Şimdi Ara

İŞLEMCİ-ANAKART UYUMSUZLUĞU PROBLEMİ.YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İş yerinde kullanmak amacıyla bir bilgisayar topladık.

Sistem şöyle;
    Asus M4A78-AM Micro Atx Anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m4a78-am-m4a78-am-am3am2+-amd-780gsb710-ddr2-1066mhz-anakart/productdetails.aspx?I_ID=39500

AMD Phenom 2 X4 İşlemci
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdxz940zcgibox-phenom-ii-x4-940-b.e-am2+-3.0ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=36316

Kıngston Hyperx DDR2 1066 Mhz 2 Gb tek modül Ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx8500d2_2g-2-gb-tek-modul-1066-mhz-ddr2-hyperx-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=35295

Seagate 320 Gb Sata 7200 Rpm HDD

Cooler Master 460 W PSU
    Gerisi önemli dğeil zaten...

Şimdi bilgisayarı topladıktan sonra yaklaşık 1 hafta sorunsuz olarak çalıştı.
    Muhasebe programı devir işi için bir bilgisayarcı çağırdık ve eleman işi beceremedi.BIOS ayarlarını kurcaladı vs.
    Bunlardan sonra bilgisayar açılırken Siyah ekranda çeşitli hatalar veriyordu.F1 yapınca gidiyordu.
    Ancak geçen gün açtığımda İşlemciniz bu anakarta uyumlu değil şeklinde bir yazı çıktı.
    Oysaki hema raştırırken,hemde alırken hep sorduk uyum meselesini.Herkes uyumlu dedi.
    Zaten Anakartın desteklediği işlemcilerin en başında bizim işlemci olan Phenom 2 X4 işlemci var.

Durum böyle.
    Bilgisayarı açıyoruz,siyah ekranda uyumsuzluk bilgileri yazıyor ve F1 tuşuyla geçemiyoruz.Bilgisayar 15 saniye sonra kapanıyor.
    BIOS a giremiyoruz,Format atamıyoruz açılmadığı için.

Lütfen elinizden geldiğince bir yardımcı olun.
    İşlemci bozulmuş olabilirmi acaba?

Parçaların hepsi Vatan Pc faturalı,daha 2 aylık.

Olmazsa yarın Vatan'a götürüp göstericez.

Herkese çok teşekkürler,hayırlı geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 6 Şubat 2010; 23:48:23 >

• bios ayarlarını default a getirmeyi denediniz mi f1 olayı bence disket sürünüz yok ve olmayan disket sürücüsünden boot edemediği için f1 to continue gibi bir uyarı veriyordur sihay ekranda hata olarak yorumladığınız yazıları da paylaşırsanız daha sorunuz daha iyi anlaşılacaktır
  • Hocam evet disket sürücüsü yok.
    Dediğim gibi BIOS a giremiyorum.Ctrl+Alt+Delete dışında bir kombinasyonda yapamıyorum.
    Çıkan siyah ekran şu şekilde;

İŞLEMCİ-ANAKART UYUMSUZLUĞU PROBLEMİ.YARDIM!

Disket sürücümde boşta var,taksam fayda edermi?
  • Kasatyı Vatan bilgisayara bıraktık.
    3 gün içinde haber vericez dediler
  • bu sorunu cevabını vatan bilgisayar çözebilseler eğrr kendi bileşenlerini üretmeye başalrlar buna emin olun amd nin bu anakarta kullansdığı chipsetinde sorun var chipset adıda 780g sb710 kesinlikle eminimki anakrtınız değşitirecekler ve size mantıklı bir açıklama yapmayacakalr çünkü daha öncede phenom ailesinden bu tür işlemcilerde bu chipset üzerinden böyle saçma sapan hatalr çok gördüm.
  • açık net söylüyo sistem zaten sana bu işlemci bu anakartla bios ubdate ile çalışır diyor bios güncelleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

açık net söylüyo sistem zaten sana bu işlemci bu anakartla bios ubdate ile çalışır diyor bios güncelleyin

Hocam doğrudur ama yabancı dil olmayınca böyle oluyor işte
    Bakalım ne diyecekler

@sonhack;
    Teşekkürler yrumunuz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci değişimi yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.