Şimdi Ara

İşlemci Fana Yapıştı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemciyi sökeyim dedim ama işlemci fana yapışık olarak çıktı ne yapmalıyım. Saç kurutma makinesiyle denedim yinede olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum saç kurutma makinası onu iyice kurutur.Yanlış yapmışsın.Eline al maket bıçağını,sonrasında fan ı bir yere iyice sabitle yavaş yavaş donmuş et keser gibi macun ve heatsink arasında sağa sola oynat.Zaten biyerden sonra işlemci düşücektir.Altına yumuşak bişi yerkeştir ki işlemci düşünce pinlere zarar vermesin.
  • yapıştıkları yerden ucu düz tornavida ile çıkartıyorum ben böyle durumlarda sorun olmaz. pinlere dikkat etmek şart ama.
  • bana da olmuştu bir ara tencereye suyu koydum kaynattım sonra işlemciyı süzgecin içine koyup suyun buharında beklettim kendiliğinden ayrıldı. Işlemciyı kuruttum ve kullanmaya devam ettim. Bir problem çıkmadı ya şansımdan yada yaptığım şey doğru olduğu için bir şey olmadı.

bilenler doğru bir yol mu değilmi söyleyebilirler mi?

• arkadaşlar ilginiz için teşekkürler hallettim çok şükür
  • Sorunu nasıl hallettiniz? bilgi verirseniz sevinirim.
  • Öyle sökmeyecektiniz.Soğutucunun vidalarını söküp çıkarmayı deneyecektiniz.Çıkmıyorsada tekrar monte edecektiniz.ve bilgisayarı çalıştıracaktınız.Bir süre bilgisayarda işlem yapacaktınız(oyun,program vs.).İşlemci ısınacak ve dolayısıyla termal macun da yumuşayacaktı.Sonra bilgisayarı kapatıp kolayca soğutucuyu sökecektiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavinotebookservisi

Sorunu nasıl hallettiniz? bilgi verirseniz sevinirim.

Aldım Elime Saç Kurutma Makinesini tabi bazı arkadaşlar tak oyun falan oyna ısınsın değişte ben çıkartırken bir kaç pini yamulduğundan takmaya korktum sonra bir güzel ısındıktan sonra elime yapışana kadar :D sonra bıçakla bir dokundum işlemci direk yere düştü Allah'tan ters düştü yoksa hiçe çıkacaktı.
  • Isıtmadan düz tornavide soksanız da çıkardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.