Elimde Acer in Travelmate serisinden 5310 modelli bir laptopu var ancak üzerine takılı Intel Celeron M 520 1.60GHz Merom Socket M(PPGA478) sürümü var.FSB hızı 533MHz.
Sorum şu altta belirteceğim gibi Sisoft Sandradan baktığım üzere Max FSB 800 MHz gözüküyor;
Intel Core 2 Duo T7500 (4M Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB) 35W PPGA478 bu işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Laptopun Anakartı;
Chipset Model : Acer 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express Processor to DRAM Controller OEM Device Name : Intel 955XM/945GM/PM/GMS/940GML Express Processor to DRAM Controller Revision : A4 Bus : Intel AGTL+ Front Side Bus Speed : 4x 133MHz (532MHz) Maximum FSB Speed : 4x 200MHz (800MHz) Width : 64-bit I/O Queue Depth : 12 request(s) Maximum Bus Bandwidth : 4.16GB/s Maximum Power : 7.000W
Teknik bilgiler böyle aklıma takılan ise gerek FSB uyumu gerek Power (5W lık fark) uyumundan sorun çıkarırmı.Ve de kullandığım Ramler 1.5GB 667MHz olmasına rağmen 533MHz de çalışıyorlar onlardan da tam verim gelmemesi uyarısı alıyorum.
Sizce bu yola girişmelimiyim yoksa başka birşey önerirmisiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İşlemci T7200(667Mhz) ile değiştirilmiştir.Sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.
Hocam tebrik ederim gerçekten yani büyük bi işlem olmasada bi emek var sonuçta.
Bir arkadaşın sorması üzerine teknik olarak bilgileri vereyim başkasına da lazım olur diye düşünüyorum.Laptop u halihazırda kullanmaktayım.
Öncelikle Phoenix bios v1.03 ve v1.07 , T7200 ü bios update'e gerek kalmadan tanıdı.Anakart desteğinden de baktım ancak T7500 ü denemedim zaten pek bir farkı olacağını da düşünmüyorum.Sonuçta ramler kendi hızında (667Mhz) olarak çalışıyor.
Sabit 2.0GHz hızında çalışıyor.Eskiden tekil(web veya itunes) işlem yaparken ikisi arasında geçiş çok zorluyordu.Şimdi ise multi tasking de sorun yaşamıyorum ancak ekran kartının verdiği zayıflık belli ediyor kendisini.
Tüm işletim sistemlerini denedim ve en stabil çalışanı Windows XP diyebilirim.Özellikle 1080p videoyu bile arkaplanda birşey çalıştırmadan izleyebiliyorsunuz.720p videolar kasmıyor seri şekilde ileri veya geri tarama yapabiliyor.
Ramler de önemli 2gb kotası var ancak..Bende 512 vardı alırken 1Gb ta ben takmıştım çok farkediyor hız olarak.
Eğer Windows 7 ile kullanacaksanız da GMA945 in sheryl driverları var onları yüklemenizi tavsiye ederim.
Herkese kolay gelsin ;)
Hocam T7200 bulabileceğim bir yer var mı bana çok lazım yada bu laptopa hangi işlemciye kadar yükseltme yapabiliyoruz ? Cevaplarsanız çok sevinirim Tabi foruma giriyorsanız