Şimdi Ara

Sistem Yenileme Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hama2 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle şu anki istemim bu şekilde:

Anakart : MSI Z97 PC mate

İşlemci: İntel i5 4690k

Ekran kartı: Geforce GTX 1060 3gb

Ram: 4gb*2 corsair 1866 mhz

Kasa: https://www.dark.com.tr/dark-sentinel-700w-80-3x-kirmizi-led-fan-usb3-0-full-akrilik-yan-panelli-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi.html?___store=en&___from_store=de

Bu sistemin anakartını, işlemcisini ve ramlerini alalı neredeyse 10 yıl oluyor, zaman içerisinde sadece kasa ve ekran kartını güncelledim. Bu sistemi zaten buradaki değerli arkadaşlarımızın tavsiyeleri üzerine oluşturmuştum. Çok uzun zamandır sistem güncellemesi yapmam gerekiyor ama maddi imkansızlıklardan dolayı yapamamıştım. Bu sene artık yıl bitmeden hatta mümkünse bu ay içerisinde bir yenileme yapmak istiyorum. Ekran kartım nispeten yeni olduğu için onu değiştirmeyi düşünmüyorum. Freelance olarak video, fotoğraf işi yapıyorum, yani bilgisayarı daha çok adobe premiere pro gibi programlar için kullanıyorum. Ekran kartımı yenilemeyi düşünmüyorum diğer parçalara oranla o daha yeni bir ürün ve render gibi işlemlerde performans kısmına baktığımda, genelde işlemci ve ram yüzde yüze yakın bir oranla kullanılırken, ekran kartı yüzde 10'larda seyrediyor. Sistemimle ciddi bir sorunum yok fakat kameramı da yenilediğim için yüksek kalitedeki videoları artık editleyemiyorum ve sırf editleyebilmek için de görüntüleri düşük kalitede çekiyorum. Özetle bilgisayarımı 4k video edit yapabilecek seviyeye yükseltmem lazım diyebilirim. Bence işlemci ve ram değiştirmek bana yetecektir ama bunlarla beraber sanırım ana kartı da yenilemem zorunlu olacak. Anakartı yenilemek de zorunlu bir kasa yenilemesi gerektirir mi bilemiyorum teknik konulardan oldukça uzak kaldım. Kafamda maksimum 25binlik bir bütçe var ama mümkünse 20binin üzerine çıkmak istemiyorum. Sizlerin değerli tavsiyeleri benim için çok önemli, şimdiden herkese teşekkürler, sevgiler.

• n201 kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler, şu an yeni bir kullanıcı adıyla yazıyorum çünkü hesabımın mail adresini değiştirmeye çalışırken kilitledim gibi oldu şu an o hesaba giriş yapamıyorum ama ben yine benim sorun yok :) konuya dönelim, sizce ekran kartını da yenilemeli miyim? yani ben ihtiyacım yok dedim çünkü pek oyun da oynamıyorum ama yazdığınız parçalarla ekran kartı olumsuz bir ikilik yaratır mı sizce? bir de benim kasamla burada önerdiğiniz ana kartlar uyuşur mu acaba? son olarak, psu lazımsa demişsiniz, yani yazdığınız parçaların doğrultusunda sizce lazım olur mu? benim kasa şu an 700w sanırım.

• hama2 H kullanıcısına yanıt
    10 yilliksa psu degistirilebilir,kasa suanlik uyuyor degisip degismeme size kalmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

kasa (ve psu) 3-4 yıllık bir kasa bir öncekini değiştirmiştim güç kaynağı yüzünden. tekrar sormuş gibi olucam ama ekran kartı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hama2 -- 16 Kasım 2024; 21:49:41 >
    Sknti olmaz ekran karti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bence sisteminizin 2.el fiyatını öğrenin. Bazen yükseltme yapmak yerine satıp hazır sistem almak daha avantajlı olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş bilgisayarı sistem tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Sistem Yükseltme Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Sistem Önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4k video edit demek, sürekli transform ve matris hesabı demek, bu da başta işlemci gücü ve takas dosyasına başvurup işlemi yavaşlatmayacak denli büyük (ve hızlı) bellek demektir.

Sistem belleğinizi anakartın/CPU'nun maksimumu yapın.

Sistem ve veri diskleri ayrı olsun.

Hem sistem (boot+yazılımlar+takas) için hem de veri/işlem diski için SSD seçin.

Hatta, imkan varsa, düzenli yedeklemek şartıyla, veri/işlem SSD'lerini RAID0 olacak şekilde iki adet alın.

Vektör, polygon, 3D gerekmedikçe ekran kartı yeter.

Güncel, sessiz ve sağlam bir PSU alın.

Kasa fanı soğutmanızı güncelleyin.

Anakarta bakmadım ama, sıfır daha iyi işlemci bulursanız kaçırmayın.

Bariz olanı yazayım.

Windows ise işletim sistemi... HDD ve 4 GB ile sadece çalışır.

Şimdi baktım anakarta.

https://tr.msi.com/Motherboard/Z97-PC-Mate/Specification

M.2 yok anlaşılan ama 6 tane SATA-III destekliyor. Değerlendirin.

DDR3 olması handikap tabi ama... işlemci olarak da 4/5. nesil destekliyor zaten.

Benim sürekli kullandığım PC bir laptop, 2. nesil i5 var. Seviyorum yeni almak yerine yükseltme yapanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 28 Kasım 2024; 19:32:6 >

• yanıtlar için cok teşekkür ederim. henüz satın almayı yapamadım, çevremdeki video edit yapanların tavsiyeleri doğrultusunda da intel işlemci almamın edit performansı açısından daha iyi sonuç vereceğine kanaat getirdim. bütçeyi 25/30 bandına çekersek intel olarak nasıl bir sistem (işlemci/anakart/ram) kurabiliriz sizce?

• Ryzen 9 7900K

Core i7 14700KF

fiyatına göre en iyi işlemciler

en iyi 25000 tl lik Ryzen 9 9950X işlemcinin gücünün % 70 ini verirler

• Münebbih kullanıcısına yanıt

anlıyorum hocam ama söylediğiniz işlemcilerin fiyatları tek başlarına benim total bütçemi yiyor neredeyse zaten :(

• 25-30 ile yeni nesil, intel konuşalım, anakart (790, haydi 690 da katalım, çok PCIe, USB vs ihtiyacınız yoksa B, H tipi chipsetler de olur), işlemci (12-13-14), bellek (DDR4, DDR5) mümkün olamayacak. Bunun M.2'si var, yaptığınız işe özgü olarak depolamayı güvence altına alacak unsurlar, o bu şu var.

• herkesten özür dilerim tekrar rahatsız ediyorum. ben hala bilgisayarı alamadım ama sanırım intel i5 13500 benim işlerim için en uygun işlemcilerden biri gibi gözüküyor. sizce 13500ün yanına hangi anakartı ve parçaları almam gerekir. bir de ek olarak macminiler de fiyatları dolayısıyla aklımı çeldi. sizce 13500lü ve 32 gb ramli bir pc mi, yoksa m4 işlemcili ve 16gb ramli(37binTL) bir macmini mi almalıyım?

• Merhaba arkadaşlar Msi mag z690 tomahawk, Intel i5 13600k, Thermalright phantom spirit 120se soğutucu, Patriot viper 2x16 6000 ddr5 olarak alışverişimi tamamladım ve montajını da yaptım şimdilik sorunsuz çalışıyor. Herkese çok teşekkürler katkıları için. Size ayrıca da son bir sorum olacak; sisteme ek olarak dün ekstradan bir m2 ssd almıştım onun montajını yaparken ssdnin üzerindeki yapışkan stickerı sökerek takmıştım ama sonra gördüm ki onu sökmemek gerekiyormuş, daha sonra kasayı açarak ssdnin üzerine söktüğüm stickerı geri yapıştırdım yapışkanı biraz azaldığı için tabii biraz daha eğreti duruyor, sizce ssdye bir zararı olur mu ne yapayım? Ekte fotoğrafları da gönderiyorum.

Sistem Yenileme Önerisi

Sistem Yenileme Önerisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.