Normal de 70 C ,oyun oynarken 90 C yi bulunca ankart alarm veriyor(sesli) ve 3 saniye sonra SHUT DOWN !!! Orjinal (ortası bakırlı) intel fan ve soğutucu var(kutuyla gelen) ! Evet söylemeyin çok kontrol ettim fanın soğutucusu yapışmış vaziyette işlemciye(oturmuş halde yani) Biliyorum biostan kaldırabilirim kapanma olayını fakat bu sefer de bişey yanar bozulur diye korkuyom. Fanı ara sıra tozdan temizliyom ama şu anda temiz olmasına ve Düzgün dönmesine rağmen 73 C derece napacas !
Kasa içi sıcaklın ne durumda, işlemci soğutucusu ne kadar iyi olursa olsun, içerideki hava ne kadar sıcaksa ancak o kadar soğutabilir. Birde kasanızı açık bırakmayı deneyin, eğer sıcaklık düşerse kasanız yetersiz demektir.
Bu durumda ya daha büyük bir kasa almayı ya da kasa fanlarını çoğalmayı/güçlendirmeyi deneyin.
Birde kasanızın içi düzenli değilse toparlayın, mesela kabloları birbirine tutturun, ide kablolarını yuvarlayın veya hazır öylesini alın.
Kolay gelsin...
Arkadaşım tek sorun fandan kaynaklanıyo. Geçenlerde 3.0 topluyodum fanı düsgün oturtamadığım için 70 ten aşağıya inmiyordu ısı. Serviste çalışan diğer arkadaş fana biraz abandı ve fandan clik sesi geldi. Isı normale geldi sonra. Bence sende fanı tam olarak (Soğutucuyu) oturtamıyosundur.
prescott işlemciler zaten çok ısınıyor ve box fan çok fazla ses çıkarıyor. sadece işlemci fanı yetersiz kalabilir yani, kasa içi hava akımı nasıl? kasa modeli, kasa fanları vs?
bende o cpudan kullanıyorum sen bence bi zalman fan al. kurtul o fandan. yeterli gelmiyo cpuna. zaten prescottlar genelde çok ısınırlar. zalman fan ile bu sorun tamamen ortadan kalkar... ayrıca arkadaşların dediği gibi kasa içi soğtmanın çok önemi var. bi bakk! kbaloları düzenle yer açılsun hava sirkülasyonu sağlansın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme