Sistem Yenileme Önerisi
Merhaba arkadaşlar, öncelikle şu anki istemim bu şekilde:
Anakart : MSI Z97 PC mate
İşlemci: İntel i5 4690k
Ekran kartı: Geforce GTX 1060 3gb
Ram: 4gb*2 corsair 1866 mhz
Bu sistemin anakartını, işlemcisini ve ramlerini alalı neredeyse 10 yıl oluyor, zaman içerisinde sadece kasa ve ekran kartını güncelledim. Bu sistemi zaten buradaki değerli arkadaşlarımızın tavsiyeleri üzerine oluşturmuştum. Çok uzun zamandır sistem güncellemesi yapmam gerekiyor ama maddi imkansızlıklardan dolayı yapamamıştım. Bu sene artık yıl bitmeden hatta mümkünse bu ay içerisinde bir yenileme yapmak istiyorum. Ekran kartım nispeten yeni olduğu için onu değiştirmeyi düşünmüyorum. Freelance olarak video, fotoğraf işi yapıyorum, yani bilgisayarı daha çok adobe premiere pro gibi programlar için kullanıyorum. Ekran kartımı yenilemeyi düşünmüyorum diğer parçalara oranla o daha yeni bir ürün ve render gibi işlemlerde performans kısmına baktığımda, genelde işlemci ve ram yüzde yüze yakın bir oranla kullanılırken, ekran kartı yüzde 10'larda seyrediyor. Sistemimle ciddi bir sorunum yok fakat kameramı da yenilediğim için yüksek kalitedeki videoları artık editleyemiyorum ve sırf editleyebilmek için de görüntüleri düşük kalitede çekiyorum. Özetle bilgisayarımı 4k video edit yapabilecek seviyeye yükseltmem lazım diyebilirim. Bence işlemci ve ram değiştirmek bana yetecektir ama bunlarla beraber sanırım ana kartı da yenilemem zorunlu olacak. Anakartı yenilemek de zorunlu bir kasa yenilemesi gerektirir mi bilemiyorum teknik konulardan oldukça uzak kaldım. Kafamda maksimum 25binlik bir bütçe var ama mümkünse 20binin üzerine çıkmak istemiyorum. Sizlerin değerli tavsiyeleri benim için çok önemli, şimdiden herkese teşekkürler, sevgiler.
Ekran kartı tavsiye
|
1080p görüntü almak için ekran kartı tavsiye
|
bileşen önerileri
|
|
|
İşlemci - Anakart tavsiye
|
İşlemci-Anakart ikilisi tavsiye
|
Hdmi sorunu
|
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 62
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.605 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware