Şimdi Ara

İşlemci Değiştirince Ekrana Görüntü Gelmiyor. [Sorun Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıfır i7 4970 aldım. Eski işlemcim i5 4670k. Anakart ise Asus Z87-Plus.

Eski işlemciyi çıkartıp dikkatlice yenisi ile değiştirdim fakat açılışta CPU LED yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Sonra eski işlemciyi tekrar taktığımda PC çalışıyor. En son tekrar yeni işlemciyi taktım fakat sorun aynı.

İşlemci değiştirmeden önce yapılması gereken bir şey var mı? Sorunun kaynağı ne olabilir kafayı yemek üzereyim. İşlemci sıfır, arıza olma ihtimali yok. Anakartın BIOS u son versiyona güncellendi. Nasıl olur böyle bir olay anlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

EDIT: Arkadaşlar çözümü buldum. Tamamen gözümden kaçan bir olaydan kaynaklanmış. Eğer Z87 gibi "8" serisinden bir anakartınız varsa son çıkan 4790, 4690 gibi işlemci takmadan önce anakartınızın sitesinden güncel BIOS' u indirip güncelleyin. Ama bu yeterli değil. Anakartın uyumlu hale gelmesi için bir de aynı zip dosyasından çıkan "BIOS_updater_for_New_4th_Gen_Intel_Core_Processors" klasöründeki update.exe yi yüklememiz gerekiyormuş. Bunu yapınca sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 13 Eylül 2015; 2:01:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.