Şimdi Ara

İşlemci fana yapışmış, nasıl ayırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fanı sökerken işlemcide anakarttan beraber ayrıldı. İşlemcinin pinleri sağlam gibi ama fana tamamen yapışmış. fan amd nin stok fanı. Nasıl ayırabilirim arkadaşlar, fikri olan var mı?

• evet, kenardan 2 pinde eğildi çekiçi indirmeme az kaldı...
  • pinler eğildiyse kötü.Banada olmuştu eski sistemin fanını çıkarırken işlemcide yapışık olarak çıkmıştı, biraz zorlayıp çıkardım bi sakatlık olmadı..
  • son birkaç gün içinde 2 adet prescott soket 478 işlemciyle aynı şeyi yaşadım.işlemcileri bıçakla ayırdım fandan.tabi uçup yere konmalar

oldu.birinde birkaç pin egildi ama yine bıçak ucuyla düzletip bir şekilde sokete oturttum.şanlıysan sende özen göstererek düzeltip kırmadan

oturtursun
  • falcata ile düzelttim ama yine de oturmuyo
  • tam düzeltme için cımbız gibi biişey de kullanabilirsin. yapışma olayı bende de olmuştu eski amd işlemcimde ama yerinden çıkmamıştı fanı ayrı işlemciyi ayrı çıkarabilmiştim...
  • 0,5 yada 0,7 kurşun kalem ile dene düzeltmeyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saç kurutma makinesiyle soğutucu ve işlemcinin yapıştığı noktayı iyice ısıt.İşlemci kolayca çıkacaktır.İğneleri düzeltmek içinse Hecir'in dediği yöntemi uygula.
    Müjdeli haberlerini bekliyoruz..
    quote:

Orjinalden alıntı: RCox

Fanı sökerken işlemcide anakarttan beraber ayrıldı. İşlemcinin pinleri sağlam gibi ama fana tamamen yapışmış. fan amd nin stok fanı. Nasıl ayırabilirim arkadaşlar, fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXyBuLL -- 28 Mayıs 2008; 21:34:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoXyBuLL

Saç kurutma makinesiyle soğutucu ve işlemcinin yapıştığı noktayı iyice ısıt.İşlemci kolayca çıkacaktır.İğneleri düzeltmek içinse Hecir'in dediği yöntemi uygula.
    Müjdeli haberlerini bekliyoruz..
    quote:

Fanı sökerken işlemcide anakarttan beraber ayrıldı. İşlemcinin pinleri sağlam gibi ama fana tamamen yapışmış. fan amd nin stok fanı. Nasıl ayırabilirim arkadaşlar, fikri olan var mı?

saç kurutma ii taktik
  • eyvallah 0 5 kalem hiç aklıma gelmemişti, bi de angi pin eğik anlayabilsem
  • quote:

eyvallah 0 5 kalem hiç aklıma gelmemişti, bi de angi pin eğik anlayabilsem

Anlaman lazım kardeş yanlamasına felan iyicene bak yamuk pin varsa hemen belli olur. Birde anakartın kilidini unutmadın dimi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NOS_91

quote:

eyvallah 0 5 kalem hiç aklıma gelmemişti, bi de angi pin eğik anlayabilsem

Anlaman lazım kardeş yanlamasına felan iyicene bak yamuk pin varsa hemen belli olur. Birde anakartın kilidini unutmadın dimi ?

Yok ya anlaşılmıyo, arkadaş da baıyo iç kısma doğru eğilmiş, bak bak şaşı oldum valla. Düzeltecem inşallah, yardım için tekrar teşekkürler

• Valla bu işlemci yapışmaları çok uyuzuma gidiyor. Benim herhalde şansım var. Çıkarırken Pinlerim eğilmiyor. Soğutucuyu işlemciden ayırırken araya düz ucu ikisinin arasına giderecek şekilde sok çevir ben genelde öle yapıyorom.
  • İşlemciyi oturttum, inşallah çalışır...
  • Windowsu açtım şimdi, herhalde kurtardım, yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun ....

• Çözümü gayet basit ilk olarak kapağı açık bırakıyoruz.Windowsu açıp işlemcimizi bi güzel kasıp ısıtıyoruz sonrasında windowsu kapatıp anında işlemciyi ayırıyoruz bu kadar basit
  • en güzel yöntem ısıtarak ayırmadır.
  • benim cpu herzaman sıcak oldugu için sorun olmamıstı:D

bnm s939 yalama olmustu hep cpu fanla beraber geliodu:Dyamulma olmamıstı

lga dan daha cok seviorm ben pini
  • Benimkide anakarttan sökerken düz çıktı ben ayırmaya çalışırken yamulttum
  • bazı arkadaşlar zaten söylemiş ama en iyi yöntem ısıtarak çıkarmak

işlemciyi oyun ve benzeri uygulamalar ile ısınmasını sağlayıp

ardında hemen PCyi kapatıp macun daha sıcak haldeyken önce soğutucuyu sonrada işlemciyi çıkarmaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.