Şimdi Ara

İşlemci - Anakart tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, işlemcimi değiştirmek istiyorum şu an elimde intel core 2 duo e6550 var, fakat bilgisayarımın anakartını da değiştirmem gerekiyormuş. 1500 liralık bütçem var iyi bir şeyler almak istiyorum hem oyun hem de after effects, premiere pro gibi programlarda da kullanacağım. Aynı zamanda ramleri de değiştirmek istiyorum. Sistemim şu anda bu şekilde:

Ekran kartı: geforce gtx460 1gb
    ram: 2x2 ddr3 1666 mhz
    güç kaynağı: thermaltake 600w

Sizce bunlara göre hangi işlemci ve anakart ikilisini almalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• hama H kullanıcısına yanıt
    Anakart : MSI Z97 G55 SLIhttp://www.vatanbilgisayar.com/z97-g55-sli-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-anakart.html 373 TL
    İşlemci : Core i7 4770Khttp://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4770k-soket-1150-35ghz-8mb-cache-22nm-islemci.html 898 TL
    Bellek : 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHzhttp://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-2133mhz-cl9-kirmizi-sogutuculu-ram.html 288 TL

Toplam : 1559 TL. Bunları öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventakcay -- 3 Ağustos 2014; 14:49:22 >

• İ5 4690k+z97 PC Mate=873 TL
    Ramler mavi ekran felan vermezse kullan gitsin.Boşuna ram parası verme.
    Ekran kartını da değiştirme vakti gelmiş.
    PSU`nun tam modeli nedir?
    Edit:4 GB ram daha ekleyebilirsin yanina.r GB az gelir 4*2 zannettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 3 Ağustos 2014; 14:52:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu tam olarak bu, kasanın psu'su :) Bir de ekran kartı değişmeli mi sizce açıkçası oyunları rahatlıkla oynamak istiyorum aslında oyunları dediğime bakmayın fifa, nba falan işte...
     İşlemci - Anakart tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hama -- 3 Ağustos 2014; 15:04:57 >
  • Kaç w verdigi yazmiyor ve PSU sitedinde de kaç w verdigi yazmiyor.
    Cx750 psu ekle 240 TL`lik.
    Ekran kartını sat. 592 TL`ye R9 280 Dual-X OC al.
    Edit:Fifa NBA gibi oyunlar oynuyorsan GTX750 Ti gibi vir kart alabilirsin ama GTX460 da yeterli gelecektir diye dusunuyorum.Yetmedigi zaman degisebilirsin para harcama bosa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 3 Ağustos 2014; 15:14:10 >
  • Ben o 600 yazısını 600w olarak yorumlamıştım, peki kaç watt ihtiyacımız var? Şimdi biraz kafalar karıştı, tabi ben sadece anakart işlemci bir de ram takviyesiyle sıyrılırım bu işim içinden diye düşünüyordum ama olmadı :)
  • hama H kullanıcısına yanıt
    ramleri satın elden cıkarın 2x4 corsair 1866 mhz ram alın.

z97 mate ve i5 4690k alın yeterlidir.

psu ve e.kartı degiştirmeye gerek yok zaten agır oyun düşkünü degilsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    7 gün önce açıldı
    işlemci tavsiye
    12 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hama

Ben o 600 yazısını 600w olarak yorumlamıştım, peki kaç watt ihtiyacımız var? Şimdi biraz kafalar karıştı, tabi ben sadece anakart işlemci bir de ram takviyesiyle sıyrılırım bu işim içinden diye düşünüyordum ama olmadı :)

Dogru dusunuyormuşsun.
    Çünkü Fifa felan grafik istemeyen oyunlar.Hangi cozunurlukte oynuyorsun? Oyundaki performansindan memnun musun?

• Oyunu televizyona bağlayarak oynuyorum full hd'de, oyun başlarda iyi başlıyor ama maç içerisinde gittikçe kasılmalar oluyor yavaş çekim tarzında özellikle karambollerde :) Tabi para harcamışken değecek bir şeyler de almak istiyorum mesela ben bu bilgisayarı 3 seneden fazla süre önce kurmuştum ama hala bir performansı var.
  • quote:

Oyunu televizyona bağlayarak oynuyorum full hd'de, oyun başlarda iyi başlıyor ama maç içerisinde gittikçe kasılmalar oluyor yavaş çekim tarzında özellikle karambollerde :) Tabi para harcamışken değecek bir şeyler de almak istiyorum mesela ben bu bilgisayarı 3 seneden fazla süre önce kurmuştum ama hala bir performansı var.

O zaman sat ekran kartını GTX750Ti veya GTX650Ti Boost al.

• O zaman ilk etapta z97 mate ve i5 4690k alıp bu sırada da ekran kartını satışa koyayım o zaman. Ekran kartı satılırsa da yenisini alırım satılmazsa bu şekilde devam ederim. Peki sizce ekran kartımı ne kadara satabilirim alıcı bulur mu?
  • quote:

O zaman ilk etapta z97 mate ve i5 4690k alıp bu sırada da ekran kartını satışa koyayım o zaman. Ekran kartı satılırsa da yenisini alırım satılmazsa bu şekilde devam ederim. Peki sizce ekran kartımı ne kadara satabilirim alıcı bulur mu?

Kaç TL alici buldugundan haberim yok fakat satilir.Merak etmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.