Şimdi Ara

İşlemci fana yapışmış, nasıl ayırabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En iyi çözüm ısıtmak. Sonrada saf alkolle üzerinde kalan macunu temizlemek. Rcox Macunun neydi?
  • OCZ Vendetta 2 almıştım onu sürdüm yeni taktığımda. Sorun çıkaran stock fandaki macundu.

Yeni fanla anakart 41-42 C, işlemci 43-44 C de geziniyo, kasanın yan kapağı açık, bi de gece 12 gibi bu değerlerdeydi.
  • işlemciyi anakartdan ve fandan ayırmadan önce baya bi çalıştırıp ısınmasını sağlamak gerek,
    ozaman kolayca ayrılıyo fandan ama soğuk olarak olursa yapışmalar olabiliyo, dikkat etmek lazım.
  • Valla bende çıkartırken çok sorun yaşadım am2 nin stok fanını takmakta bir bela çıkarmakta.Umarım ocz vendettada çıkartırken pek sorun yaşamam.Pinleri hafif yamulttum takarken zor oturdu yerine acaba ilerde sorun yaşatır mı bana bu.
  • 50 C derecede fırında biraz beklet. mikrodalga olmasın ama saç kurutma makinası daha kolay. bende yoktu malum ögrenci evi
  • arkadaşlar konu hort ama bende ayıramıyorum işlemciyi saç kurutma makinası ile ısıttım ama birşey olduğu yok.nasıl ayrılcak bu işlemci yaaa
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    sağlam hortlamış konu prime 95 ile 10 15 dakika yüke sokun sistemi sonrasında kolaylıkla sökebilmeniz lazım macun yumuşayacaktır bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

arkadaşlar konu hort ama bende ayıramıyorum işlemciyi saç kurutma makinası ile ısıttım ama birşey olduğu yok.nasıl ayrılcak bu işlemci yaaa

tebrikler güzel hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada konuyu tekrar öldürebiliriz işlemciyi söküp abimin yardımı ile eğik pinleri düzelttim şimdi sistem çalışıyor
  • Başıma geldi aratırken buldum konuyu sırf bunu yazmak için hortluyorum. O saç kurutma makinesi yazan elleriniz dert görmesin. Anında çözüm bırakın aramayın başka yöntem. Tutun saç kurutma makinesini geliyo anında.
  • birdofchaos kullanıcısına yanıt
    Saçımız yok, başka çözüm istiyoruz.
  • Fandan ayıramadım öyle bir kurumuş macun çıkmıyor. Ne yapacağım? Saç kurutma iyi değil diyorlar. Nasıl ayıracağım bunu? Bıçak ile mi denesem ?

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    açtigim konulardan konumu bulursan çözüm var orda. bende ilk defa karşılaştım arkadaslar yardimci oldu
    Stok fan sökme
    hocam yukarıda gayet basit bir çözümü var
  • Isopropil alkol veya kolonya ile kuruyan macunu çözebilirsin. Zamanında benzer sorun başıma gelmişti. Macun çözülürken, jilet yada aşırı ince tel ile çözülen herlerden hafif hafif zorlayabilirsin. Yamulan pinleri ince sert bir bıçak ile diğer leriyle hizalanacak şekilde ince ince duzeltebilirsin.nazik davranirsan problem olmaz diye düşünüyorum.

Edit:
    Alkolün içerisinde bekletirsen sorun olur mu diye düşünüyorum. Heat sink içindeki termal yapıya zarar verir mi emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustacix -- 28 Kasım 2020; 13:23:40 >
  • burnerboost kullanıcısına yanıt

Bulamadım. Stok fan sökme yazısına tıklıyorum bişey çıkmıyor

buyurun hocam
    https://www.youtube.com/watch?v=FRYwsYqZzgA&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.