Şimdi Ara

islemci cok isiniyor. amd phonem x4 975

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bilgisayarim cok fazla isiniyor. bosta calisirken her sey normal.35-40c. programlari acarken bazen 70-80c dek isiniyor. cooler iyidir. buyuk cooler di. iki fani var. termal mecunu kaliteli mecun degildi. mecundan ola bilirmi?

cpu phenom x4 975
    ana kart ga m720
    gpu ati radeon 1650
    psu 500w intex.

ekran kartim cok zayif, bu uzden ola bilirmi?
    ana kartin islemci ile uyumlu olmadiginda dusunuyorum.
    sizce neden ola bilir?

• uyumlu olmasa baştan çalışmaz zaten.

bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndür. fayda etmezse biostan işlemcinin voltajını ve frekansını düşür.

termal macun kalıntılarını temizlemediysen asetonla iyice temizle ve macunu yüzeyi tam kaplayacak şekilde ince sür. imkanın varsa farklı power ile dene.
  • cevapiniz icin tesekkur.

bios ayarlarindan her seyi denedim.

voltaji az verdikte iyi calismiyor. donup kaliyor bazen.

macun kaliklarini iyice temizlemistim. cooler iyice sikismis durumda. elimde baska power var deneyeceyem.

ana kart cok eski versiyon. islemcinin su anakartda basarili olmadigini dusunuyorum. islemci am3 anakartise am2+.
  • Eski işlemci zaten ısınması normal arkaplanda çalışan işlemciyi yoran uygulamalar var mı kontrol edin bios'tan cpu voltage kısmını auto yapın.
  • x4 965 kullanmıştım zamanında kasa içi sürkülasyon çok önemli.Yaz sıcaklarında yüke bindiğinde 75-80 arası çalışıyordu ki bu sıcaklık normal 125 wattlık işlemci sonuçta. anakartla pek alakası yok ya kasanızın üstüne egzoz fan koyun olmadı kasa kapağını açık kullanın illaki sıcaklık düşecektir. bu arada t4 soğutucu ve 5 fanlı z3 plus vardı bende işlemcimin yüksek sıcaklıkta çalışmasının sebebi 560ti ekran kartımın 70C lerde çalışmasıydı kasa kapağını açık tutarak çözmüştüm sıcaklık sorununu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.