arkadaşlar ben bir hata yaptım anakartın destek listesine bakmadan işlemci aldım anakartım m2npv-mx forumdaki bir arkadaştan amd phenom ii x4 940 işlemci aldım. aslında anakartın yuvasına pinler tam oturuyor. ama bilgisayar açılmadı. başlar gibi çalışıyor 3 sn sonra fan duruyor. bu durumda ne yapabiliriz çözümü varmıdır bios güncelleme yaptım olmadı başka yapılabilecek birşey varmıdır?
Hocam anakartınız Am2 İşlemciniz Am2+ kesinlikle o işlemciyi o anakartta kullanamazsınız.
teşekkürler hocam artık takas falan birşeyler yapıcam
Rica ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: zaferkaya1
arkadaşlar ben bir hata yaptım anakartın destek listesine bakmadan işlemci aldım anakartım m2npv-mx forumdaki bir arkadaştan amd phenom ii x4 940 işlemci aldım. aslında anakartın yuvasına pinler tam oturuyor. ama bilgisayar açılmadı. başlar gibi çalışıyor 3 sn sonra fan duruyor. bu durumda ne yapabiliriz çözümü varmıdır bios güncelleme yaptım olmadı başka yapılabilecek birşey varmıdır?
Normal sartlar altında am2+ olan bir işlemci am2 deçalışır ama senin anakartın max. 95 w tdp destekledigi için elindeki işlemci çalışmaz.940 125 w tdp olan bir işlemci anakart alırken 125 tdp desteklediğine çok dikkat et.zaten cpu listine bakınca direk en üstte işlemcini görürsün.