Şimdi Ara

İŞLEMCİ ÇOK ISINIYOR (amd) !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandan beri işlemcim ısınıyor ondan sonrada ekran kartı ısınıyor özellikle oyunlara girerken ısı 68-70 dereceleri buluyor.
    İşte Biostaki ısı değeri

- Parçaların hepsini söktüm temizledim
    - İşlemciye termal macun sürdüm
    -Kasadaki fanı değiştirdim
    - Format çektim

Yinede sorunu halledemedim.

Sistim ise şu

AMD AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5600+ (2.90GHz) 1 MB 94 Op
    ASUSTEK M2NX PLUS NF6100 DDR2 LAN+SATA 16X 94Op
    KINGSTON 2 GB DDR2 800 MHz DUAL KIT (2X1GB) (KINGSTON)
    SAMSUNG 320 SAMSUNG 7200 SATA2 16MB
    SAPHİRE hd3850 EKKAN KARTI
    SAMSUNG 16x SAMSUNG DVD-ROM SİYAH
    AOPEN AOPEN ES55B-06 ATX KASA SİYAH/GÜMÜŞ 300W [image][/image][image][/image][image][/image][image][/image][image][/image][image][/image][image][/image][image][/image][image][/image]

• Kasa içi soğutmanız iyi değil gibime geliyor. Anakart boşta 50 derece cpu 64 derece olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Kasa içi soğutmanız iyi değil gibime geliyor. Anakart boşta 50 derece cpu 64 derece olmaz
    Kasa soğutmasında bi sorun yok hatta kasa kapağı açık halde iken ısınma oluyor ayraca kasanın soğutma fanınıda değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayz

Kasa soğutmasında bi sorun yok hatta kasa kapağı açık halde iken ısınma oluyor ayraca kasanın soğutma fanınıda değiştirdim.

Alıntıları Göster
    Peki termal macunu doğru şekilde sürdüğünüzden ve cpu soğutucusunu tam olarak yerine taktığınızdan eminmisiniz.

Gözünüzden kaçan bir hata var
  • quote:

Peki termal macunu doğru şekilde sürdüğünüzden ve cpu soğutucusunu tam olarak yerine taktığınızdan eminmisiniz.

Gözünüzden kaçan bir hata var

Alıntıları Göster
    evet termal macunu çok ince ve güzel şekilde sürdem işlemci fanınıda çok doğru taktığıma eminim.
  • quote:

evet termal macunu çok ince ve güzel şekilde sürdem işlemci fanınıda çok doğru taktığıma eminim.

Alıntıları Göster
    Bios yanlış ölçme ihtimali geliyor aklıma, Elle kontrol yapsanız soğutucu blok 64 derece varmı bir kotrol edin
  • quote:

Bios yanlış ölçme ihtimali geliyor aklıma, Elle kontrol yapsanız soğutucu blok 64 derece varmı bir kotrol edin

Alıntıları Göster
    O işlemci normalde 1.35v da çalışır. Sende neden yüksek ? Sistemde Overclock var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yavaş i7 işlemci
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

O işlemci normalde 1.35v da çalışır. Sende neden yüksek ? Sistemde Overclock var mı ?

Arkadaşın dediği gibi öncelikle biosu sıfırlayın. Kasanın kapağının açık olması sistemin daha fazla ısınmasına neden olur. İşlemciyi daha önce söktünüz mü? Pinlerde herhangi bir terslik oluşmuş muydu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_ZGN

quote:

Arkadaşın dediği gibi öncelikle biosu sıfırlayın. Kasanın kapağının açık olması sistemin daha fazla ısınmasına neden olur. İşlemciyi daha önce söktünüz mü? Pinlerde herhangi bir terslik oluşmuş muydu?

Kapağı kapattım sonuç yine ayna hatta dahada ısınmaya başladı.Evet işlemciye çıkarıp sildim üzerenide termal macun sürdüm.ilk taktğımda yanlış takmıştım iişlemci pinlerinde bir kaçında eğirilik olmuştu düzeltip yine taktım çalıştı.Sizce Powersuply yetersiz olursa ısınma yapar mı?

• quote:

quote:

quote:

Kapağı kapattım sonuç yine ayna hatta dahada ısınmaya başladı.Evet işlemciye çıkarıp sildim üzerenide termal macun sürdüm.ilk taktğımda yanlış takmıştım iişlemci pinlerinde bir kaçında eğirilik olmuştu düzeltip yine taktım çalıştı.Sizce Powersuply yetersiz olursa ısınma yapar mı?

Alıntıları Göster
    Tahmin ettiğim gibi işlemci ayaklarından eğilme esnasında bu durum sürekli meydana geliyor. 478 Pinli ve Amd bir çok işlemci geliyordu teknik servise bu şekilde. İşlemci pinleri doğrultulsa dahi sıcaklıklarında anormal derecede artışlar meydana geliyor. Bu şekilde kullanmanızın dışında yapacak bişeyiniz yok. LGA işlemcilerin de bu yüzden çıktığını düşünüyorum :)

PSU veya diğer donanımlarla alakası yok.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_ZGN -- 7 Eylül 2009; 15:00:27 >

• quote:

Tahmin ettiğim gibi işlemci ayaklarından eğilme esnasında bu durum sürekli meydana geliyor. 478 Pinli ve Amd bir çok işlemci geliyordu teknik servise bu şekilde. İşlemci pinleri doğrultulsa dahi sıcaklıklarında anormal derecede artışlar meydana geliyor. Bu şekilde kullanmanızın dışında yapacak bişeyiniz yok. LGA işlemcilerin de bu yüzden çıktığını düşünüyorum :)

AMa pinleri ince bi tornavidrayla düzelttim fazla eğrilik kalmadı ayrıca öyle bi sorun olsaydı işlemci hiç çalışmazdı dimi ? Yeni bir 450 w psu alıp denesem mi ?

• quote:

quote:

AMa pinleri ince bi tornavidrayla düzelttim fazla eğrilik kalmadı ayrıca öyle bi sorun olsaydı işlemci hiç çalışmazdı dimi ? Yeni bir 450 w psu alıp denesem mi ?

Alıntıları Göster
    Daha önce başıma çok geldiği için belirttim. Bu saatten sonra istediğini yapsan da etki etmeyecektir. Sistem senin. İstediğini yapabilirsin.

• quote:

Daha önce başıma çok geldiği için belirttim. Bu saatten sonra istediğini yapsan da etki etmeyecektir. Sistem senin. İstediğini yapabilirsin.

Alıntıları Göster
    o zaman başka bi işlemciyi takıp deneyebilirim en azından işlemciden kaynaklanıp kaynaklanmadığını örenirim.bligilerin için soğol.Yapmadığım iki şey kaldı bi 400 w bu psuyla çalıştırmak bide biosu güncellemedim onuda nasıl yapıldığını bilmiyorum

• quote:

o zaman başka bi işlemciyi takıp deneyebilirim en azından işlemciden kaynaklanıp kaynaklanmadığını örenirim.bligilerin için soğol.Yapmadığım iki şey kaldı bi 400 w bu psuyla çalıştırmak bide biosu güncellemedim onuda nasıl yapıldığını bilmiyorum

Alıntıları Göster
    "Evet işlemciye çıkarıp sildim üzerenide termal macun sürdüm.ilk taktğımda yanlış takmıştım iişlemci pinlerinde bir kaçında eğirilik olmuştu"

Hocam konuyu öyle bir açıyorsunuz ki yarım yamalak bilgi vererek. Şunu baştan desenize

Pes doğrusu

• quote:

"Evet işlemciye çıkarıp sildim üzerenide termal macun sürdüm.ilk taktğımda yanlış takmıştım iişlemci pinlerinde bir kaçında eğirilik olmuştu"

Hocam konuyu öyle bir açıyorsunuz ki yarım yamalak bilgi vererek. Şunu baştan desenize

Pes doğrusu

Alıntıları Göster
    işlemci ucmus.gecmis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

işlemci ucmus.gecmis olsun.

Alıntıları Göster
    Bende athlon x2 4200+ de aynı şeyi yaşamıştım fan öle bi yapışmış ki işlemciye çekerken işlemcide çıktı ve nerdeyse tüm pinleri yamuldu tornavidayla ince ince düzelttim ip gibi yaptım,gayet güzel çalışıyor ne ısınma sorunu var ne başka bişey.. Kasanın fanlarına bak temiz hava beslemesi yapan fan bulunsun kasanda mutlaka 1-2 tane. Yeni bir işlemci soğutucuda alabilirsin ucuz yollu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Pes doğrusu

Yahu kardeş daha öncede öyle idi işlemçinin pinleri yamulmadan önce öyle idi anlatamıyorum galiba sorunu bulmaya çalışıyorum ama bi türlü bulamadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Pes doğrusu

Yahu kardeş daha öncede öyle idi işlemçinin pinleri yamulmadan önce öyle idi anlatamıyorum galiba sorunu bulmaya çalışıyorum ama bi türlü bulamadım

Alıntıları Göster
    işte pc çalışır durumdaki son hali zaten anakart ısıyı aştığı için kırmızı yanıyor

• quote:

işte pc çalışır durumdaki son hali zaten anakart ısıyı aştığı için kırmızı yanıyor

Alıntıları Göster
    HW Monitörle ölç bide sıcaklıkları. Mümkünse onun ekran görüntüsünü koy. Klavyeden print screen tuşuna basarak ekran görüntüsü alıp paintte falan yapıştır jpg olarak kaydet. Telefonla ekrandan çekmişsin sanırım böle belli olmuyo neyin ne olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgnr -- 8 Eylül 2009; 0:33:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sgnr

HW Monitörle ölç bide sıcaklıkları. Mümkünse onun ekran görüntüsünü koy. Klavyeden print screen tuşuna basarak ekran görüntüsü alıp paintte falan yapıştır jpg olarak kaydet. Telefonla ekrandan çekmişsin sanırım böle belli olmuyo neyin ne olduğu.

Alıntıları Göster
    Anakart sıcaklığı normal 55 e kadar çıkabilir ama işlemci fazla sıcak.

Yukarda da dediğim gibi sogutucu bloğu elinizle kontrol edin, tahmini 58 derece varmı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.