verip sağlam birşeymi almalıyım yoksa bi x2 bana yeter mi ? teşekkürler.

• Ekran kartın öncelikle kötü güç kaynağın 400 watt felansa bu parçaların 2.elini bulup alabilirsin istersen yada sıfır sen bilirsin
    İşlemci: AMD Athlon II X2 260 AM3 2MB 3.2GHz Çift Çekirdekli İşlemci - 74,24$ - 135,56 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu:
    Anakart: Foxconn M61PML-K AMD AM3 DDR3 mATX Anakart - 44,02$ - 80,38 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage - 25,73$ - 46,98 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: HIS ATI HD6750 Fan 1GB DDR5 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 85,56$ - 156,23 TL (KDV Bizden!)
    420 TL
    Bu yazdıklarımla modern warfare 3 felan oynarsın battlefield 3 te oynarsın ama low-medium da
  • o çözünürlükte ekran kartı kalsin i3 gerekmez forumdan 150 lira ya e8400 ki 120 falan bulursun 70-80 lira anakart 50 lira ram vs 300e ayarlarsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

o çözünürlükte ekran kartı kalsin i3 gerekmez forumdan 150 lira ya e8400 ki 120 falan bulursun 70-80 lira anakart 50 lira ram vs 300e ayarlarsiniz

evet işte bende böyle bişey düşünmüştüm fakat şuna karar verdim eğer yarın öbürgün ekran kartını değiştirirsem ki değiştirebilirim ozaman işlemcim eksik kalabilir gibime geliyor. eğer bu yorumumda sizde katılıyorsanız sanırım işlemciyi şimdilik bi amd x4 falan alsam iyi olur gibime geliyor. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: parola13

quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

o çözünürlükte ekran kartı kalsin i3 gerekmez forumdan 150 lira ya e8400 ki 120 falan bulursun 70-80 lira anakart 50 lira ram vs 300e ayarlarsiniz

evet işte bende böyle bişey düşünmüştüm fakat şuna karar verdim eğer yarın öbürgün ekran kartını değiştirirsem ki değiştirebilirim ozaman işlemcim eksik kalabilir gibime geliyor. eğer bu yorumumda sizde katılıyorsanız sanırım işlemciyi şimdilik bi amd x4 falan alsam iyi olur gibime geliyor. teşekkürler

o çözünürlükde yeterli ekran kartı o çözünürlükte 5770 kafi gelir en fazla o da işlemci darboğaz yapmaz ama amd p2 x4 955 al ileriye dönük monitör degisirse şayet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dendman

Ekran kartın öncelikle kötü güç kaynağın 400 watt felansa bu parçaların 2.elini bulup alabilirsin istersen yada sıfır sen bilirsin
    İşlemci: AMD Athlon II X2 260 AM3 2MB 3.2GHz Çift Çekirdekli İşlemci - 74,24$ - 135,56 TL (KDV Bizden!)
    İşlemci Soğutucu:
    Anakart: Foxconn M61PML-K AMD AM3 DDR3 mATX Anakart - 44,02$ - 80,38 TL (KDV Bizden!)
    Bellek: Team Elite 4GB DDR3 1333MHz CL9 Ultra Low Voltage - 25,73$ - 46,98 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: HIS ATI HD6750 Fan 1GB DDR5 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 85,56$ - 156,23 TL (KDV Bizden!)
    420 TL
    Bu yazdıklarımla modern warfare 3 felan oynarsın battlefield 3 te oynarsın ama low-medium da

işlemci olarak daha düşük ekran kartıyla hemen hemen aynı bir ekran kartına sahibim üstelik laptopta. ramlarimde zaten 2,7gb i görüyor laptop. bu özelliklerle laptopta mw3 ü orta ayarlarda iyi oynuyorum bf3 lowda zorluyor. fakat bu özelliklerle pc de bu performansımın kat kat üstünde alırım çünkü 2-3 yıl öncesinde aynı pc ile bizim pc parçalarının hepsinin 3-4 katı fazlası parçalara sahip olan abimin bir arkadaşının laptopu vardı ve grid diye bir yarış oyununda fps farkı yarı yarıya idi. ( bizimki yüksekti ). bu yüzden ekran kartıma güveniyorum ve değiştirebilme olanağına karşılık işlemciyi yüksek tutmaya çalışıcağım sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.