sitesinden baktığımda ikisinde de sokette aşağıdaki bilgiler yazıyor acaba soketleri aynımı yani i5 6600k kulllanıyorum yerine i7 9700k alsam direk anakartta takıp kullanabilirmiyim. anakarttım MSI Z170a gaming m5. Fiyatı bayağı yüksek işlemcinin ama battlefield 5'de i5 6600k %100'de çalışıyor işlemci. i7 9700k ile bayağı performans farkı olur sanırım yada daha makul iş görecek anakartta uyumlu piyasada sıfır bulacağım işlemci öneriniz varmı
teşekkürler
Socket Motherboard Socket FCLGA1151 FCLGA1151
Anakart ve cpu modlanıyor diye biliyorum.İşlemciyi takınca çalışacak diye bir mantık yok.Bu konuda Asrock anakart tercih sebebi. https://www.youtube.com/watch?v=dMdwjZhUO_g
soketler... teknik olarak aynı fakat intelin ürün politikaları sebebiyle "1151v2" diye çıkıyor yeni nesil işlemciler. bir sonraki nesilde de v3 felan çıkar o şekilde devam eder
arkadaşın yukarıda dediği üzere, bazı anakartları bios modlayarak yeni işlemciler takabiliyorsun. ama elbette risk de barındırıyor. ne kadar sağlıklı olur, uzun vadede uyumluluk sorunu yaşanır mı, bunlar hep bilinmezler
ama salt olarak soruyorsan, hayır. msi z170'e 9700k takamazsın ne yazık ki
bilgiler için teşekküler i7 8700k lara bir bakıyorum olmadı anakartla birlikde değişeceğim. eski işlemciyide anakartla birlikde satarım.