Şimdi Ara

İşlemci ,Anakart ,RAM Tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500 ₺'ye kadar işlemci bakıyorum, En fazla 300 ₺'ye kadar da anakart bakıyorum. Ayrıca 100₺'ye kadar da DDR3 Ram lazım.Toplam bütçem 900₺ oluyor fakat siz bunu ne kadar düşürürseniz benim için imkan o kadar artar. Bir kaç ürüne baktım ama kafamda bir fikir oluşması için sizin de tavsiyeleriniz çok önemli yere sahip. Oynayacağım oyunlarda işlemci darboğaz yapıyor ve aşırı rahatsız edici kasmalar meydana geliyor. (H1Z1) CS: GO da bile tüm ayarları kısmama rağmen FPS düşmeleri aşırı oluyor. İşlemci çarpan kilidim de düşük olduğu içi OC ile çözemiyorum, Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim;
    Ekran Kartı : ASUS GTX 660
    PSU:Zalman ZM500 LE
    + Olarak elimde Hyper TX3 işlemci soğutucu da mevcut elimde

Not: Değiştireceğim için lazım olmadığı parçaları da belirteyim;
    Anakart: Asus P5QL SE
    İşlemci: İntel Core 2 Quad
    Ram : DDR2 2x4 GB 800 MHz

• TolunayK kullanıcısına yanıt
    Üstat bütçen çok kısıtlı olduğu için;
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6268
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6950
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7155

Şunları önerebilirim şahsen.

Ama 100 lira daha koyabilirsen;

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6428
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7540

bu çok daha iyi bir seçenek olur.

• realthing kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef ben bütçeyi fazla fazla yazdım oraya, Haftasonu çalışarak biriktirdiğim para ile olacak bunlar. Ama yine de bi 100 lira daha çıkartmaya çalışayım. Sizce i5 4460'ın fx 8300'a karşı avantajları nelerdir ?

EDIT: Hocam Anakart+FX 8300 873 ₺, Anakart + i5 4460 873 ₺ yapıyor,aynı fiyata denk geliyor, alma imkanım olabilir. Önerdiğiniz anakart OC'ye vs. elverişli midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolunayK -- 21 Ocak 2016; 14:28:11 >
    Üstat bilgisayarını oyun amaçlı kullanacaksan ve online oyun da oynayacaksan, en büyük fark ani FPS düşüşlerinde yaşanıyor.
    GTA V gibi işlemci gücüne ihtiyaç duyan oyunlarda AMD FX serisi işlemciler zayıf kalıyor. Bu konularda Intel i5 işlemciyle kafan rahat olur.
    Intel anakartların stabilitesi ve chipsetleri AMD lere göre daha iyi. Özellikle Intel kontrolculer şuan sanırım piyasanın en iyileri.
    Günlük kullanımda ise neredeyse hiç bir fark yok.
    Render yapan arkadaşlar FX8xxx serisinin daha iyi performans verdiğini söylüyorlar. Böyle bir amaçla kullancaksan da Fx tercih edebilirsin.

Bu da soruna cevap olabilecek şahsen yaptığım küçük bir inceleme;
    http://forum.donanimhaber.com/m_113414342/tm.htm

İki anakart da OC için pek elverişli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Ocak 2016; 14:31:52 >

Hocam Fraps gibi programlarla video çekimi yapacağım, doğal olarak render işlemleriyle de uğraşacağım fakat render o kadar ön planda değil fakat az da olsa render için kullanacağım. Şu an GTX 660'a aşırı yük biniyor ve altından kalkamıyor kart. Yani sonuç olarak render ile az da olsa işim olacak; ayriyeten işlemci gerektiren oyunlarda başarılı bir işlemci arıyorum. Sizin cevaplarınıza bakılacak olursa da i5 4460 daha iyi işimi görür anlamını çıkardım.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle iyi forumlar. Sizin bu konuda anakart-ram-islemci oneriniz var mıdır? Paso oyun oynamayacağım, render ile falan da uğraşacağım fakat çoğunlukla oyun amaçlı kullanacağım. Belki ilerde OC de düşünebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce i5 ile h81 cipsetli anakart alsam nasıl olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Üstadım Athlon fx 5200, FX4100, FX8320 kullandım.
    Bir kaç aydır da I5 2500K kullanıyorum. İki markanın da işlemcilerini, anakartlarını biliyorum.
    Frapsla felan video çekeceksen Intel her türlü işini görür.
    Oyun konusunda hem AMD hem Intel kullanmış biri olarak hiç düşünmeden 100 lira daha ekleyebiliyorsan, Intel almanı tavsiye ediyorum.
    Hiç kullanmadığı ürünler hakkında konuşanlara sen aldanma.

He OC yapacam diyorsan da FX almalısın ama o anakartla olmaz 990 chipset almalısın. O da fiyatı yükseltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Ocak 2016; 19:38:47 >
    Hocam i5 4460'a yöneliyorum o zaman. Overclockla fazla işim olmayacak işlemcinin yetmemeye başlayacağı zamanlar yapmaya başlarım sonuc olarak oc ile isim olmayacak yani. oc den çok bana uzun ömürlü olmasi lazim verdigim bütçede maksimum olarak ömür vaat eden anakart ve işlemci olması gerek. Ayrıca sonradan işlemci upgrade yapmak isteyenlerin artik intel destekli anakartlara ve intel islemcilere yöneldiğini duydum, ben de ileride işlemci upgrade edebilirim. Ayriyeten ilginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolunayK -- 22 Ocak 2016; 0:26:57 >
  • Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.
    Sen bir çok özellik aynı anda olsun istiyorsun.
    Oyun oynayayım, render alayım, oyun oynarken video çekeyim, ilerleyen dönemlerde yetmemeye başlarsa overlock yapayım diyorsun.
    Bütün bunları yapabileceğin bu fiyat aralığındaki işlemci FX serisidir. Ama özellikle overclock için ben şahsen 990 serisi anakart kullanmanı öneririm. Bu da fiyatı arttırır.

Bu işlemlerin hepsini Intel i5 ile de yapabilirsin ama mesela FX ile daha iyi render alınabildiği söyleniyor ve sana önerdiğim işlemcinin çarpan kilidi kapalı. Overclock yaparsın ancak belirli bir noktaya kadar gider.

Daha önce bahsettiğim eksiklikleri kabul edilebilir düşünüyorsan FX al.

Upgrade konusunda da Intelin de AMD nin de aynı soketler üzerine yeni işlemciler çıkaracağını sanmıyorum (emin değilim)
    Ama zaten bu soketler üzerine çok ileride de yeni işlemci düşünürsen Intelde i5 4690k ve i7 4790k gibi iki seçeneğin olacak. AMD nin hiç bir işlemciside "K" serisi işlemcilerin yanından bile geçemez.
    AMD tarafında ise Zen işlemcilerin farklı bir soket yapısı olacağını düşünürsek, en fazla FX9590 a gidebilirsin O bile standart saatlerinde şu an alacağın 4460 dan daha iyi performans vermez. Nredeyse aynıdırlar.

Dediğim gibi ben şahsen Intel alırım. Sebeplerini de söyledim.

Hocam çok teşekkür ederim. Son kararım inteldir, aynı ikilemde kalan arkadaşlara umarım yardımcı olur bu yazdıklarınız. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.