Şimdi Ara

İşlemci-Anakart-Ram Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, 2013 yılında aldığım bilgisayarımın işlemci, anakart ve ram parçalarını değiştirerek güncellemek istiyorum. Genelde oyun amaçlı kullanıyorum. Mevcut donanımım;
    İşlemci - İ5 3570K
    Ram - Corsair Vengence DDR3 8 Gb
    Ekran Kartı - Msi Rx 480 8 gb
    Anakart - Gigabyte Z77X-UD3H
    Hard disk - Seagate 2TB Barracuda 7200 rpm

şeklindedir. Forumda ve çeşitli sitelerde yaptığım incelemeler sonucunda yapmayı planladığım değişiklik;
    İşlemci - Ryzen 5 1600 -http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-1600-soket-am4-3-4ghz-3-6ghz-16mb-65w-14nm-islemci.html
    Ram - CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram -http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-kirmizi-ddr4-3000mhz-cl15-dual-kit-ram.html
    Anakart - ASUS PRIME X370-PRO -http://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-x370-pro-amd-x370-am4-ryzen-ddr4-2666mhz-oc-anakart.html

şeklindedir. Fiyat olarak 2500 tl seviyesini geçmek istemiyorum. Sormak istediğim iki husus var.
    1)Ryzen 5 1600 yerine 400 lira daha verip Ryzen 7 1700 almaya değer mi? yada Ryzen 5 1600 ile benzer fiyat bandında tercih edilebilecek başka bir işlemci var mı?
    2)Anakart seçimi için alternatif neler olabilir?

Teşekkür ederim şimdiden

• Bence r7 1700 ile msi b350 tomahawk daha iyi gider.
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Öyle bir eşleşmede anakart ve işlemci arasında kalite uyumsuzluğu olmaz mı? Çok iyi bir işlemci için ortalama bir anakart kullanmış olucam. Şöyle örnek veriyim, Messi-Neymar-Suarez'in arkasında Mehmet Topal-Alper Potuk-Ozan Tufan üçlüsü koymak gibi olmaz mı?
  • spy55 S kullanıcısına yanıt
    Olmaz , B350 Tomahawk kaliteli bir anakart.R7 1700 ile beraber kullanılan popüler anakartlardan. Rahatlıkla 3.9- 4 Ghz'e overclock edilebiliyor.Kısacası fazla sorunu olmayan temiz bir anakart diyebilirim.
  • Takip. Benim de ayni sistem var ve islemci anakart ram icin 2000-2200 tl butcem var . intel veya amd sebepleriyle arastiriyorum ama ryzen surekli sorun cikariyor update di bilmem neydi baya biseyle ugrastiriyor. intel daha stabil ama 1 yil sonra ryzen almadigima da pisman olmak istemiyorum. Kısaca kafam allak bullak oldu benim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • R7 serisi oyun için kötü bir seri, Ryzen'in oyun için en ideal işlemcisi 5 1600'dür, ondan şaşmamanızı öneriyorum, şu üç parça alabileceğiniz en iyi üçlemeden biridir, bakabilirsiniz:

https://i.hizliresim.com/OyRp50.png
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerason

Takip. Benim de ayni sistem var ve islemci anakart ram icin 2000-2200 tl butcem var . intel veya amd sebepleriyle arastiriyorum ama ryzen surekli sorun cikariyor update di bilmem neydi baya biseyle ugrastiriyor. intel daha stabil ama 1 yil sonra ryzen almadigima da pisman olmak istemiyorum. Kısaca kafam allak bullak oldu benim.

Ryzen'deki RAM sorunları tamamen çözüldü Bios Updateler ile, içiniz rahat olarak alabilirsiniz Şu parçalara yönelin:

https://i.hizliresim.com/7yorLv.png

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart & Ram uyumluluğu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amaç sadece oyun ise işlemci bazında söylemek istiyorum.....

Fps farkı çok fazla olmayacaktır. Çoklu çekirdek kullanımına önem veren oyunlarda farkını hissedersin. Örneğin--- Battlefield 1

İşlemcin oyunlar için gayet yeterli bana göre :) 8.nesil Intel işlemcileri bekle veya Zen 2 işlemcileri :=)

Bu yorumu oyunlar üzerine yaptım. Render vs gibi işlere geleceksek, R5 1600 bariz bir şekilde fark atar.

Bana göre Ryzen işlemcilerin en büyük avantajı, smooth fps yani anlık fps düşmeleri yaşanmıyor. Bunun yanında BF4 oyunundan örnek vermek gerekirse, Origin, Tarayıcı ve bazen yanında Teamspeak açık oluyor. Multiplayer oyunlarda işlemci kullanımı özellikle I5 işlemciler %100 olabiliyor.

Tavsiyem biraz daha idare etmen.
  • Sistemin bu hali yeterince iyi bence. Alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Partizan3407 ;
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası dolar kuru bu kadar düşmüşken değerlendirmek istiyorum. Önümüzdeki dönem için dolar kurunu yukarı hareket ettirmesi muhtemel bir sürü olay söz konusu. Hatta pazartesi akşamını bile öngörmek mümkün değil, malum IBKY referandum yapıyor.
    @Johan Elmander ;
    Teşekkür ederim yorumunuz için
    @Michael Townley ;
    Teşekkür ederim, Ryzen 5 1600 almak dediğiniz gibi daha iyi bir seçim olacak
    @harece66 ;
    Ryzen 5 1600 içinden çıkan soğutucunun iyi olduğunu okudum inceleme yapan sitelerde. Ekstra soğutucu işleriyle uğraşmak istemiyorum. Teşekkür ederim öneriniz için.
    @sonerason ;
    Benimde sizin gibi kafam karışıktı. En nihayetinde parayı kolay kazanmıyorum, o yüzden sizin gibi parayı verdiğime değsin istiyorum. Mevcut bilgisayarı aldığımda nvidia ve intel daha üstündü, o yüzden seçimimi o şekilde yapmıştım. Yerli yabancı bir çok siteyi takip ediyorum. Okuduğum incelemeler, test sonuçları ve yorumlardan gördüğüm kadarıyla son dönemde AMD hem işlemci hemde ekran kartı tarafında ciddi bir atılım yaptı. Ekran kartı tarafında fiyat/performans açısından ve İşlemci tarafında ise hem performans hemde fiyat/performans açısından iyi pozisyon aldı. Bu sebeple ekran kartımı rx 480 aldım. Ryzen işlemcilerin yaşadığı sorunların güncellemelerle aşıldığı belirtiliyor. O yüzden bu kez AMD tabanlı bir sistem tercih edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: spy55

@Partizan3407 ;
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası dolar kuru bu kadar düşmüşken değerlendirmek istiyorum. Önümüzdeki dönem için dolar kurunu yukarı hareket ettirmesi muhtemel bir sürü olay söz konusu. Hatta pazartesi akşamını bile öngörmek mümkün değil, malum IBKY referandum yapıyor.
    @Johan Elmander ;
    Teşekkür ederim yorumunuz için
    @Michael Townley ;
    Teşekkür ederim, Ryzen 5 1600 almak dediğiniz gibi daha iyi bir seçim olacak
    @harece66 ;
    Ryzen 5 1600 içinden çıkan soğutucunun iyi olduğunu okudum inceleme yapan sitelerde. Ekstra soğutucu işleriyle uğraşmak istemiyorum. Teşekkür ederim öneriniz için.
    @sonerason ;
    Benimde sizin gibi kafam karışıktı. En nihayetinde parayı kolay kazanmıyorum, o yüzden sizin gibi parayı verdiğime değsin istiyorum. Mevcut bilgisayarı aldığımda nvidia ve intel daha üstündü, o yüzden seçimimi o şekilde yapmıştım. Yerli yabancı bir çok siteyi takip ediyorum. Okuduğum incelemeler, test sonuçları ve yorumlardan gördüğüm kadarıyla son dönemde AMD hem işlemci hemde ekran kartı tarafında ciddi bir atılım yaptı. Ekran kartı tarafında fiyat/performans açısından ve İşlemci tarafında ise hem performans hemde fiyat/performans açısından iyi pozisyon aldı. Bu sebeple ekran kartımı rx 480 aldım. Ryzen işlemcilerin yaşadığı sorunların güncellemelerle aşıldığı belirtiliyor. O yüzden bu kez AMD tabanlı bir sistem tercih edeceğim.

Rica ederiz hepimiz, birşey olursa PM atabilirsiniz.

• spy55 S kullanıcısına yanıt
    hocam ben aldım bugun , 7600k + z270x gaming k5 anakart bundle 1698 di. Kararsizdim ama gigabyte ayni faturada alinan 7600k icin 25Euro anakart icin 15 euro iade kampanyasini gordum vatana gidince. 189 tl geri iade almam lazim 1500e gelicek diye aldim acikcasi :) beni 1-1.5 yil idare etsin yeter simdilik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de i5 4460 gtx 960 vardı bf1 de berbattı, şimdi 1600x ve gtx 960 ta cok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Townley

quote:

Takip. Benim de ayni sistem var ve islemci anakart ram icin 2000-2200 tl butcem var . intel veya amd sebepleriyle arastiriyorum ama ryzen surekli sorun cikariyor update di bilmem neydi baya biseyle ugrastiriyor. intel daha stabil ama 1 yil sonra ryzen almadigima da pisman olmak istemiyorum. Kısaca kafam allak bullak oldu benim.

Ryzen'deki RAM sorunları tamamen çözüldü Bios Updateler ile, içiniz rahat olarak alabilirsiniz Şu parçalara yönelin:

Iyi gunler,ryzen sistem toplayacagim uzun zamandir piyasayi takip edemedim. Su anda piyasadaki butun ramlar butun am4 anakartlarla uyumlu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ByMr.Brain

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Townley

quote:

Iyi gunler,ryzen sistem toplayacagim uzun zamandir piyasayi takip edemedim. Su anda piyasadaki butun ramlar butun am4 anakartlarla uyumlu mu ?

Evet, sanırım çoğu uyumlu.

• sonerason S kullanıcısına yanıt
    ByMr.Brain kullanıcısına yanıt
    @sonerason ;
    Hayırlı olsun güle güle kullanın :D
    @ByMr.Brain ;
    Anakart üreticisinin sitesinde, destek(veya yardım vb başka bir isim) bölümünde desteklenen ram listeleri sunulmaktadır. Ram'in kodunu (örn: benim seçtiği ram için "CMK16GX4M2B3000C15R") ctrl+f ile aratırsanız, sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz
  • bence bukadar agır masrafa girmeni gerektiricek bi sistemin yok açıkcası

güzel bi i7 3770k

ve güzel bi 8 gb ram daha ekledinmi her işini görür

extra ssd yoksa ssd de alabilirsin

güzel bi oc tamam 4 core 8 tred oyunlarda hala iş görür

https://www.youtube.com/watch?v=qeFkTfif56c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 25 Eylül 2017; 20:38:43 >
  • quote:

hocam ben aldım bugun , 7600k + z270x gaming k5 anakart bundle 1698 di. Kararsizdim ama gigabyte ayni faturada alinan 7600k icin 25Euro anakart icin 15 euro iade kampanyasini gordum vatana gidince. 189 tl geri iade almam lazim 1500e gelicek diye aldim acikcasi :) beni 1-1.5 yil idare etsin yeter simdilik

1500 liraya çöp almışsınız hocam hayırlı olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy55

@sonerason ;
    Hayırlı olsun güle güle kullanın :D
    @ByMr.Brain ;
    Anakart üreticisinin sitesinde, destek(veya yardım vb başka bir isim) bölümünde desteklenen ram listeleri sunulmaktadır. Ram'in kodunu (örn: benim seçtiği ram için "CMK16GX4M2B3000C15R") ctrl+f ile aratırsanız, sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz

Evet dediginizi yaptim hocam lakin asus un ram qvl listesinde corsair ramlar icin soyle bir durum soz konusu: mesela corsair CMK16GX4M2B3000C15 ram in white(W), red(R) tarzi harfler ile bitmekte olan turleri mevcut ama listede ornegin CMK16GX4M2B3000C15R gozukmuyor. Herhangi bir sikinti olur mu acaba; Ryzen 5 1600, Asus prime b350 plus ve CMK16GX4M2B3000C15R almayi dusunuyordum. Tesekkurler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.