Şimdi Ara

İŞLEMCİ ÇOK ISINIYOR (amd) !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eski bir işlemci için anormal değerler değil. işlemciler eskidikçe daha çok ısınmaya başlarlar. Overclock özellikle de gerilim artırma işlemi bunu hızlandırır.

CPU Voltajını işlemcinin sorunsuz çalışabildiği minimum değere kadar düşürün.
    Düzelmezse yeni bir fan bakın.
    Sistemde takılma donma olmuyorsa boşverin siz devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 8 Eylül 2009; 11:17:16 >
  • amd x64 5200'de bende var. Yükteyken maksimum 54'ü gördüm. Ama board ısınma sorununu hiç yaşamadım.

Bu arada bende ki işlemcinin macunu ne hale geldi bi görseniz :) Onu en kısa zamanda yenilemem lazım )
  • cpu derecesi pc işelem yapmaz iken normal ama oyunlara girdiğinde ise donuyor banada oyunlar lazım cafede oyunlar işimi görüyor.Anakart ise hala anormal derecede 45 civarında zaten resimde görüldüğü gibi kırmızı yanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Anakart sıcaklığı normal 55 e kadar çıkabilir ama işlemci fazla sıcak.

Yukarda da dediğim gibi sogutucu bloğu elinizle kontrol edin, tahmini 58 derece varmı ?

kardeş print scren tuşu çalışmadığı için tel ile çektim yakında resmini koyarım
  • sorun stock fan gibi gözüküyor.

çözüm

İŞLEMCİ ÇOK ISINIYOR (amd) !!!

amd phenom 9550 aldıktan sonra işlemci fanının rmp hızı 6000 çıkıyodu fan sesi 2 sokak öteden duyuluyodul 60-65 derece işlemci napıyoruz dedm kendi kendime daha voltaj vermeden ne bu ısı 4 gün sonra artic cooling alipne 64 aldım 25 ytl'ye.sistem yükte iken 52 derece ve stok fana göre inanılmaz sessiz.şuan sorunsuz kullanıyorum.tawsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 8 Eylül 2009; 23:06:36 >

• Benimde buna benzer bir sorunum var.. İşlemcim AMD 4800+(imzamda görüldüğü gibi overclock yapmıştım bir aralar ama uzun süre önce biosu sıfırladım ve overclock yapmadım,yan, şu an aldğım gibi)
    Sorunum şu;
    Masaüstü uygulamalarda 32-37 derece arasında olan işlemci ısısı herhangi bir 3D oyun açtığımda anında 80-90... lara yükseliyor... Ve akabinde bilgisayar kapanıyor ve 5 bazen 10 dakika sonra tekrar açılabiliyor sistem..

İki yıldır bazen kargoyla bazende otobüsle PC yi memleketimle üniv. okuduğum şehir arasında getirip götürdüm.
    Yolculuk sırasında kasadaki işlemci fanının yerinden oynamış olma ihtimali en güçlü ihtimal gibi duruyor.. Bende fanı yerinden söküp işlemci yüzeyini bir macun temizleyici ile temizleyip yeniden termal macun sürüp fanı tekrar monte etmek istiyorum ama....

İnternet üzerinden satışı yapılan bir çok termal macun olmasına karşın termaz macun temizleyici satan herhangi bir mağaza bulamadım.. tüm termal macunlar ve işlemci fanlarının açıklamasında Akasa TIM Clean tavsiye edilir diyor ama o lanet şey nerde satılır nerden bulunur bilmiyorum.. Saatleridm internetten aradım ama bulamadım..İllaki internet üzerinden almam şart değil, istanbulda herhangi bir mağazadan bulsamda olur... Nerden bulabileceğim hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen yardım edin. Son umudum bu forum....

• macunu temizlemek için temizleyici kullanmanıza gerek yok , hikayeden gazel o ürünler. kurumuş termal macunu kaldırın ve yenileyin. sıfır zımpara kullanarak temizleyebilirsiniz illa yeni yüzey gibi parlasın derseniz.

quote:

Orijinalden alıntı: w49

Benimde buna benzer bir sorunum var.. İşlemcim AMD 4800+(imzamda görüldüğü gibi overclock yapmıştım bir aralar ama uzun süre önce biosu sıfırladım ve overclock yapmadım,yan, şu an aldğım gibi)
    Sorunum şu;
    Masaüstü uygulamalarda 32-37 derece arasında olan işlemci ısısı herhangi bir 3D oyun açtığımda anında 80-90... lara yükseliyor... Ve akabinde bilgisayar kapanıyor ve 5 bazen 10 dakika sonra tekrar açılabiliyor sistem..

İki yıldır bazen kargoyla bazende otobüsle PC yi memleketimle üniv. okuduğum şehir arasında getirip götürdüm.
    Yolculuk sırasında kasadaki işlemci fanının yerinden oynamış olma ihtimali en güçlü ihtimal gibi duruyor.. Bende fanı yerinden söküp işlemci yüzeyini bir macun temizleyici ile temizleyip yeniden termal macun sürüp fanı tekrar monte etmek istiyorum ama....

İnternet üzerinden satışı yapılan bir çok termal macun olmasına karşın termaz macun temizleyici satan herhangi bir mağaza bulamadım.. tüm termal macunlar ve işlemci fanlarının açıklamasında Akasa TIM Clean tavsiye edilir diyor ama o lanet şey nerde satılır nerden bulunur bilmiyorum.. Saatleridm internetten aradım ama bulamadım..İllaki internet üzerinden almam şart değil, istanbulda herhangi bir mağazadan bulsamda olur... Nerden bulabileceğim hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen yardım edin. Son umudum bu forum....

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

macunu temizlemek için temizleyici kullanmanıza gerek yok , hikayeden gazel o ürünler. kurumuş termal macunu kaldırın ve yenileyin. sıfır zımpara kullanarak temizleyebilirsiniz illa yeni yüzey gibi parlasın derseniz.

quote:

Zımpara mıı.. Naptın hocam ne zımparası. Uçuracaksın işlemciyi.
  • adı üstünde sıfır zımpara. metali hesaba alınmayacak kadar az ,çok az kaldırır. metal olmayan şeyi temizler ve metali parlatır. sıfır zımpara ^^
    quote:

Orijinalden alıntı: By_ZGN

quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

macunu temizlemek için temizleyici kullanmanıza gerek yok , hikayeden gazel o ürünler. kurumuş termal macunu kaldırın ve yenileyin. sıfır zımpara kullanarak temizleyebilirsiniz illa yeni yüzey gibi parlasın derseniz.

quote:

Zımpara mıı.. Naptın hocam ne zımparası. Uçuracaksın işlemciyi.

• ben hala neden kaynaklandığını çözemedim bu dediğim sorun 2 adet pc de var neden durup dururken ikisi bu sorunu verdi anlamış değilim.Denemediğim tek bişey kaldı oda 400 wattlık bir psu
  • Yeni bir fan almalısın.
  • Selam konuyu hortlatmış olacağım biliyorum ama kusura bakmayın belki sün gece benim de hayatımda ilk kez karşılaştığım bir şeyi yaşadım yaklaşık 1.5 yıldır bir abimiz masaüstü bilgisayarın kullanmıyormuş bana dedi bende bilgisayar var bilgisayarcıya format attırmaya götürdüm xp vardı bilgisayar 2006 sonrası mı ne alınma xp ile almış format attırıyor kendini bilgisayarcı sanan ve bilgisayar dükkanı sahibi şahıs windows 7 ultimate kuruyor ve sürücüleri kurmuyor bilgisayar başlamış reset atmaya youtube de video açıyorsun ve reset neyse götürüyor bu açılmıyor diye bilgisayarcı bakmış anlamış herhalde reset atıyor ekran kartı değiştirem demiş ve al şimdilik idare et ekran kartı bozulmuş bunun deyip bırakmış abimiz o günden beri eve götürünce aynı olay devam ediyor diye kapatmış bilgisayarı ve öyle kalmış dün akşam aldık bilgisayarı açtım kasayı bilgisayar çatır çatır çalışıyor dedi chrome gir biraz sitelere gir reset atacak zorladım bilgisayarı bir baktım reset atmaya başladı artı 1-2 kere açtım hepten açılmamaya başladı girdim bios a işlemci 85 C 'ler de geziyor anakartın sıcaklığı 32 C 'ler de orada hiçbir sorun yok neyse kafam takıldı ve anlattı bana dedi bu bende ekran kartı vardı onu çıkarıp bunu takmış bana yenisini takıp düzelteceğim demiş ve abimiz işin peşine düşmemiş baktım nvidia sürücüsü kurulu bilgisayar da ama üstüne ati 3650 ekran kartı takılı dedim sürücü çakışması var o yüzden düzgün çalışmıyor herhalde sistem reset atıyor ve dedi xp vardı makine de win7 kuruldu böyle oldu dedi iki şey geldi aklıma ya sürücü çakışması ya da windows xp olan bilgisayar windows 7 ağır geldi kaldırmıyor onun dışında geri kalan parçalar aynı işlemci sökülmemiş hiç..

Eve geldim ve biraz aratınca şu konuya denk geldimhttp://forum.donanimhaber.com/m_59331014/tm.htm burada arkadaşın amd işlemcisi ve ati ekran kartı var ve şuan yazdığım konuda ki arkadaşta da amd işlemci artı ati ekran kartı var, yukarıdaki linkteki arkadaş ati hydravision u kaldırdım sorun çözüldü diyor ve bizim bilgisayar da da nvidia ekran kartı var iken hiç bir sorun yok ama ati ekran kartı takılıyor artı sürücüleri kurulmuyor ve reset atmaya başlıyor işlemci yanacak kadar ısınıyor durup dururken bile bu arkadaşımız da sorunu ati hydravision ile çözdüm diyorsa ben de yarın deneyeceğim ve umarım sorun çözülecek o yüzden hayatım da ilk defa böyle basit bir şeyin bir bilgisayarı çalışmayacak hale nasıl getireceğine şahit olmuş olacağım.. 2-3 saattir uğraştım kafayı yedim neden durup dururken ısınır ve reset atar bu bilgisayar diye ama çok ufak bir detay umarım çözecektir sorunumuzu..

Biliyorum bu bilgisayarların sahipleri çoktan yeni sistemlere geçtiler belki de ama olur da benden sonra birilerinin böyle bir şey başına gelirse sorunun bu olaydan kaynaklandığını öğrenir ve sorunlarını çözerler diye konuyu hortlatayım dedim..

Sonucu ben de yazacağım bugün buraya..

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Selam konuyu hortlatmış olacağım biliyorum ama kusura bakmayın belki sün gece benim de hayatımda ilk kez karşılaştığım bir şeyi yaşadım yaklaşık 1.5 yıldır bir abimiz masaüstü bilgisayarın kullanmıyormuş bana dedi bende bilgisayar var bilgisayarcıya format attırmaya götürdüm xp vardı bilgisayar 2006 sonrası mı ne alınma xp ile almış format attırıyor kendini bilgisayarcı sanan ve bilgisayar dükkanı sahibi şahıs windows 7 ultimate kuruyor ve sürücüleri kurmuyor bilgisayar başlamış reset atmaya youtube de video açıyorsun ve reset neyse götürüyor bu açılmıyor diye bilgisayarcı bakmış anlamış herhalde reset atıyor ekran kartı değiştirem demiş ve al şimdilik idare et ekran kartı bozulmuş bunun deyip bırakmış abimiz o günden beri eve götürünce aynı olay devam ediyor diye kapatmış bilgisayarı ve öyle kalmış dün akşam aldık bilgisayarı açtım kasayı bilgisayar çatır çatır çalışıyor dedi chrome gir biraz sitelere gir reset atacak zorladım bilgisayarı bir baktım reset atmaya başladı artı 1-2 kere açtım hepten açılmamaya başladı girdim bios a işlemci 85 C 'ler de geziyor anakartın sıcaklığı 32 C 'ler de orada hiçbir sorun yok neyse kafam takıldı ve anlattı bana dedi bu bende ekran kartı vardı onu çıkarıp bunu takmış bana yenisini takıp düzelteceğim demiş ve abimiz işin peşine düşmemiş baktım nvidia sürücüsü kurulu bilgisayar da ama üstüne ati 3650 ekran kartı takılı dedim sürücü çakışması var o yüzden düzgün çalışmıyor herhalde sistem reset atıyor ve dedi xp vardı makine de win7 kuruldu böyle oldu dedi iki şey geldi aklıma ya sürücü çakışması ya da windows xp olan bilgisayar windows 7 ağır geldi kaldırmıyor onun dışında geri kalan parçalar aynı işlemci sökülmemiş hiç..

Eve geldim ve biraz aratınca şu konuya denk geldimhttp://forum.donanimhaber.com/m_59331014/tm.htm burada arkadaşın amd işlemcisi ve ati ekran kartı var ve şuan yazdığım konuda ki arkadaşta da amd işlemci artı ati ekran kartı var, yukarıdaki linkteki arkadaş ati hydravision u kaldırdım sorun çözüldü diyor ve bizim bilgisayar da da nvidia ekran kartı var iken hiç bir sorun yok ama ati ekran kartı takılıyor artı sürücüleri kurulmuyor ve reset atmaya başlıyor işlemci yanacak kadar ısınıyor durup dururken bile bu arkadaşımız da sorunu ati hydravision ile çözdüm diyorsa ben de yarın deneyeceğim ve umarım sorun çözülecek o yüzden hayatım da ilk defa böyle basit bir şeyin bir bilgisayarı çalışmayacak hale nasıl getireceğine şahit olmuş olacağım.. 2-3 saattir uğraştım kafayı yedim neden durup dururken ısınır ve reset atar bu bilgisayar diye ama çok ufak bir detay umarım çözecektir sorunumuzu..

Biliyorum bu bilgisayarların sahipleri çoktan yeni sistemlere geçtiler belki de ama olur da benden sonra birilerinin böyle bir şey başına gelirse sorunun bu olaydan kaynaklandığını öğrenir ve sorunlarını çözerler diye konuyu hortlatayım dedim..

konutu hortlatında bukadar uzun niye yazıyon özet geçsene

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Selam konuyu hortlatmış olacağım biliyorum ama kusura bakmayın belki sün gece benim de hayatımda ilk kez karşılaştığım bir şeyi yaşadım yaklaşık 1.5 yıldır bir abimiz masaüstü bilgisayarın kullanmıyormuş bana dedi bende bilgisayar var bilgisayarcıya format attırmaya götürdüm xp vardı bilgisayar 2006 sonrası mı ne alınma xp ile almış format attırıyor kendini bilgisayarcı sanan ve bilgisayar dükkanı sahibi şahıs windows 7 ultimate kuruyor ve sürücüleri kurmuyor bilgisayar başlamış reset atmaya youtube de video açıyorsun ve reset neyse götürüyor bu açılmıyor diye bilgisayarcı bakmış anlamış herhalde reset atıyor ekran kartı değiştirem demiş ve al şimdilik idare et ekran kartı bozulmuş bunun deyip bırakmış abimiz o günden beri eve götürünce aynı olay devam ediyor diye kapatmış bilgisayarı ve öyle kalmış dün akşam aldık bilgisayarı açtım kasayı bilgisayar çatır çatır çalışıyor dedi chrome gir biraz sitelere gir reset atacak zorladım bilgisayarı bir baktım reset atmaya başladı artı 1-2 kere açtım hepten açılmamaya başladı girdim bios a işlemci 85 C 'ler de geziyor anakartın sıcaklığı 32 C 'ler de orada hiçbir sorun yok neyse kafam takıldı ve anlattı bana dedi bu bende ekran kartı vardı onu çıkarıp bunu takmış bana yenisini takıp düzelteceğim demiş ve abimiz işin peşine düşmemiş baktım nvidia sürücüsü kurulu bilgisayar da ama üstüne ati 3650 ekran kartı takılı dedim sürücü çakışması var o yüzden düzgün çalışmıyor herhalde sistem reset atıyor ve dedi xp vardı makine de win7 kuruldu böyle oldu dedi iki şey geldi aklıma ya sürücü çakışması ya da windows xp olan bilgisayar windows 7 ağır geldi kaldırmıyor onun dışında geri kalan parçalar aynı işlemci sökülmemiş hiç..

Dostum baştan başlayalım öncelikle amd işlemci nvidia kart yada intel işlemci ati-amd kart çakışabiliyor sadece sürücü değik donanımda çakışabiliyor eğer işlemci 85C ise işlemci fanını sök güzelce bir temizle fanı demir bloğun boşluklarını falan tozdan arındır bulabildğin tüm tozları temizle termal macun sür fanı güzelce geri yerleştir diğer falanları kontrol et sıkışmış çalışmayan var mı diye çalışıyorsa temizle çalışmıyorsa değiştir

• Öncelikle merhaba

Bir amd kullanıcısı olarak sıkıntınızı anlıyorum şuanda sorununuz düzeldimi devammı ediyor bilmiyorum ama

bios güncell olup olmadığını bir kontrol edin ayrıca işlemcinize giden voltajıda bir kontrol edin derim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.