Şimdi Ara

İŞLEMCİ DAR BOĞAZ YAPARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar size akıl danışmam lazım
    2012 yılında oyuncu pc si kurdum core i5 2500k 3.3 ghz (Sandy bridge mimarili) cpu ile dönemin orta seviye gtx 560ti (Şimdinin 760 galiba) kullandım
    gayet te memnundum fakat ekran kartımı kırmayı başardım evet ekran kartını kırdım
    bende fırsat bu fırsat kartı değiştireyim diyorum
    fakat 1333 mhz 12 gb ddr3 ram yukarıda bahsettiğim işlemci acaba gtx 970'e bottlenecking(dar boğaz) yaparmı sandy bridge ve haswell in performans açısından ciddi bir farkı varmı ? yok baba bu dar boğaz olur diyorsanız bu cpu ile kullanılacak (DAR BOĞAZ YAPMADAN) bir ekran kartı öenrirmisiniz

Şimdiden Teşşekürer verdiğiniz bilgiler için

• sandy bridge işlemciler efsane overclock oluyor, şu an alacak imkanım olsa saniye durmam geçerim. anakartınız ne bilmiyorum ama 2500k stock hızda bile darboğaz yapmaz 970'e, yapar diyen olursa da yalan söyler. yine de ufak bir overclock ile daha iyi performans alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

sandy bridge işlemciler efsane overclock oluyor, şu an alacak imkanım olsa saniye durmam geçerim. anakartınız ne bilmiyorum ama 2500k stock hızda bile darboğaz yapmaz 970'e, yapar diyen olursa da yalan söyler. yine de ufak bir overclock ile daha iyi performans alırsınız.
    Malesef anakartım overclock imkanı vermiyor anakartıda DDR4 alınabilir olana kadar değiştirmek istemiyorum
    ama stock hızda bile dar boğaz yapmaz diyorsun benim içime su serpiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: AFROXINIA

Malesef anakartım overclock imkanı vermiyor anakartıda DDR4 alınabilir olana kadar değiştirmek istemiyorum
    ama stock hızda bile dar boğaz yapmaz diyorsun benim içime su serpiyorsun

Alıntıları Göster
    Belki bi tık darboğaz yapar yada yapmaz elinde ki işlemci canavar ama ben senin yerinde olsam komple sistemde değişikliğe gerek olmadığından ikinci el bi gtx770 e yönelirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: experienced

Belki bi tık darboğaz yapar yada yapmaz elinde ki işlemci canavar ama ben senin yerinde olsam komple sistemde değişikliğe gerek olmadığından ikinci el bi gtx770 e yönelirdim.

Alıntıları Göster
    Şimdi ben o incelemeleri izledim gtx 770 güzel bir kart ama 970 e göre ciddi performans farkı var günümüz oyunlarını oynatırda bf5 cıkınca moralimizi bozabilir ben 2. el konusuna pek güvenemiyorum elden testlim olmaassa zaten almam elden testlimdede karta sıkıntı varmı yok mu satıcının vicdanına kalıyoruz
    Birde işlemcimi fazla küçümsemişim herhalde daha güçsüz bir işlemci olsa gtx 770 düşünürdüm ayrıca yüzde 5'e kadar dar boğaza razıyım 970 de bakalım MSI 970 GAMMİNG düşünüyorum bir ay falan takibe alıcam kartı GTA-5 steamdan servis edilmeden almayı düşünüyorum

• quote:

Şimdi ben o incelemeleri izledim gtx 770 güzel bir kart ama 970 e göre ciddi performans farkı var günümüz oyunlarını oynatırda bf5 cıkınca moralimizi bozabilir ben 2. el konusuna pek güvenemiyorum elden testlim olmaassa zaten almam elden testlimdede karta sıkıntı varmı yok mu satıcının vicdanına kalıyoruz
    Birde işlemcimi fazla küçümsemişim herhalde daha güçsüz bir işlemci olsa gtx 770 düşünürdüm ayrıca yüzde 5'e kadar dar boğaza razıyım 970 de bakalım MSI 970 GAMMİNG düşünüyorum bir ay falan takibe alıcam kartı GTA-5 steamdan servis edilmeden almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    yok olur mu hiç?bende i5 2300 kullanıyordum bir kaç gün önceside kadar,canavar gibiydi be

• Pek sanmıyorum Sandy bridge işlemcinin dar boğaz yapacağını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Pek sanmıyorum Sandy bridge işlemcinin dar boğaz yapacağını
    forumda 2500k'yi 5.2 ghz yaparak 7950'yi costuran bir arkadas vardi ama oc yapmadan 970'i costurabilecegini sanmiyorum bence de 770 280x gibi bir kart al.970'le arasinda performans farki olabilir ben yok demiyorum ama o fark yeten sistemlerde goruluyor yoksa senin dedigin gibi olsa sempron'a 980 takardik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

forumda 2500k'yi 5.2 ghz yaparak 7950'yi costuran bir arkadas vardi ama oc yapmadan 970'i costurabilecegini sanmiyorum bence de 770 280x gibi bir kart al.970'le arasinda performans farki olabilir ben yok demiyorum ama o fark yeten sistemlerde goruluyor yoksa senin dedigin gibi olsa sempron'a 980 takardik.

İ5 2500k da o kadar kötü sayılmaz hocam ama içime kurt düşürmeyi başardın
    eğer dar boğaz yapıp 770i n 280x in performansını verecekse boşuna artı 450 lira vermeye gerek yok öte yandanda ya dar boğaz yapmassa demeden duramıyorum

• quote:

quote:

İ5 2500k da o kadar kötü sayılmaz hocam ama içime kurt düşürmeyi başardın
    eğer dar boğaz yapıp 770i n 280x in performansını verecekse boşuna artı 450 lira vermeye gerek yok öte yandanda ya dar boğaz yapmassa demeden duramıyorum

2500k oc yaptiginda guzel olan bir islemci sen stok diyorsun ben buna vurgu yapmak istedim.970 alirsin yerlerde surunmez ama garantiye oynayıp 770 280x garanti yeten ve daha ucuz almak varken biraz kumar olur 970.oc yaparim deseydin zaten bu muhabbeti yapmazdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Ocak 2015; 14:56:24 >

• Anakartın O.C destekleyip desteklmedini nereden öğrenebiliyorum ?
  • quote:

Anakartın O.C destekleyip desteklmedini nereden öğrenebiliyorum ?

aslinda bir yerden ogrenmene gerek yok deneyebilirsin ama simdiki anakartlardaki gibi oc yapacaksan z87-97 cipset al yapmayacaksan h97-h81 al durumunu soruyorsan model numarasindan bilebilirz.su programin mainboard kismindan resim atabilir ya da model numarasini yazabilirsin.oc olayi z77 cipset diye daha once de vardi senin anakart bir onceki seri 67 olabilir.ayrica anakartin oc yapmayan bir modelse bile BLCK ayarini oynayarak 100'den 105 106'ya cikararak 300-400 mhz yapiyorlar ama olmadi oyle bisi yap yani oc damla yapamazsin gibi bir olay yok sanirim.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.71.1-en.exe

• quote:

quote:

aslinda bir yerden ogrenmene gerek yok deneyebilirsin ama simdiki anakartlardaki gibi oc yapacaksan z87-97 cipset al yapmayacaksan h97-h81 al durumunu soruyorsan model numarasindan bilebilirz.su programin mainboard kismindan resim atabilir ya da model numarasini yazabilirsin.oc olayi z77 cipset diye daha once de vardi senin anakart bir onceki seri 67 olabilir.ayrica anakartin oc yapmayan bir modelse bile BLCK ayarini oynayarak 100'den 105 106'ya cikararak 300-400 mhz yapiyorlar ama olmadi oyle bisi yap yani oc damla yapamazsin gibi bir olay yok sanirim.

Anakartı h serisi ise hiç bir şekilde oc yapamaz z ve ya p ise yaparsın kendimden biliyorum h67 ye 2500k yı taktığım oc özelliği kapalı kalıyor yani özellik bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

quote:

Anakartı h serisi ise hiç bir şekilde oc yapamaz z ve ya p ise yaparsın kendimden biliyorum h67 ye 2500k yı taktığım oc özelliği kapalı kalıyor yani özellik bile yok.

Alıntıları Göster
    Gigabyte H67-MA USB3 V3
    GTX 770 İN OC LİSİNİ ALCAM NE YAPAYIM ARTIK HAYELLER GTX 970 HAYATLAR 8600gt

• quote:

Gigabyte H67-MA USB3 V3

Bence de 770 daha uygun olur ben 2700k alcakaktım ama anakartı da değiştirp 4790k almak zorundayım şu an çunkü direk 2700k alsam oc yapamayacağım ve puff

• Biraz oc ile sıkıntı yaşamazsın en fazla birkaç oyunda hafif bir darboğaz olur onunda çok hissedilecek bir şey olacağını düşünmüyorum. Ya da Gtx960 yapıştır biraz bekleyip.
  • quote:

Gigabyte H67-MA USB3 V3

gtx770 kötü bir kart değil ki üzülmenize gerek yok.şu anda 8600gt kullanıyorsanız devrim gibi olur gtx770.

• Grondan kullanıcısına yanıt
    Kabul edelimki 960 fiyat performans olarak iğrenç bir kart o paraya o.c li 770 yada r9 280x almak daha iidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grondan

Biraz oc ile sıkıntı yaşamazsın en fazla birkaç oyunda hafif bir darboğaz olur onunda çok hissedilecek bir şey olacağını düşünmüyorum. Ya da Gtx960 yapıştır biraz bekleyip.

Oc olmuyor adamın anakart h67 .
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    aslında 2700k alıp stock kullanabilirim 0 bulabilirimiyim ki ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.